“Sudah 13 tahun perkahwinan mereka, tetapi tetap kekal utuh! …apakah rahsia mereka?”

Kita boleh cakap, ada ramai lagi yang bukan berbelas tahun kahwin tetapi…berpuluh tahun but masih utuh, kekal, penuh kasih sayang. Yes we can say that…TAPI, ini adalah kenalan rapat bro sendiri. Mereka berdua masih muda, the husband is my good friend baru 30 plus je… (kahwin muda lagi) tapi boleh kekal bahagia!! 😉

So, apakah rahsia mereka berdua?

Minggu lepas, banyak email yang bro terima kebanyakkannya bertanya persoalan masalah cinta yang hampir sama. Iaitu, :-

  • Bagaimana mengetahui dia mempunyai perasaan terhadap kita? cintakan kita?
  • Mengapa kekasih saya berubah-ubah sikapnya? 
  • Bagaimana nak beritahu dia yang kita menaruh hati padanya?
  • Mengapakah perhubungan cinta saya sentiasa terputus ditengah jalan?
  • Bagaimanakan mahu mengelak dari dikecewakan?

basically…jawapan kepada setiap soalan ini adalah jatuh pada jawapan rahsia perkahwinan kenalan bro ini. Come to think back kan…pelik tak?

Pelik tak tentang perhubungan yang sesetengah dari kita yang ada sekarang ini?…belum pun kahwin tetapi dah :-

  • Beberapa kali dikecewakan cinta
  • Dah selalu sangat bertengkar tentang berbagai perkara kecil
  • Dah macam-macam perkara yang tidak puas hati dengan pasangan
  • Perhubungan tidak kekal lama mana
  • Dah macam suami isteri yang 10 tahun kahwin ( Bukan soal seks tetapi…cara layanan )

Belum pun kahwin dah macam-macam hal…macamana pula bila dah kahwin besok? 😛 Or agak-agak, you can make it until you kahwin ke tak? Maybe you akan kahwin laaa…tapi maybe beberapa bulan you bercerai? So, whats the point of marriage? ….back to our main matter, bagaimanakah member bro ni maintain 13tahun perkahwinan?

Alright, ini salah satu rahsia dia yang sangat penting untuk you all amalkan…

Both, MASIH MANJA!! haaa…jangan tak percaya. 13 tahun tapi masih mesra-mesra, manja-manja. Bukan isteri je cam tu. Si suami pun manja-manja dengan isteri tau!

Nowadays ni memang susah lah nak cari pasangan yang dah lama kahwin tapi masih mesra dan manja. Yang si suami tu kadang kasar je cakap dengan si isteri. Si isteri pulak, terjerit-jerit menjawab suami. baru je kahwin 1-2 tahun tapi dah hilang kemesraan. Habis nak buat macamana…masa bercinta lagi cam tu…

Layanan manja, bualan mesra maybe looks easy…tapi to me it is not easy! It takes your pride, ego dan keinginan untuk melakukannya dengan penuh keikhlasan dan kejujuran sehingga pasangan kita merasa begitu dicintai dan disayangi tau 😉

Apa yang boleh bro nampak, ada banyak lagi aspek dan perkara tetapi bro bagi you all tahu salah SATU RAHSIA SAHAJA hari ini… yang lain you all teka boleh? nanti lepas ni bro akan jawab kesemua rahsia dia, ok? Oklah tu…bro pun tahu you all mesti ada sesetengah pengalaman yang difikirkan boleh buat maintain sesebuah perkahwinan kan?…jom kongsi!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [20] Comments