Adakah dia… Single or not?

Tip Cinta dari Razzi RahmanSelalunya apabila kita begitu serius untuk memiliki cinta, kita akan menjadi tidak tentu arah dan kelihatan agak terdesak. I don’t blame you, sebab I pun sama hehe… Fikiran kita mula bercelaru memikirkan jalan terbaik memilikinya, kan? 🙂

Lebih-lagi jika yang kita minat atau idam-idamkan tu, I seh man…SUDAH BERPUNYA! …bila ditanya, “Sorry, I dah berpunya!” or “Sorry I dah kahwin!” or “Can we be just friend? Because I berminat dengan orang lain…”
 
Aduuuhh….Frustnyaaaa! So, I’m very sure, tentunya you all ingin mengenal mereka yang belum berpunya lagi, kan? Sudah tentunya anda mahu mencari mereka yang masih ‘kosong’ untuk anda mencuba peluang anda, betul tak?!

Well, untuk mengenali mereka yang masih ‘available’ dan  mencari-cari seperti anda, kita hanya perlu bertanya! Tanya dia tentang everything, tanya tentang latar belakangnya sedari awal-awal pengenalan lagi… tanya dan tanya…takkan sempat dia nak reka cerita punya. Dan the minute you rasa, “Eh rutin dia ni seperti orang yang sudah berpunya…”

…BAMM!! That’s the 1st sign! Percaya kepada naluri anda beb, dia memang sudah berpunya. 

  • So now, dia sudah berpunya…what shall we do? Penyelesaiannya…

Well, jika you don’t mind if she/he available or not…then go ahead!! just enjoy the moment, feel the ride! If you don’t mind to go on walaupun you tahu dia ada someone special…teruskan perjuangan beb, tapi…you must be ready for the risk laaa 😉
 
Dari pengalaman bro Razzi, boleh dikatakan, 90% girls yang I minat, kebanyakannya sudah berpunya. Mestilah sebab yang I suka tu semua lawa-lawa sure laaa dah ada balak!!. Jika masih solo, maknanya tak cantik sangatlah!  Hehehe…tak semestinya gitu. Saja gurau, just kidding!! 😛

TAPI,  ada beberapa persoalan kat sini…

  1. Bagaimana untuk kita rasa thing is okay…meaning, eventhough dia sudah berpunya but kita nak go on juga?? Boleh ke??…
  2. Bagaimana I nak girl yang masih single kalau semua sudah berpunya?
  3. Bagaimana pula wanita-wanita nak mencari lelaki single jika semua the good man sudah berpunya?…Is it okay, kalau girl still nak juga?

 JAWAPANNYA…

  • “…kalau sekadar sudah berpunya, maknanya dia masih single!”

BIG BUT HERE IS…kalau dah bertunang atau dah mendirikan rumah tangga tu janganlah beb… Remember ya, I bukan suruh you rampas kekasih orang, tunang atau isteri orang. Tak baik tuuu… Cuma saya minta anda menganggap sesiapa sahaja yang anda minat, jika BELUM berkahwin, maka dia masih solo, masih single! That’s all… barulah ramai sikit yang masih available 😉

From here, it’s all up to you. Kalau rasa-rasa risiko untuk kecewa tinggi, then be prepared. Tapi kalau rasa-rasa, “Ishh boleh try nihhh!” …then bring it ON!

Kena terima risikonyalah. Anda mungkin akan kecewa, mungkin tidak. The best thing in my experience, boleh jadi kawan baik pun or a good companion, teman berbual, menjadi tempat untuk dia meluahkan perasaan pun itu sudah cukup baik!!… dari situ, you boleh slow-slow ‘masuk daun!’ kikiki 🙂

Hey, best man/woman wins!…be a risk taker, that’s what love is all about! Lagikan orang yang berpuluh tahun kahwin pun boleh divorce inikan pula yang belum kahwin…

Harapan untuk dicintai tetap ada…Peluang sentiasa ada di sekeliling kita, “Bukan siapa cepat dia dapat…Siapa yang paling bersungguh dan sangat mengambil berat, dia yang dapat!”

p/s : Untuk mendapatkan tip-tip cinta yang lain lagi, sila klik di sini 

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *