August 2008 / 9 posts found

Kita terpinggir…

"Falling in love is easy, but keeping the love strong is hard!" Pernahkah you all merasakan yang diri you all begitu dicintai suatu masa dahulu? Bro pernah... Pernahkah you all rasa, bestnya bila selalu saja kekasih call, sms...nak jumpa je selalu. Pernah, kan? Bro juga pernah... Pernah tak, semua important things dia mesti nak cakap kat kita. In fact, semua perkara dia tanya kita, dia nak bincang dengan kita, dia minta pendapat kita jika dia ada masalah... tak dapat kerja ke, perselisihan faham…

3 steps ready for love

Langkah 1 : "Be Happy for others" Tahu tak yang semua agama mempunyai satu suruhan yang sama di dalam satu quote ini, “Be happy for others!” …maksud sebenarnya, bergembiralah melihat kebahagiaan orang lain. Ianya adalah kerana, apabila kita gembira dengan kebahagiaan orang lain, sesungguhnya minda, hati dan jiwa kita seolah-olah telah set sendiri yang, “Aku pun akan bahagia seperti dia.” Jadi, apabila mind set kita sudah begitu positif dan hati dan jiwa kita begitu teruja untuk kebahagiaan…

Tiada perkahwinan yang sempurna!

Satu perkara penting untuk kita bersama-sama memikirkan persoalannya di sini ialah tentang sebuah perkahwinan. Sekali lagi bro ingin bertanya, tetapi kali ini lain macam sikit pertanyaannya...  Mengapa anda ingin mencari cinta/jodoh? Apakah tujuan anda berkahwin? Apakah impian anda selepas berkahwin? Cuba anda renung sekejap...adakah jawapan di dalam kepala anda itu adalah truly your answer? Or you not sure what is the answers? Seriously...I myself only can answer the first two questions...the…

Mengapa cinta berubah?

Apa kata anda beri pendapat, atau cara pemikiran anda, atau pun pendirian anda di dalam persoalan ini. Janganlah risau untuk memberi pendapat anda. Bro tak pernah makan orang yang tak selari dengan bro ni hehe… Cuma, bro sendiri ingin tahu dari anda semua, “Mengapakah cinta itu boleh berubah?” Mungkin dari pengalaman anda, sebab-sebab dan kemungkinannya berbeza dari pengalaman bro sendiri. Mungkin juga sama. Tetapi yang penting di sini, kita nak bincang sama-sama tentang topik ini yang mungkin…

Special offer ~ CLOSED!

Salam semua, :P Happy to share dengan sahabat-sahabat bro semua dan pengunjung setia blog brother love, yang my upgrade version, “101 cara brother love ~ Mencari Cinta” kini hampir siap. ;) Kepada semua yang sudah pun mendapatkan version lama iaitu “99 Kunci Mencari Cinta” ~ Ebook Upgraded Version ini akan diemailkan kepada anda apabila ianya complete. Penting!! Please email to info@razzirahman.com dengan tajuk "EBOOK NEW VERSION" untuk reconfirmation your bonus. Takut-takut you all nak…

“It’s over, move on!”

Selalu kita berkata, “Orang yang banyak berfikir adalah orang yang berjaya di dalam hidupnya!” Cuba kita tarik nafas seketika cik kiah dan tenang sekejap kakak-kakak, abang-abang :D ...kerana, mungkin apa yang you all bakal baca kali ini agak hushed dan merodak jantung anda. BUT…demi kebahagiaan anda juga :P Jangan salah faham ya…maksud bro yang sebenarnya adalah ~ Banyak berfikir bagaimana untuk menambahkan pendapatan, itu bagus! Tetapi terlalu banyak berfikir tentang masalah cinta, akan…

“I love you” ~ Setiap hari!

Sometimes bro agak confused dengan masyarakat kita yang cukup susah untuk menyatakan sayang or even to say, “I love you, sayang.” Time bercinta, bukan main lagi hehe..  Tapi apabila sudah berkahwin…segala-galanya pudar. Usah nak ucap kata-kata cinta. Mendengar saja dah naik bosan dan muak. Ni orang lelaki lah ni selalunya. Tidak kurang juga dengan si isteri yang malu bila dipeluk-peluk suami dikhalayak ramai. Pipi nak dicium suami pun ditepisnya…. alasannya, malu. :P Berlainan dengan Bro,…

Love or money?

As simple as it is…apa pilihan anda? Bro ingin sangat tahu dari you all yang mungkin mudah untuk dijawab tetapi mungkin juga agak sukar atau berbelah bagi. Apakah pilihan anda? “Love or Money?” Yang sedapnya bila dapat pilih dua-dua lah kan. Kalau pilih money, tak ada love…boring arr. Kalau pilih love pulak…no money, nak buat apa-apa dengan lover kita tak leh lak. Haaa….fikir sekejap…boleh ke? Love pun dapat, money pun ON! “Bolehkah kita memilih kedua-duanya sekali?” :roll: Well,…

3 tips ~ Personaliti cinta

Lets be real, dunia hari ini…hampir semua manusia pandang pada rupa, harta dan pangkat. Mungkin masih ada segelintir yang tidak. Namun, bro rasa pendirian sebegitu sudah lama pupus. Kalau ada pun…at least the family want to see bakal menantu adalah orang yang mempunyai masa depan! (Pandang jugak lah tu) :lol: So, what can you do about it? Kenalah builds up your credibility kan?, juga taraf hidup dan personaliti yang menyakinkan… Tip 1 : Berbicara dengan ilmu Maksudnya, bukan berbual kosong!…