September 2008 / 9 posts found

Aildil Fitri, Musim Kahwin!

 Bestnyeerrrrr kahwin! hehe :D Tu lah kan, bila menjelang syawal ni memang musim kahwin lah… teringat lagi bro, 8tahun dahulu, waktu pertama kali menjejak kaki kejinjang pelamin. Teruja sangat dan happy je…apatah lagi dirai besar-besaran dari kedua-dua belah keluarga. Dirumah mrs, dengan bilik tidurnya dihias bukan main meriah dan berkilauan lagi, satu rumah berwajah baru. Persalinan pulak bertukar-tukar. Lepas tu dengan kaum keluarga yang sangat besar, bro nak kena jumpa haaa…naik lenguh…

Razzi Rahman “LIVE”

Salam semua, apa habaq? Puasa-puasa cukup semua? :D Alright! Setelah difikirkan dan dipertimbangkan, bro decided untuk buat kategori karaoke hari tu kepada yang LEBIH fokus, iaitu kepada kategori PENYANYI. So in this category kira semua boleh dan yang adanya contoh seperti, KARAOKE, JAMMING SESSION, SINGING LESSON and SONG REQUEST...Yup! You all boleh request song untuk bro nyanyikan "LIVE". Tapi ada syarat-syarat dia. This will talk in the next topic. For now, everything and anything about PENYANYI…

Kisah Cinta Rico

Razzi RahmanLelaki sejati, tidak mudah berundur dari perjuangan. Walau berkali gagal, cintanya ditolak, kasihnya dihina…hatinya tetap teguh. Namun, sekali dia mengundur langkah…menerima kekecewaan, dia pasti tidak akan kembali mencintai cinta yang lama!

Sewaktu Anya berdiri mengadap Rico dan bertanya padanya, mengapa dia ingin menjadikan Anya kekasihnya, sedangkan dia sudah beristeri, jawab Rico,

“I ada isteri tapi seperti tak ada…I dah lama tidak tidur bersama…I mahukan seseorang yang benar-benar boleh jadi isteri.”

Share This Post

Siapa suka karaoke?

Yaa...siapa suka karaoke? :D Actually, bro nak minta pendapat you all ni. Ada idea tak bagaimana you all nak bro buatkan kategori terbaru ni...yup! sudah tentunya melibatkan passion bro, menyanyi..."KARAOKE" Okey, please sesiapa sahaja...bro sedia menerima idea apa sahaja untuk kita bersama buatkan kategori karaoke ini untuk menjadi menarik! Jika anda minat dengan karaoke, apakah yang anda mahu dari kategori ini? As for me, bro ni asalnya seorang penyanyi, lebih 10 tahun di dalam bidang nyanyian,…

Diri anda lebih berharga!

 "Love is about an opportunities..." Dalam kehidupan seharian kita, kita selalu mendengar atau mengalami sendiri, permasalahan cinta seperti :- Masalah frust dengan kekasih, dikecewakan, cinta terabai, tiada kemesraan lagi, kesunyian, kerinduan, tiada pujuk rayu, cumbuan syahdu...dan berbagai-bagai lagi yang sama juga sewaktu dengannyalah, ado! :D Well, you know, apabila anda menghadapi masalah cinta yang sebegini, ingatlah diri anda lebih berharga. Anggap yang banyak lagi peluang untuk anda berjaya!…

Cara Memikat yang terbaik!

Comments are off for this post.
Bagi bro, cara memikat yang terbaik adalah cara yang pernah kita lalui sendiri. Sebab itulah bro sentiasa menulis dari pengalaman sendiri, berkongsi apa yang pernah dilalui dari setiap situasi yang berbeza! Jadi, mengapakah ebuku 101 cara Mencari Cinta telah membantu ramai orang memiliki cinta?   Kerana, di dalam ebook ini, ada 45 cara memikat dan 11 cara memikat penuh rahsia, yang bro sendiri praktikkan kesemuanya dan terbukti berjaya! Ikuti salah satu daripada caranya... CARA 49 : Teknik…

Bestnya…MAKAN!

Puasa oh Bulan Puasa...ingatkan nak diet, diet mende?! :lol: Asyik duk berbuka sedap-sedap je. Aduuuuhhh... makan punyalah banyak...macam-macam, tengoklah muka bro yang dah semakin lebar ni, adoi, hensem lagi ke ni? Fuhh...memang best betul makan lately, hari-hari daging bakar je! Tang lemak yang tak tahan tuuuhhh... :P Ingatkan nak ambil gambar ni lah jadi cover buku terbaru nanti. I seh man...nampak gaya, Kansel! :D So bro ambil gambar ni jadi epilog untuk ebook upgrade version for 101 tip Mutiara…

Permudahkan minda anda

Dalam mencari cinta atau jodoh, persediaan diri dari segi keterampilan, keperibadian yang baik dan persiapan mental amat penting demi untuk menonjolkan diri kita Bersedia Untuk sebuah perhubungan. Tanpa persiapan yang baik, anda akan kelihatan memiliki peribadi yang lemah, pendirian yang berbelah bagi, tidak berada di dalam kategori pilihan suami/isteri, tidak mempunyai masa depan yang cerah...justeru, tidak layak untuk dipertimbangkan walaupun sebagai BAKAL KEKASIH. Maka, kali ini, istimewa untuk…

Yes PUASA! Jodoh time…

Salam kepada semua, Bro ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan...semuga segala amalan you all sepanjang bulan puasa ni diberkati Tuhan yang Maha Esa. Terimakasih kerana menyokong usaha bro Razzi sepanjang tahun ini. Bro amat terharu sangat dengan semua yang email dan sms bro punyalah banyak...mengucapkan selamat Merdeka lah, Selamat puasalah, Bro cuba untuk membalas semua InsyaAllah. Dan kepada yang silent visitor di blog "Tanya Brother Love" ini yang mencecah puluhan ribu ni, bro amat berterimakasih…