July 2010 / 5 posts found

“Best Personality Contest!”

~ PELUANG MEMENANGI HADIAH-HADIAH ISTIMEWA YANG BERNILAI LEBIH RM1000!! ~ YES!...tiba pula giliran Bro Razzi kembali mengadakan contest. Before this berbagai-bagai pertandingan telah dijalankan, "Mencari Cinta Contest" - "Best Comment Contest" - KINI...TERBARU...Contest yang yang paling SIMPLE, SAVE dan SENANG! "Best Personality Contest" Why Personality contest? Sebab di dalam buku & ebuku saya juga, saya selalu menitik beratkan soal Personaliti yang baik dan mesti suka membantu dengan hati…

“Hoi..Hoi!!”

Adoi, sedapnya bahasa memanggil orang tu kan, "hoi..hoi!!" Dalam movie Do Re Mi, Kata Do pada Mi yang bercakap kasar pada seorang lelaki bangsa Singh, “Bahasa menunjukkan Bangsa tau” Di sini, apa yang saya nampak 'P.Ramlee' maksudkan BANGSA adalah bukan bangsa Melayu, Cina, India mau pun Singh. Tetapi, maksud sebenar dia adalah sesiapa yang berbahasa dengan cara yang tidak elok, maka dia ini dari bangsa... Bangsa kurang ajar - “Oi bodoh, kau ingat ini bapak kau punya?!” Bangsa sombong -…

Sejarah Berulang…

istory is for us to learn from it not to forget about it! Apabila bercakap tentang sejarah, I can just menggeleng kepala and smiles sebab... terlalu banyak sejarah pahit dan manis yang dilalui...sehingga membawa I ke sini hari ini. So many, kenangan terindah dan mistakes too... Minggu ini, sejarah lalu berulang kembali, itulah yang I dapat katakan. Two kind of experiences and beauty history around me...Sejarah yang cukup indah dan juga yang amat menyedihkan. I'm pretty sure all of us pernah lalui…

Telinga TOOL Cinta

Yup! Telinga adalah satu equiptment yang sangat penting di dalam memiliki sebuah cinta. Hehe...bukan kerat telinga tu and then gunakan dia untuk memikat cinta ya, hahaha...belum terputus telinga tu you all dah meraung, menangis kesakitan dah :D Maksud Bro Razzi adalah, gunakan telinga betul-betul untuk mendengar apa yang diperkatakan oleh dia yang anda ingin miliki. To win love, that's all it take! LISTEN!... You see, perhubungan yang berjaya dengan cinta sejati... adalah bermula dari sebuah PERBUALAN.…

Nota Cinta 20 – Kegagalan dalam cinta

Artikel di petik dari buku terbaru saya - 101 Nota Mencari Cinta - Untuk Wanita. Pernahkah anda bertanya kepada diri anda sendiri mengapa anda dikecewakan? Kemudian anda merasakan yang Tuhan tidak adil, menghukum anda dengan berbagai-bagai kegagalan di dalam cinta. Lalu jiwa dan minda anda berkecamuk dengan berbagai persoalan... Sebenarnya, anda patut mengawal kuasa minda anda dengan menerima situasi ini sebagai satu ANUGERAH dari yang Maha Esa... “Buang tabiat ke bro Razzi ni suruh kita anggap…