November 2007


Razzi Rahman & Catriona Ross

Nice picture?? Can you all guess how long ago this picture was taken? All I can say, this is way beyond digital age…masih camera yang pakai film roll lagi la beb…negatif film lagi.¬†Berapa tahun dulu agaknya?? Ok kalau sapa teka betul, dapat hadiah :)

Anyway, bro bukan nak cakap pasal film atau negatif, tapi bout P.H.D! Im sure some of you know what P.H.D means right? Kalau you muda lagi…you tahu lah kan. Tapi kalau warga emas tu mesti ingat lulusan PHD. hehehe… ūüėÜ

P can stand for anything actually. Pengikut, Pelampau, Pengkhianat, tapi dalam hal ni…selalunya ia dikenali sebagai PERASAAN. Jadi P.H.D stands for…Perasaan Hasad Dengki. Tetapi bagi Bro, P…stands for PENYAKIT! Penyakit Hasad Dengki.

Semenjak Bro berjaya dengan perniagaan Kopi Radix “Mai Secawan” ni ramai betul yang mengidap penyakit ni. Bertambah lagi semenjak membuka cawangan di KB MALL. Ibu Cat, my sister, sampai dah kering air mata dengan mereka yang PHD ni. Berbagai-bagai cara mereka lakukan, cuba untuk menjatuhkan perniagaan kami. Kini, my sister dah jadi orang no 5 dalam Malaysia dan memenangi award pula dalam perniagaan¬†membekalkan produk HPA ni. Di kelantan pula, sudah mempunyai pusat agensi utama yang terbesar! Jadi, makin ramai lah pendengki, pengkhianat, busuk hati, perangai Setan laknat ni.

Terbaru, bro pula yang teraniaya. Di KB MALL, ada pula muncul mereka yang dengan cara halus dan kasar, mahu menjatuhkan kami. Menganiaya kami yang sudah bertahun-tahun bertungkus lumus berusaha demi mencapai kejayaan…hanya Allah swt sajalah tempat kami berserah, kejayaan, kegagalan dan rezeki datang dengan kehendak yang MAHA ESA…bukan mereka yang ada PHD ni.

Berbalik kepada gambar di atas, sebenarnya bro sendiri pun tak tahu berapa tahun lepas gambar itu diambil. Mungkin 9-10 tahun lepas. Cat masih bersekolah lagi rasanya tu, sebab bro baru-baru jadi penyanyi masa tu. YANG PENTING, bukan berapa tahun gambar itu diambil tetapi, sudah bertahun-tahun Bro dan Cat sememangnya rapat. Malah, sejak dari kecil lagi sebenarnya.

Bukan baru, dan bukan hanya kerana Kunci Cinta.com ditubuhkan kami close. Kami juga sememangnya mempunyai minat, citarasa dan cita-cita¬†yang hampir¬†sama. Jadi, kini setelah KC begitu menampakkan arah kejayaan…virus-virus kecil mulai menampakkan diri. Penyakit Hasad Dengki ini mulai menular. Mulailah ada yang cucuk, mulailah ada yang batu api, cuba untuk memecah belahkan perhubungan kami sebagai¬† partner KC, dan business partner Gold Mind Publishing. Please lahh beb…jangan buang masa!

We shared the same blood!! Remember that! Blood is thicker than water! Family to us is BIG and DEEP. We’d die for our family. KC is our LIFE, our HOPE, our DREAMS…no one can simply come between us. I’d kill whoever try….

Enough is enough with all this rubbush PHD. Bro sudah cukup teraniaya. I will not sit and keep quite this time around. I will stand and fight for it. Ingatlah… “Doa orang-orang yang teraniaya ini amat diberkati ALLAH!”



Apa komen anda? : [24] Comments


Razzi RahmanOrang tua kata, “jangan menyanyikan lagu-lagu sedih selalu, nanti ianya menjadi kenyataan”

Rembulan kesiangan begitu menghantui hidup bro selama ini. Kadang-kadang terasa gerun menyanyikan bait-bait awal itu kerana ianya seolah-olah benar-benar kena dengan hidup saya…Bro yakin ramai yang telah menempuhi kejadian seperti dalam lagu ini,

‚ÄúBila terang ramailah yang datang, dan bila gelap gelita‚Ķhilang kasih hilanglah Saudara‚Ķ‚ÄĚ

Betul tak? Sedih kan‚Ķtapi minggu ini lagi menyedihkan bro sebenarnya. Di sebalik berbagai kejayaan ada kejadian yang memilukan terselit…

Sudah hampir 8 bulan website Kunci Cinta.com dilancarkan, sambutannya begitu hangat sekali. Berbagai-bagai rancangan pula terlaksana dengan begitu cepat sekali. Semuanya tentulah mengikut pelan yang lebih kurang 2 tahun Bro sendiri rancangkan.

Bukan senang mengendalikan satu blog cinta itu. Apatah lagi mengendalikan 2 blog sekaligus sekarang ini. Berbagai-bagai kerja yang bertimbun-timbun harus diselesaikan mengikut timing yang betul demi menjayakan setiap topik baru. Bersama gambar-gambar yang menarik dan info yang fresh dan unik.

Kini dengan munculnya produk-produk baru lagilah bertambah kerja Bro. Namun sedikit pun bro tidak mengeluh kerana terlalu gembira sangat dengan pencapaian Kunci Cinta.com berserta bloggers yang sentiasa memberi sokongan padu. Namun, tentulah keletihan dan kepenatan pasti menolak saya terhimpit ke dinding sendirian.

Namun, demi untuk lebih berjaya lagi, …baru-baru ini bro telah arrange kan satu pertemuan dengan DJ Radio Kelantan FM yang kemudiannya cukup gembira dan bersetuju untuk buat dua interview, satu dengan bro sendiri dan satu lagi bersama Cat.

Hati kemain lagi gembira kerana dapat juga kembali ke udara di radio setelah sekian lama menghilang. Di samping itu dapat juga mempromosi blog dan memberi peluang kepada Cat untuk bercerita tentang kariernya setelah terlibat di dalam kemalangan…

Tetapi, berita gembira itu hanya sementara sahaja apabila Dj itu telah datang berjumpa dengan bro keesokkan harinya dan memberitahu yang bossnya hanya mahu menemuramah Cat sahaja untuk kedua-dua minggu. Hanya lagu bro sahaja yang akan dimainkan tetapi bukan temuramah bersama Razzi Rahman…

Uuhhh‚Ķhati mana yang tak terasa? jiwa mana yang tak terkecewa…pedih hati tak terkira, sedih tak terkata. Seolah-olah apa yang selama ini dinyanyikan menjadi kenyataan, seperti lagu saya Rembulan Kesiangan‚Ķ

“Bila terang ramailah yang datang, dan bila gelap gelita‚Ķhilang kasih hilanglah saudara‚Ķtinggal ku sendiri‚Ķdiburu ilusi, tak siapa peduli entah hidup atau mati‚Ķ”

Bro sedar‚Ķsiapalah diri ini‚Ķsedih memang sedih sangat apabila orang sudah tidak pedulikan kita lagi. Namun, bro berbangga dengan usaha bro selama beberapa tahun kebelakangan ini untuk mencari dan mencapai kejayaan itu. Jadi, walau bagaimana sekali pun bro gembira kerana Cat tetap diberi peluang di radio tempohari dan bersama lagu Nostalgia Rembulan Kesiangan yang diputarkan setelah 10tahun tidak berkumandang,‚Ķtitis-titis air mata jatuh juga mengalir di pipi ini…ahhhh…

Hanya anda semualah sahaja yang memahami…, hanya anda bloggers2 dan peminat setia saya yang dapat memberi ketenangan dan menggembirakan hati saya, tanpa anda‚Ķsegala yang berlaku di belakang tabir kegembiraan ini akan terus dipenuhi dengan duka dan pastinya akan terus melukakan hati kecil…

Jadi, apa yang sebenar saya ingin katakan di sini ialah… terimakasih yang tak terhingga. Terimakasih kerana terus berada di sini, terus bersama Razzi Rahman. THANK YOU!



Apa komen anda? : [43] Comments