A Real Best Friend!

Yup…itu sahaja yang saya inginkan sebagai hadiah harijadi saya, hari ini! Dan itu jugalah JAWAPAN kepada soalan bro Razzi tempohari, “Apa lagi selepas jatuh cinta?”

I bet my life, the next thing after fallen in love adalah you akan amat perlukan DIA menjadi your REAL BEST of FRIEND! Jika tidak, perhubungan you all akan base on lies, lakonan, control ayu or control macho,…BORING!

Di sinilah kesilapan yang sering berlaku kepada pasangan yang membuat keputusan untuk mendirikan rumahtangga. Mereka ingat they all dah in love, saling rindu, saling cinta, that’s it! KAHWIN TIME!

NOOO… That’s not it… apa yang perlu kita pastikan adalah pasangan kita dan kita sendiri juga sudah menjadi diri sendiri…BUKAN SEPERTI :-

  • kalau keluar dengan dia, kita kena bersiap berjam-jam
  • kalau nak jumpa kena set a  date
  • then kena tukar contact lens, kena pakai kemas, tak boleh jeans & tshirt je.
  • Berjalan kena control, bercakap kena jaga…

“uuuuhhhhh…letih tuuu…”

PALING BEST, a lot of things yang dah tak kisah! Seperti kawan baik kita…macam tu la. Like, kita pun nak juga pakai apa sahaja, dan dia dont mind. Nak juga keluar pakai bedak je tak yah nak full make up, or just wear tshirts, jeans lusuh, cermin mata tebal…Dan kita pun nak juga bualkan apa sahaja, dan dia willing to talk and listen… that baru relax and free je kan?!

Sebabnya, selepas cinta, selepas a great companion, there’s nothing else left yang you all inginkan, HANYA seorang teman istimewa yang boleh menemani you seumur hayat you. Apa lagi nak buat? Takkan nak asyik bercinta, berkepit siang malam…kalau yang dah kahwin tu kan, takkan asyik nak duk ‘buat kerja’ je kan…BORING!

“What you need is a real best friend! That’s it and that’s about it.”

Especially bila membuat keputusan untuk mendirikan rumahtangga…make sure, dia boleh jadi kawan you, dan at the same time dia macam, dia lah ibu, dia lah bapa, dia lah adik, dan dia lah your best of friend, yang you boleh bersama dia siang dan malam, yang boleh you berborak tak kira masa, tak kira topik apa, dan at the same time yang you boleh make love at the end of the day with full of nasty love… baru best!!

…INI TIDAK, kita nak cakap apa-apa pun takut tak kena topik la, takut dia terasa laaa.  Itu tak boleh, ini tak boleh…Then decide nak kahwin hanya kerana cinta??..hayya!!! Camana tuuu…

Nak bertunang, or nak kahwin…kita nak pasangan kita tu cukup memahami kita, banyak perkara yang dia boleh terima of us. Boleh borak pasal fesyen, pasal shopping, pasal makan, sex, life, relationship, borak apa sahaja dia happy, and say, “Lagi! lagi! lagi!…talk some more!” 😉 hehehe baru interesting!

Tapi itulah… sometimes, things are not meant to be. Jadi, we passes the good thing without we realising it. So like I said earlier, all I wish for my birthday today is…, that I can have A Real Best Friend! …you all mungkin cakap, senang je…hehe, well…

“It’s easy to find a best friend, BUT it’s HARD to find a real best friend that you really can talk with, be in love with, sleep with and don’t feel guilthy about it!”

p.s. : *Untuk mendapatkan berbagai-bagai tip cinta lagi dari Razzi Rahman @ Brother Love, sila klik http://www.notacinta.com/ebuku.html

Salam hormat,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *