December 2009 / 7 posts found

Jatuh cinta di JW.Marriot

Yes! Razzi jatuh cinta sekali lagi...huhu!! Bestnyerrr...dan kali ini I'm very sure, I takkan dikecewakan seperti selalu. I sangat sure dia akan sentiasa setia pada I, no doubt! Nak tahu jatuh cinta dengan siapa? ...Well kali ini, I jatuh cinta dengan Hotel JW Marriot! Oopss...sorry for those who seeking gossips, actually I jatuh cinta pada hotel mewah ini lah hehe... "Buat suspen je la Bro Razzi nihhh!" Memang i cukup facinated dengan rasa peacefulness hotel ini. Terasa kesibukan kota hilang, hanya…

Adakah dia… Single or not?

Selalunya apabila kita begitu serius untuk memiliki cinta, kita akan menjadi tidak tentu arah dan kelihatan agak terdesak. I don't blame you, sebab I pun sama hehe... Fikiran kita mula bercelaru memikirkan jalan terbaik memilikinya, kan? :) Lebih-lagi jika yang kita minat atau idam-idamkan tu, I seh man...SUDAH BERPUNYA! ...bila ditanya, “Sorry, I dah berpunya!” or “Sorry I dah kahwin!” or “Can we be just friend? Because I berminat dengan orang lain...”   Aduuuhh....Frustnyaaaa! So,…

Bestnya KECEWA CINTA!

Comments are off for this post.
Apabila kita benar-benar sayang, dan amat menyintai seseorang, dalam diam, dalam tiba-tiba perpisahan berlaku. Kecewa dengan cinta, kekasih hambar, lenyap kemesraan... Malah, kadang tanpa dipinta, tanpa info, tanpa ruang atau sebarang perbincangan... bamm! HILANG! Best kan? Siapa kata kecewa cinta itu menyakitkan? Yes...betul...apabila kecewa, kita akan berduka, buat apa pun tak kena, yang hidup bagai tiada guna, sorak sorai bagai sunyi saja, malah letih dan kerinduan untuk bercinta... TETAPI, cuba…

Pengantin 3 jam!

Petikan dari Harian Metro - 12December2009 Oleh Riadz Radzi, Rashidi Karim dan Irma Ernany Mohd am@hmetro.com.my KANGAR: Hanya tiga jam. Itulah tempoh sempat dinikmati seorang lelaki untuk bergelar suami sebelum menemui ajal dalam kemalangan ngeri apabila kereta dinaikinya bertembung sebuah bas persiaran di Kilometer 7, Jalan Kangar-Padang Besar, dekat sini, semalam.Dalam kejadian jam 1.05 tengah hari itu, Mohd Ariff Ab Kadir, 23, dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Taman Melati Indah, Beseri,…

Phone Call

That's all it takes, just a phone call! Nak tahu dia berminat atau tidak, you just need a phone call. Nak tahu dia suka, dia rindu, dia nak kat kita... you just need a phone call, That's all! :) Hehe... Kalau tak juga phone, tak ada call, tak nak lah tuuu... boleh perlahan-lahan cari yang lain. Sebab, tidak ada apa-apa alasan jika tak boleh call. Everyone ada handphone yang melekat bagai tertanam kat tubuh sendiri tu. Kalau tak call juga, samada dia tak berminat, atau dia tak serius sangat ataupun…

“Hey Mr & Miss Singles!”

Asyiknya jika jatuh cinta lagi... masa bagai terhenti, hati diulik rindu, jiwa meronta-ronta mahu dipeluk sayang. Kadang, hanya dengan ucapan “I miss you, sayang” ...jantung bagai terlompat-lompat suka, diri melonjak girang! Apatah lagi, bila diri kesunyian di malam hari tiba-tiba wajahnya muncul di ingatan penuh cinta, senda guraunya bagai tiada henti buat kita tersenyum dan ketawa seorang, sekilas lalu senyumannya begitu mencuit kalbu yang begitu merindukan teman yang dapat mencurahkan kasih...…

“KERANA” …

  Download lagu KERANA di sini > http://www.razzirahman.com/muzik Alhamdulillah, bro Razzi boleh merasa sedikit lega setelah segala proses pembikinan album terbaru bersama bro Irfan Khairi dan planning untuk pelancaran juga sedang diperingkat akhir. Hopefully very-very soon kita akan dapat bersama-sama mendengar keseluruhan lagu dari album ini. Klik di sini untuk ke laman muzik So, dari semua 12 lagu pilihan kami. Jangkaan yang bakal HIT ada 5 ...amboi banyaknya hit, nangis arrr haha :cry: but,…