April 2010 / 7 posts found

Kisah Cinta Razzi – “Balasan Cinta!”

“Nikmatnya apabila memberi tanpa mengharap balasan” Bertemu lagi kita kali ini dengan satu lagi kisah benar, kisah cinta Razzi yang telah lama terpendam di jiwa dan akhirnya terselongkar jua. Muga ianya memberi manfaat pada semua... Aku dan Sarah, sudah terlalu lama bercinta. Apa saja perkataan yang keluar dari mulut aku pasti bersama namanya yang aku puja. Bagi ku, dia lah gadis yang paling cantik pernah aku bersama, she's mix. Well, memang dia cantik...follow mamanya yang berasal dari Europe.…

Bukan Hanya Satu Cinta

"Dia bukanlah orang yang terakhir kau cintai, dan bukan hanya satu cinta itu sahaja yang kau akan bercinta."  Selalu sangat, apabila seseorang itu yang pernah jatuh cinta dan kemudian dikecewakan cinta, akan memberitahu orang di sekelilingnya dan juga kepada dirinya sendiri yang bekas pasangannya itulah yang terhebat : "Dialah yang terbaik, tiada lagi orang sepertinya. Tiada siapa yang dapat menggantikan cintanya yang luhur, hatinya yang lembut, layanannya yang terbaik dan perangainya yang lucu…

“ZERO” Janji!

Apabila bro Razzi bertanya a friend of mine about things that she hates the most, dia jawab... “Lelaki yang lupa janji dan tidak pernah dapat memenuhi segala apa yang dijanjikan!” In a way, I dapat rasa betapa sakitnya hati kawan I ni bila segala-gala janji-janji yang telah terpateri, terpahat di jiwa dan sanubari, akhirnya tiada titik noktah. Malah tiada sebarang penyelesaian, jauh sekali penjelasan, MENGAPA dan APA yang telah terjadi? Sebenarnya, each and everyday I menerima banyak masalah…

NIKAH is EASY!

1. NIKAH is EASY...tetapi, adakah dia betul-betul mahukannya? Apabila kita bercakap soal lelaki itu susah nak buat keputusan untuk berkahwin, lelaki ini yang selalu avoid dari bercakap soal perkahwinan, dan lelaki sana yang belum bersedia untuk berkahwin... well, THAT IS ALL BULLSHIT!! NIKAH is so EASY! ...and a real man, yang jujur, yang serius in the relationship, yang benar-benar cinta, PASTI mahu berkahwin secepat mungkin dengan girl yang dia nak sangat tu. You girls ingat dia tak takut ke hilang…

LOVE for ALLAH

Many of us selalu mengatakan, love your God first barulah love your partner. Sayangi dan cintai Allah bagi yang Islam, bagi yang bukan Islam maka cintai Tuhan mereka dulu, barulah boleh mencintai pasangan mereka. In my humble opinion... Cinta kepada Allah, atau Love for Allah, or Love kepada Tuhan mereka dulu ni... “It goes without saying!”  – apa yang I maksudkan di sini... Cinta kepada Tuhan itu, TIDAK PERLU diperkatakan lagi kerana ianya adalah wajib! IT'S A MUST! Mengapa kita perlu usulkan…

Tips 3 Saat MENGAYAT!

HANYA UNTUK LELAKI...wanita tidak dibenarkan membaca artikel Brother Love kali ini... Strictly FOR MAN! ;) Wo! Wo! Habis semua wanita berlari nak tahu juga tip ni ya huhu...  Sabar-sabar jangan tolak-tolak, beratur! Beratur! Hehehe... haaaa tersengih je girls tu semua, no peeking ya! Okey...Ramai di antara kita punya rasa malu, takut dan blank tiba-tiba the minute kita nampak gadis lawa, girl yang sweet, wanita yang kazoom!!... Menusuk di kalbu kan?! :) Biasa sangat orang lelaki, nampak awek cun…

5 nota “Kesunyian dalam Cinta”

01 - Three days ago, my ex girlfriend called me up, menangis-nangis... boyfriend dia curang! Kantoi dengan girlfriend yang lebih muda. Adoi... kesian. I know she breaks my heart before, tapi dia terlalu naif sangat...dan the loneliness yang dia akan face tu...sure akan menyeksa jiwa dia nanti...Sampai bila dia mahu mencari cinta? Sampai bila dia kena selalu gagal dalam cinta? All I can say, “She's full of love...tapi pastinya dia akan kesunyian dalam cinta!” Kesian... 02 - Abang G,  a friend…