Apa yang anda cari?

Di dalam sesebuah percintaan, pasti anda inginkan sesuatu out of the relationship, kan? Di dalam mencari cinta…pasti juga anda menyimpan harapan, expectations… kan? Even di dalam perkahwinan pun…suami atau isteri mesti memikirkan akan keinginan mereka tercapai di masa hadapan.

NAMUN…pernahkah anda terfikir, apa yang anda mahu, apa yang menjadi impian anda atau keinginan anda itu, mungkin membebankan pasangan anda? Pernahkah anda fikir ianya baik? betul? tepat?

Mungkin expectations anda terhadap boyfriend/girlfriend anda too much? Sehingga membuatkan dia bosan dengan anda? Mungkin juga ciri-ciri pasangan yang anda cari itu terlalu hebat sehingga anda masih keseorangan di kala ini? Mungkin juga harapan anda yang anda sandarkan pada perhubungan anda miliki sekarang terlalu tinggi? …sehinggakan hilang sayangnya pada anda lalu minta break-ups! Uuu…it could happen though 🙁

Malah mungkin juga apa yang anda semua cari…adalah consider OVER EXPECTATIONS…JADI, apakah yang anda cari itu okey, sebenarnya? Atau keterlaluan?

*Di sini, bro rasa cara yang paling baik untuk mengetahui apa yang anda cari, harapan dan impian anda…tidak over, not too much, OR tidak keterlaluan, sedang-sedang elok je… IALAH dengan anda menulis/post di dalam topik ini, apa yang anda impikan, apa harapan anda pada pasangan anda…apa yang anda cari di dalam cinta sebenarnya.. 😛

Then kita sama-sama lihat dan beri pendapat terhadap nota anda itu, okey? Penting ni…kerana, kita mungkin ingat apa yang kita harapkan  tu, biasa saja…kita juga mungkin rasa impian kita terhadap pasangan kita sedikit sangat…Walhal ianya adalah sangat keterlaluan sehingga boleh memudaratkan sampai pasangan kita rasa tertekan! So, apa kata kita semua tulis apa yang kita harapkan, apa yang kita cari…then sama-sama kita tengok is it ok…OR it’s not okay! 😉 Jom!

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *