January 2009 / 9 posts found

Tip Bagaimana dari kawan jadi kekasih

Comments are off for this post.
Seriously, bro tak tahu lelaki lain macamana, but me...through my own experience, I always fallen for my friend! :D Yup! Dari kawan menjadi kekasih...dari sebuah persahabatan ianya bermula dan berakhir dengan percintaan. Bila kita nak kata, “Friendship to lovers...will never work!” well, ramai juga yang BUKAN dari kawan, mula bercinta terus pun...gagal juga kan?! Dan ramai pasangan amat gembira apabila perhubungan mereka seperti teman akrab yang saling faham memahami... SO, siapa yang lebih…

Istimewa untuk anda!

Khamis, 22 Januari 8.30 pagi, Sri Pentas. Seram sejuk juga kami, kumpulan Razzi.Muz.Ik yang terdiri dari Bro Razzi Rahman, bro Muzamil and Irfan Khairi melangkah ke set MHI TV3 untuk membuat persembahan. Buat pertama kalinya Razzi.Muz.Ik muncul di TV membawa lagu hit "Selamanya" ... macam kecut je perut ni hah!! Hehe :D Tapi masing-masing buat cool je, dan later tuu Alhamdulillah, kami berjaya melalui saat getir itu hehe... so, istimewa untuk anda, terimalah.... Segmen seterusnya, Interview laa...hehe,…

Mengapa artis cepat bercerai?

Baru-baru ini, bro rasa you all pun tahu dan dengar latest artis yang bercerai. Haa...kita gosip-gosip sikit. Tapi beralas lah kan...So, this gosip consider dah nyata dan terang, satu Malaysia dah tahu. Sepasang suami isteri both artis lagi...kayu tiga pun dengan artis jugak. Senang cerita...pelakon-pelakon lah :D Tapi, yang bro nak tahunya, mengapa begitu cepat artis bercerai? You all tahu tak kenapa? Bukan nak cakap insan biasa ni tak cepat bercerai. Ada juga lah yang cepat tu cepat...tapi rasa-rasa…

3 tips ~ Pasti lelaki jatuh cinta!

For this week, bro nak beri 3 tips yang PASTI lelaki akan jatuh cinta kat you all haaa...tersengih je ek? Suka lah tu hehe...Ready?...haaa, sepanjang tahun 2008 bro selalu berpeluang mendengar dan melihat you all yang sebenarnya sudah ada seseorang yang anda minat, atau yang you kenal dan tertarik dengannya...malah ada pula yang sudah berkawan rapat tetapi tak sure samada dia syok kat you all atau saja-saja mesra. Anda pun mulai lah terfikir, “Macamana nak buat dia benar-benar jatuh cinta kat…

3 tips ~ Mutiara Cinta

 ;) Mutiara Cinta #11 : “Cara bercinta paling selamat ialah bukan dengan mengawal cinta itu dari hilang tetapi bersedia untuk kehilangannya.” tip brother love : Beranikan diri anda, tabahkan hati dan bersedia menghadapi apa jua takdir yang bakal diterima kerana sesungguhnya, segala-galanya adalah dari kehendak Tuhan. Semuanya adalah ketentuan dari Ilahi. Semua orang pasti gagal, pasti menempuh saat-saat luka, kecewa dan berduka. Yang penting, anda boleh bangkit cepat dari segala-gala kedukaan…

9Januari… “Selamanya”

Yup!!...another one year more bertambah, today is my birthday, "Happy birthday to me! Happy birthday to me!" Huaa...huaaa... :( Sememangnya sejak dari lama dulu lagi, saya tak suka celebrates my own birthdays. Semuanya kerana ia mengingatkan saya yang umur saya semakin bertambah adesss... Well, "When you're older, you're wiser" pesan mentor ku... Consoling me at this hour, won't help. :lol: just biar aje lah saya terus emotional seharian ni...memang macam ni pun. Tambah-tambah tahun ni, lagi lah...…

Teknik Memikat #64 – LAGU-LAGU

Tujukan lagu untuk si dia. Jadikan lagu itu sebagai lagu anda berdua. Telefon si dia dan mainkan lagu itu sebagai bunyi latar belakang perbualan anda berdua. Berbuallah perlahan sambil menikmati lagu itu,  nescaya suasana itu akan menjadi lebih romantik. Jadikan lagu itu menemani setiap perbualan anda. Nescaya suasana romantik itu akan membangkitkan perasaan asmara sehingga membawa emosi ke satu situasi yang tidak dapat dijangkakan.   Dari pengalaman bro : Saya pernah memasang lagu romantik dari…

Teknik Memikat #65 – MENYANYI

Comments are off for this post.
Anda mungkin berkata, bro Razzi tak apalah nak menyanyi sebab dia memang seorang penyanyi! Sebenarnya kawan-kawan, ...suara tak perlu merdu jika menyanyi secara berbisik! Selalulah menyanyi-nyanyi lagu yang disukai oleh si dia. Pasangan anda bukan mahukan seorang penyanyi tetapi seorang yang baik, penyayang dan romantik. Nyanyikan sebaris dua lagu memadailah. Janganlah pula sampai habis satu lagu, nanti boring pulak. Nak satu lagu kenalah pasang cd lagu tu barulah menarik. Dari pengalaman bro :…

Selamanya atau Reaching Higher?

Kawan-kawan semua...dah download lagu band bro Razzi.Muz.Ik yang terbaru?? Belum lagi? :P Download lah cepat FREEEEEE je. Ini link dia :- Selamanya Bro hadiahkan laagu ini kepada semua teman-teman bro di blog ini dan juga diluar sana ;) Reaching Higher Jadikan lagu ini sebagai sumber inspirasi bagi anda yang pernah gagal dan ingin kembali berjaya dengan lebih tinggi sempena 2009 Dah dengar dah? Ok tak? apa pendapat anda? Juga, kami sediakan satu pertandingan “dedication” di mana anda boleh dedicate…