Apabila bro Razzi bertanya 101 soalan kepada diri sendiri, WHY? MENGAPA?…APAKAH? Yaa.. “Apakah yang membuatkan ‘Dia’ Jatuh Cinta?”

The answer is so obvious! Sebab dia SUKA kan anda…suka everything about you. BUT, why? I’m very-very sure you all pun ada berbagai-bagai jawapan kepada soalan itu, Mengapa dia boleh jatuh cinta?, Apakah perkara yang membuatkan dia boleh jatuh cinta? Okey, ini list yang i boleh tuliskan, kalau you all ada lagi…okey let us all know :-

  • YES …sebab lelaki/wanita itu amat mengambil berat terhadap anda.
  • YES …sebab dia sangat setia kepada anda.
  • YES …dia adalah lelaki/wanita yang sangat penyayang/loving dalam layanan nya, lembut, baik, romantik.
  • YES …dia sangat funny, menghiburkan, really can talk to.
  • YES …dia adalah lelaki/wanita yang penuh dengan kesetiaan, taat pada suruhan tuhan.
  • YES …dia dengar segala-gala cakap anda.
  • YES …dia adalah lelaki/wanita yang berkarisma, bijak, brilliant, genius.
  • YES …dia adalah lelaki/wanita yang sangat bermaruah, tidak mudah dipikat, bukan senang untuk sesiapa sahaja memilikinya.

Well if you ask me, I will say YES!…jika segala-gala ciri-ciri di atas ada pada pasangan anda or pada you all, then for sure sebab itulah you all saling jatuh cinta antara satu sama lain. So, kalau nak orang jatuh cinta dengan kita, then be like any of the fact in the list aboved.

Tetapi, I don’t know why lah… WALAU ada lelaki yang tidak tergolong di dalam list di atas, LAGI RAMAI yang jatuh cinta dengannya. Let’s say…ada seorang lelaki ni, nama dia ermm…okey, nama dia senang kita letak, Razzi lah kata kan… 😉

So, Razzi ni TIDAK tergolong dalam kesemua ciri-ciri di dalam list di atas. But WHY? Why…masih ada lagi wanita yang jatuh cinta kepada Razzi ni? Sedangkan dia bukan jenis romantik, bukan loving, bukan brilliant, bukan setia, tak suka mengambil berat, not easy to be with…Tetapi, ada girl yang jatuh cinta kepada dia…ramai pulak tu, WHY?

Adakah those girls ni, sukakan lelaki yang tidak baik buat mereka? Adakah wanita lebih suka dengan lelaki yang punya aura jahat atau ganas atau ‘player’ or ‘flamboyant’ or ‘bad boy’ ?? I’m so curious laa hehe…TAPI, ini Razzi dalam kisah ni tau, bukan I laaa 😆

But on top of all this, I come to one conclusion…

“Apabila ‘DIA’ sudah jatuh cinta, cakaplah apa saja, buatlah apa pun…dia tetap sudah jatuh cinta”

So, I tak tahu lah you all punya pendapat macamana, but…basically what I understand dari this situations, untuk seseorang jatuh cinta dengan kita, sebenarnya tidak perlu pun effort dari kita, jika ‘DIA’ sudah jatuh cinta… well dia cinta lah that’s it!

Special poem by Razzi Rahman a.k.a Brother Love :

Watching bright sky with a smile
Thinking of a brighter future for a while
Suddenly the soft smiles stops…
As the dry leafs drops.

Remembered my heart is like a stone
Only one can be broken, by a river lone
My will is like a wind that blows all directions
That too far from effections.

It’s too hard to take my love fly
Guess that’s the answer of, why
It takes more then just a big sacrifice
Maybe many years of mountain cries.

p.s. : *Untuk mendapatkan berbagai-bagai tip cinta lagi , sila klik http://www.notacinta.com/ebuku.html

Salam hormat,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [13] Comments