Buku 101 Nota Mencari Cinta Razzi RahmanDunia lelaki hari ini, tidak mengimpikan seorang wanita yang hanya duduk ‘terpencil’ …kecut sendirian dan menunggu untuk lelaki menyedari ujudnya dia, dan menanti lelaki datang memikat!

Nope, no way! Sebagai wanita hari ini, anda seharusnya BERANI dan bijak berjuang dalam kancah memikat cinta yang datang dan pergi. Bukan hanya lentuk memandang jika ia datang dan bukan menunduk jika ia pergi. Sebaliknya, anda kena bangkit dengan berani dan ‘melaungkan’ pada lelaki, “Hey, Im here!”

NAMUN, sememangnya agak susah untuk memahami lelaki itu saya tidak nafikan. Oleh sebab itu, anda sepatutnya “bukan memikirkan susah memahami lelaki sebaliknya, persiapkan diri anda, cantikkan diri anda, ubah penampilan diri anda untuk menghadapi lelaki!”

Jadi wanita yang menjadi kegilaan lelaki masa sekarang. Berbagai info tentang mencantikkan diri ada di internet, get it now! Ubah fesyen lama anda, be up to date!!

“Tak perlu sibuk nak faham lelaki, lelaki akan buat anda faham jika anda dapat menarik hati mereka dan membuatkan mereka tersangkut pada anda!”

Simple notes for all the girls :-

Nota 1 : Lelaki sejati nowadays sudah TIDAK terpikat pada wanita yang hanya mendengar kata lelaki. Sebaliknya, lelaki akan lebih terpikat kepada wanita yang punya pendirian sendiri. Malah jika anda bijak menyuarakan pendapat dan juga menyumbangkan kepintaran anda, maka andalah wanita pilihan lelaki hari ini!

Nota 2 : Berikan cabaran kepada lelaki, buatkan mereka merasa teruja bila tercabar! BUT at the same time, anda masih amat menghormati lelaki. Dengan cara ini, anda mempamerkan yang anda tahu apa yang anda mahu dan sekiranya anda menjadi seorang isteri, anda akan menjadi isteri yang dianggap pintar serta dihormati!

Nota 3 : Jangan takut untuk memulakan dahulu memikat lelaki, kerana sebenarnya lelaki juga takut untuk memikat wanita. So, yakin dengan langkah anda dan ikhlas.

Nota 4 : Bijak berbual, dan tunjukkan yang anda adalah seorang yang caring. Kagumi kerjayanya, bakatnya. Let him know, yang dia adalah sumber inspirasi you… lelaki suka tu!

Nota 5 : So, kalau dia berminat, dia suka kat you, ON….kalau dia tak suka well, at least you tahu dia tak suka dan you boleh go on with the next guy hehe 😉

p/s : Artikel ini adalah rangkuman petikan preview dari buku Razzi, untuk you all dapat rasakan sedikit hangatnya. Buku 101 NOTA MENCARI CINTA  (untuk wanita) ini akan berada dipasaran pada December 2009 ini. Lebih terperinci, “HOT & REAL”, So tungguuuu…

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com