January 2010 / 7 posts found

First Love Never Dies…

Salam to all Brother Love's fans, friends, bloggers and all...this time around bro Razzi menulis topik yang agak ringan, tidak menyentuh emosi sangat I hope, dan juga kerana sudah beberapa kali menjadi permintaan you all. It's about “FIRST LOVE” First and foremost, bro Razzi harap sangat untuk you all juga turut berkongsi cerita atau kisah cinta pertama you all...mesti ada yang interesting, yang tidak dapat dilupakan, mungkin juga agak memalukan sedikit...but the most important thing here is…

Apabila dikecewakan…

  "Penantian dan tiada pengesahan itu amat menyeksakan batin!" Beberapa soalan yang memenuhi email bro Razzi sepanjang minggu ini, ingin I jawab di sini khas untuk semua wanita yang I sanjungi :- Mengapa saya ditinggalkan tanpa sebarang berita? Mengapa tiada respon? sms/call/email/ym/chat semua tak jawab! Mengapa tak ambil tahu hal saya lagi? tidak mengambil berat? walau saya telah meminta maaf, dan lakukan apa saja? Mengapa biarkan saya kesunyian, kesepian, mengapa menghilangkan diri? Mengapa…

Kisah Cinta Razzi – “Hanya kawan”

As many of you tahu kalau Razzi menulis kisah cinta, all of it adalah kisah cinta saya sendiri. I share my old story, my true experience...segala kejayaan dan kegagalan di dalam mengharungi sebuah percintaan... Kali ini, I nak take you all back to my sekolah time! Masa dalam antara lepas exam dan menunggu result. As I recall... masa tu I sangat-sangat interested with one girl ni, I call her N! N is the most beautiful girl in school laaa...gorgeous sangat sampai not many guys yang nak kat dia sebab…

Wajah cantik…adakah penting?

Sejujurnya, melalui pengalaman dan my own research, YES!!...PENTING! Wajah yang hensem mansem atau cantik menawan, cute mute, sweety beauty...akan selalu menjadi pilihan lelaki/wanita yang juga good looking and pretty! Lelaki lebih memilih gadis cantik dari yang tidak, lelaki lebih memilih yang manis dan menawan dari yang tak lawa dan masam mencuka. Yang sexy are the 1st one they looked, That's a fact! Wanita yang lawa dan attractive juga sangat memilih lelaki yang handsome, yang cute, body lawa…

A Real Best Friend!

Yup...itu sahaja yang saya inginkan sebagai hadiah harijadi saya, hari ini! Dan itu jugalah JAWAPAN kepada soalan bro Razzi tempohari, “Apa lagi selepas jatuh cinta?” I bet my life, the next thing after fallen in love adalah you akan amat perlukan DIA menjadi your REAL BEST of FRIEND! Jika tidak, perhubungan you all akan base on lies, lakonan, control ayu or control macho,...BORING! Di sinilah kesilapan yang sering berlaku kepada pasangan yang membuat keputusan untuk mendirikan rumahtangga.…

Apa lagi selepas jatuh cinta?

Sepanjang minggu ini Razzi begitu sibuk menguruskan plan promosi bersama PR-PR untuk album Razzi & IK. Dan you know what, sepanjang berada ditengah-tengah ibukota KL, it makes me thinking tentang satu perkara... Ia lebih kepada satu soalan yang sudah terlalu lama I simpan selama ini, dan semalam kembali tertanya-tanya dibenak sendiri, “What's left after fallen in love?” Apa lagi yang tinggal selepas anda jatuh cinta? Selepas anda bercinta...selepas berkasih sayang Apa lagi? Apa lagi yang…

Happy New Cinta 2010

Tiada yang paling menggembirakan sesiapa sahaja apabila keinginan untuk bercinta atau rasa dimiliki tercapai akhirnya! Bro Razzi begitu sure sekali that many of us sudah sepanjang tahun mengharapkan cinta itu hadir, kan? Well, sempena 2010...I doakan you all semuga penantian itu kan berakhir di tahun baru ini, I doakan juga agar mereka yang masih single, kan jadi double kerana menemui NEW CINTA 2010! :lol: “Dan salah satu azam this new year pulak, How about kita jadi lebih YES or NO?” Maksud…