April 2009


51

(Tip & Cara ini adalah petikan dari ebuku Cinta Razzi Rahman @ Brother Love yang TERBARU : 101 cara “How to keep Your Man!”)

Cara memikat or how to keep your man dengan cara ini very-very interesting! Yang ini, adalah satu reality game yang pasti menghiburkan. Memerlukan anda, berpakat bersama pasangan anda dan ciptakan kod rahsia cinta yang hanya anda berdua memahaminya. šŸ˜‰

Sekiranya anda mencuba cara kod rahsia cinta ini, bro Razzi cukup yakin yang anda akan dapat menggembirakan pasangan anda. Dan yang paling penting, dalam masa anda mencuba untuk memikatnya dan mengembalikan kasih sayang yang mungkin selama ini sudah pudar…anda juga membawa kebahagiaan untuk anda sendiri.

Permainan realiti ini bukan hanya akan menggembirakan si dia, tetapi ia juga akan membuatkan anda ceria dan riang ria…entah-entah akan menggelikan hati anda sehingga mungkin terkencing dalam seluar hahahaĀ  šŸ˜› …sorry, gurau je.

tip brother love :Ā Bagaimana anda lakukan? Okey, anda boleh buat dengan berbagai-bagai cara untuk menjadikan kod rahsia cinta. Dari perbuatan, dari keluhan, dari pandangan dan sebagainya.

Nak tahu bagaimana cara bro Razzi sendiri punya kod rahsia cinta? Mudah je, jika bro menarik telinga kanan, maknanya, ā€œI love youā€ ā€¦jika mengenyit mata kiri, maknanya, ā€œI miss youā€ ā€¦gosok bahu kanan, ā€œnnnaaakk lah tuā€ hahaha…

Mungkin bunyinya macam mengada-ngada kan, tetapi…to me it is sweet. Mungkin sesetengah pasangan akan merasa malu. Tetapi jika anda beranikan diri dan letakkan segala-gala perasaan negatif, sebaliknya mencuba dengan berbagai-bagai cara kod rahsia ini….peeweet!! Anda pasti dapat mengeluarkan rasa cinta si dia yang terbenam selama ini.

Cuba ….dengan hembusan, sentuhan, geseran. Cuba juga dengan bunyi-bunyian, tepukan, hentakan….dan letak ERTI kepada setiap perbuatan anda berdua.

Heheheā€¦dengan kod rahsia sebegini, hubungan anda berdua akan bertambah menarik dan lain dari yang lain. Tapi kalau marah? Macamana kod dia?…tunjuk aje penumbuk!! Hahaha šŸ˜€

Anda suka dengan Tip & Cara ini? …Ada 101 cara lagi untuk membuatkan pasangan anda semakin terpikat, bertambah sayang dan inginkan anda lebih dari biasa di dalam ebuku 101 cara ā€œhow to keep your manā€ sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut, sila klik di sini!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [9] Comments


25

Sepanjang bulan ini, dengan sukahatinya bro ingin share setiap tip & cara yang dipetik dari karya terbaru Razzi Rahman @ Brother love, ebuku 101 cara “How to keep your man” So, untuk minggu ini…

Cara #25 ~ Jadi pasangan misteri :

Tinggalkan sedikit misteri tentang diri anda agar pasangan anda akan senantiasa tertanya-tanya siapakah anda sebenarnya? apakah yang anda pernah lakukan dulu? dengan siapakah anda berkawan?, atau…siapakah bekas pasangan anda?

Padahalā€¦anda bukanlah sesiapa pun, bukanlah ada apa-apa punĀ  hehehe šŸ˜† tapi buat-buatkan seperti ada rahsia misteri gitu. Seolah-olah seperti kita menonton movie, atau membaca novelā€¦elemen misteri yang diterapkan membuatkan kita semakin ingin tahu, semakin menunggu apakah kesudahannya. Betul tak?

Bro cukup suka buatkan diri kita seperti ada perkara yang ramai ingin tahu, kan? Heheheā€¦kalau mereka yang selalu layari blog cinta brother love, mereka selalu sahaja tertanya-tanya tentang bro Razzi, kan? Heheheā€¦ (perasan)

tip brother love :Ā  Psikologi biasa, jika anda membuatkan diri anda seperti ada misteri, seperti ada sesuatu yang tersembunyi dalam diri anda, anda akan membuatkan pasangan anda semakin ingin tahu dan mahu terus bersama anda. Jadi, sedikit sebanyak ianya memudahkan anda dalam menjaga perhubungan anda, kan?

Setiap kali pertanyaan yang diajukan, jangan menjawab sepenuhnya. Atau mengelak sebanyak yang mungkin. Walau sebenarnya, tak ada apa-apa pun heheheā€¦kekasih anda atau seorang suami pasti akan naik angin, geram dan mungkin juga akan marah. Tapi biarkan diaā€¦sekejap je tu. Biasalah kan, kalau kita tidak dapat jawapan, pasti kita pun sama juga. Geram dan marah. Tapi bukanlah sampai benciā€¦ anda senyum je!

Bila dah banyak-banyak kali, atau berminggu-minggu dia duk asyik tanya jeā€¦bagilah jawapan sikit kat dia. Tapi biar ada lagi perkara-perkara yang tak dijawab, agar perhubungan anda dan dia terus hangat dan banyak perkara lagi yang dipanggil…, ā€œUnfinished businessā€

Ada 101 cara lagi untuk membuatkan pasangan anda semakin terpikat, bertambah sayang dan inginkan anda lebih dari biasa di dalam ebuku 101 cara “how to keep your man” sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut, sila klik di sini!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

 

 

AmaranĀ dari Razzi Rahman Productions :

1. Setiap artikel/karya dari Razzi Rahman tidak dibenarkan edit danĀ copy/pasteĀ ke website anda.Ā Kami tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakanĀ mahkamah ke atas mana-mana individu yangĀ melakukannya!

2. Pihak Razzi Rahman Productions telah mengenal pastiĀ 2 orangĀ individu yang berasal dari Johor yang juga telah menggunakan nama Razzi Rahman @ Brother Love dan mempamerkan artikel serta karya beliau di website mereka seperti milik mereka, untuk kepentingan sendiri.

3. For your information, we work closely with Irfan Khairi Sdn Bhd and seek their lawyers advise as they are more experienced and has taken legal action on plagirism of Irfan Khairi’s website before!

We are giving a 24hours Warning to those individuals to take down every articles, any post, every single thing that are belong to RRP effective immidiately, before we take a serious legal action!

Yang bertugas,

Tuan Azman Ramli
Pengurus Besar
Razzi Rahman Productions.
Suite #688, MBE Desa Sri Hartamas,
No. 30G, Jalan 25/70A, Desa Sri Hartamas,
50480 Kuala Lumpur.



Apa komen anda? : [14] Comments


Firstly, thank you very-very much for all the feedbacks. Terimakasih di atas semua cadangan harga dan berbagai-bagai cadangan lagi yang Bro Razzi terima. Finally I got the price right for this moment. Yeap! Atas permintaan ramai, bloggers dan peminat-peminta semua…

Harga Cdrom-ebuku 101 cara How to Keep Your Man adalah….sangat-sangat murah dan cukup berpatutan! HANYA 0.30 sen sahaja!! Klik di sini untuk maklumat lanjut

Cdrom Cinta Razzi Rahman

Mengapa harga murah walau produk sangat berkualiti?

  • Memenuhi permintaan ramai kerana musim kegawatan ekonomi
  • Kerana ingin membantu dengan berkongsi pengalaman dan pengetahuan
  • Mahu semua lapisan masyarakatĀ berupaya memilikinya

Mengapa 0.30 sen saja???

  • 0.30 sen sahaja bagi setiap tip dan cara
  • Ada 101 cara, jadi 101×0.30sen = Rm30.30 šŸ˜‰
  • Harga sebenar RM60, BUT…untuk harga pengenalan bro kira separuh harga, RM30 sahaja lah
  • 1 tip dan cara di muka last itu SANGAT ISTIMEWA…so, consider itu BONUS & HADIAH buat anda!

…dan bila boleh membuat pembelian?

  • Pembelian & pesanan dibuka sekarang >>Ā klik di sini
  • Penghantaran pertama akan dibuat bermula hari Ahad 26th april 2009
  • Penghantaran dilakukan dengan Pos laju dan Pos adalah PERCUMA!

Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.notacinta.com/cdrom.html

p.s. Sokongan amatlah dihargai, terimakasih.

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [12] Comments


Syukur Alhamdulillah after 1 year of struggling to finish my latest book ni, akhirnya im ready to put online market! Why it took me one year? Bro Razzi fikir…I nak tulis satu ‘masterpiece’ maksud I…I nak karya ke 5Ā ni is the best of all the best. And in order to do that,

I kena letak pembaca dahulu, IĀ letak masalah cinta yang perlu diselesaikan terlebih dahulu, I beri apa yang wanita mahu, kerana I mahu myĀ followers, bloggers, fans, semua my readers benar-benar dapat benefit dari buku terbaru ini!

Cd-rom RazziRahman.com

And this time around…pembaca akan dapat lebih detail lagi dari biasa!Ā amat membantu, lebih menggembirakan, lebih pengetahuan yang jarang anda ketemui, segala pengalaman dikongsi dengan penulisan santai yang fun dan menggelikan hati. Satu karya yangĀ akan membuat anda rasa bukan seperti membaca tetapi seperti ia berlaku di depan anda.

Apa anda dapat dari 101 cara How to KEEP your MAN ini? :-

  • Explaination secara detail tentang apa yang lelaki mahu dari wanita
  • 101 cara memikat kekasih atau suami anda
  • 101 tip dari Brother Love
  • Do’s & Don’t dalam bercinta married or not
  • Persediaan untukĀ kaum wanita
  • Memiliki 101 tajuk yang sangat menarik
  • Sangat relevan untuk perhubungan anda

eBuku ini untuk siapa? :-

  • Wanita yang mempunyai masalah cinta dengan kekasih atau suami
  • Wanita yang sudah berumah tangga atau pun tidak.
  • Wanita yang ingin memikat kembali cinta dari pasangannya
  • Wanita yang mahu mengembalikan cinta yang sudah hambar
  • Wanita single yang mahu bersediaĀ untuk berkasih
  • Lelaki yang mahu mengubah pasangannya.
  • Lelaki yang mahu merasa dirinya dihargai pasangannya, hadiahkan kepada pasangan anda.

Cd-Rom Razzi RahmanĀ 

Sedikit info :

  • 1. eBuku ini adalah di dalam bentuk Cd-Rom (Bukan Audio Cd), ia akan diposkan kepada anda.
  • 2. eBuku ini dibaca di komputer anda
  • 3. Design ebuku ini, sangat realistik dan hampir menyerupai sebuah buku biasa.
  • 4. Lawati http://www.notacinta.com/cdrom.html

BERITA BAIK! :

Semua karya/produk Razzi Rahman akan ada affiliate program tidak lama lagi. Yup! Kali ini anda semua juga berpeluang untuk mendapat site income dari ebook-ebook cinta terlaris di internet ini! best kan šŸ˜‰

* “MengetahuiĀ apaĀ lelaki mahu dari wanita, sangat penting di dalamĀ perhubungan, mengetahui 101 cara mempastikan dia milik anda selamanya, adalah satu kemestian!”Ā 

Cd-rom RazziRahman.com

PERSOALANNYA, BERAPAKAH HARGA CDROM-EBUKU INI? …bro razzi sendiri pun tak tahu lagi šŸ˜€

….apakata anda teka? Berapakah agak-agak produk ini layak diberi harganya?”

p.s : kepada sesiapa yang mahu membuat order, anda boleh terus buar pre-order sekarang. InsyaAllah by Monday, Cdrom ini akan released dan anda boleh menerimanya. Untuk buat order go here >> ORDER NOW


Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [37] Comments


Minta maaf banyak-banyak kerana bro Razzi tak sempat nak jawab kepada ramai yang menghantar email masalah cinta dan juga bagi mereka yang inginkan pendapat di blog ini. Kebetulan, banyak-banyak soalan yang ditanya adalah soalan yang lebih kurang sama sahaja masalahnya,

Jadi…inilah jawapan, pendapat dan solusi dari bro untukĀ  kesemua masalah cinta anda yang telah ditanya, secara menyeluruh! 8)

“8 mengapa”

1. Mengapa perlu bersedih apabila anda dicurangi, bukankah lebih baik begitu…sekurang-kurangnya anda tahu dia bukanlah manusia yang punya perasaan, bukan seorang yang baik hati, bukan orang yang patut anda kahwini. Anda terselamat sekarang ni!

2. Mengapa masih tertanya-tanya jika dilubuk hati anda rasakan yang dia ingin putus? Di saat hati anda berdetik, naluri anda bergelumang dengan seribu kerisauan….itu tandanya, saat perpisahan sudah hampir tiba.

3. Mengapa kata pemutus begitu penting untuk anda? Bukankah jika dia tak cakap ke or dia cakap, anda tetap dikecewakan! Atau andaĀ  fikir dengan cara dia cakap anda boleh tenang? Cakap putus atau tak cakap…sama saja, anda tetap akan bersedih! Kalau cakap lagi sedih. Lagi huru-hara. Lagi sakit hati…

4. Mengapa masih menanti? Anda tahu dia takkan kahwin dengan anda. Anda tahu dia takkan cintakan anda seperti orang lain bercinta. Anda tahu dia takkan berubah…lebih baik anda cari saja kekasih lain yang lebih menghormati anda. Yang tidak membuang masa anda! Yang mahu kahwin dengan anda hari ini!…lagi tunggu, lagilah bertambah umur, kita bukan semakin cantik/hensem… Bukakan peluang kepada mereka yang inginkan anda, bukakan hati anda kepada any new possibilities!

5. Mengapa masih tak mahu faham-faham? Jika dia kata dia tidak layak untuk anda, dia rasa anda berdua tidak sesuai, maknanya dia nak putus tapi dia tak mahu kecilkan hati anda… Ada juga yang kata anda lebih baik bersama orang lain, ada juga yang ingin meminta maaf tiba-tiba. Ada juga yang datang kembali dalam hidup anda, untuk berbuat baik dan menjadi kawan….kerana takut anda bomohkan dia ke, buat apa-apa kat dia. Yang anda pula ingat dia nak balik kat anda…i seh man.

6. Mengapa anda masih lagi tidak mahu percaya yang dia sudah tidak berminat dengan anda? dan anda masih terus menunggu jawapan darinya? Sedangkan dia sudah pun miliki hidup baru dengan kekasih yang baru. Sedangkan anda masih kesunyian, keseorangan…tanpa seorang pun yang mencintai anda…jangan biarkan diri anda diperlakukan begitu. Sebaik-baiknya anda hormati dan hargai diri anda dengan mencuba berbagai-bagai cara untuk membahagiakan diri anda.

7. Mengapa masih ingin tahu kemana dia menghilang? Lelaki ataupun wanita sama saja…apabila dia sudah miliki yang lain, cintanya pada yang lain, hatinya ditempat lain, dia akan mulai menjauhi anda, mulai menghilangkan diri…tak perlu nak rasa pelik, itu biasa lah bila orang dah tak nak.

8. Mengapa masih tidak puas-puas lagi hati anda? Cukuplah tu…jangan mempersoalkan lagi tindakan pasangan anda. TERLALU SUSAH untuk seseorang menyatakan yang dia ingin berpisah. Tidak ramai yang berani berhadapan. Lantas, mereka membuat keputusan dengan berdiam diri, menghilangkan diri, tidak tunjuk sayang, berkasar, tunjuk benci, guna perkataan kesat, dan berbagai-bagai cara lagi…yang sebenarnya dia sudah temui cinta yang lain dan apa yang sebenar-benarnya dia nak cakap, “IT’S OVER!”

>>> Bro sayang you all semua, that’s why i tak nak you all dikecewakan begitu sekali. You kecewa…bro lagi kecewa dengan you. So, please…listen and choose the right moves, today!

p.s : Sorry, komen ditutup kerana bukan topik untuk diskusi tetapi jawapan brother love kepada masalah cinta anda. Namun,Ā  anda tetap boleh menghantar komen di post lain atau pun email to me. Thank you!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com



Apa komen anda? : Comments Off on Jawapan kepada masalah cinta anda!


As santai as it could be article terbaru Brother Love kali ini akan menyentuh tentang kesilapan Lelaki & Wanita apabila berada di dalam sebuah percintaan. Sebelum tu, I nak cakap please… janganĀ  merasa gusar apabila menyedarinya OR merasa defensive, tak nak mengaku, tak kisah danĀ  sebagainya.

My opinion…. It’s all up to you, actually but the best thing is, kalau kita buat silap, kita sedarinya… dan tak perlu cakap orang, just betulkan silap kita dan move on!

Silap Lelaki
Apa yang lelaki sentiasa suka adalah always enjoying lifesĀ dan have fun! Break the rules…relax, lupakan tanggung jawab…enjoying lifes, did i mentionĀ that already? :) And they thought…sampai bila-bila pun hidup begitulah, walaupun mereka sudah ada seriuos relationship or even already married with kids.

One thing about most man will have on their mind…wanita akan stay seperti mana mula-mula bercinta dulu…sampai bila-bila! ITU SILAP!!

Penampilan dan juga cara pemikiran wanita sooner or later will definatelly changed mengikut peredaran masa dan faktor umur, itu lelaki kena faham. Tidak seperti kaum lelaki yang kalau boleh nak jadi young boys sampai bila-bila (Sounded like me) šŸ˜†

Actually, kalau wanita boleh maintain seperti dia mula bercinta dulu, it’s a bonus! Figure masih slim, wajah masih cerah berseri, perangai masih gila-gila, happening, wild….spontan! But it’s hard, it’s really hard dan itulah yang sepatutnya lelaki faham dan kalau boleh berubah bersama-sama dengan wanita yang dicintainya.

Malangnya…it’s hard for man to really change actually!

Silap Wanita
It’s not easy! It’s not easy pulak for man to change mengikut cara dan pemikiran wanitanya yang mahu dia berubah. ITULAH SILAP WANITA…

The minute you rasa lelaki ni milik you, slowly you cuba nak ubah pasangan you. You fikir you boleh mengubahkan dia. Wanita selalu punya cita-cita yang tinggi iaitu mereka fikir mereka boleh mengubah lelaki!

In your dreams maybe! Not in a real life…not in a million years. Lelaki hanya akan berubah, sekiranya dia mahu berubah! Now, you all mulai cakap, ā€œTak lah, pasangan I sanggup berubah!ā€ Maybe depan you dia berubah but dalam hatinya? di belakang you? Jauh di lubuk jiwa dan sanubarinya, adakah dia benar-benar ingin berubah?

Ramai lelaki berubah kerana wanita…I don’t deny it. BUT….lihat pada ayatnya, ‘Ramai lelaki berubah kerana wanita’Ā  You see, lelaki bukan nak berubah kerana mereka mahu berubah…ia hanya kerana wanita yang disayanginya. That’s all. And I tell you what sampai suatu masa… segala janji, kata-kata, sumpah nak berubah itu akan padam dan dia akan kembali melakukan perkara yang dia amat sukai…

But hey!…bukankah itu yang anda mahu? Melihat pasangan anda bahagia? Mengapa perlu mengubahnya jika apa yang dilakukannya adalah yang membahagiakannya? If you ask me, ‘I lagi suka dia lakukan apa sahaja yang dia love doing it! Daripada cuba mengubahnya kepada apa yang I suka.’

That’s why, jangan simply jatuh cinta dengan sesiapa sahaja dan beranggapan tak apalah, nanti esok-esok bila dia dah sayang…aku akan ubah dia! It’s NO! NO! Situations. Hope it helps šŸ˜‰

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [7] Comments


Akhirnya setelah bertungkus lumus di dalam studio, lagu terbaru dari band saya, Razzi,Muz.Ik telah pun siap. Bro harap you all semua support our cause…kerana lagu ini begitu bermakna bagi kita semua.

Bukan mudah untuk menyanyikan lagu ini, tambahan pula terpalik dengan emosi di sebaliknya. Beberapa kali telah kami berhenti dari recording dan take the day off! Alhamdulillah…kita dapat catch the essence of the songs at last.

Tajuk : Voice of gaza (Voice in you)
Lagu & Lirik Ciptaan : Irfan khairi
Susunan muzik : Razzi Rahman & Kyo of K-Seventh Studio

Razzi.Muz.Ik

Ā klik imejĀ diatas untukĀ menonton lagu

SOKONGAN dan KOMEN ANDA ADALAH AMAT DIHARGAI.
p.s : sekiranya anda mempunyai blog atau website please, share this video clips. Letakkan di page anda. Thank you!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [12] Comments


šŸ˜€ hehe, wanita cukup terkenal dengan kelembutan, kebaikan…kemanisannya. Sweet je…baik je. Cakap pun lembut dan lemah gemalai. Kena yang manja tuuu….fuuuuuuu….cair Brother Love. Kena pulak yang sexy maxy, hanya memakai blaus budak kecik je walaupun dia budak dah besar panjang puluhan tahun šŸ˜›

TAPI…apabila wanita marah, dari sekecil-kecil perkara boleh jadi besar, hancur dan binasa segala-galanya apabila wanita rasa tercabar kewibawaan mereka. Cuba lihat video clip ni…

šŸ˜€ hehehe…tak boleh buat apa! Kalau ada lelaki yang cuba-cuba nak pujuk orang pompuan masa dia orang ni marah. Bro syorkan, tak payahlah haha…buang masa je. Biarlah dia cool dulu…kalau boleh duduk diam je dan biarkan pasangan anda lepaskan segala amarah…segala leteran. Kalau memang bersalah tu, dengor je ler…kalau tak tahan, pekak kan telinga, at the end of the day tu surely dia akan sejuk dan berhentilah marah.

Tapi, kalau terkantoi curang tu, alamatnya lama bebenor lah kamu kena marah! kehkehkeh šŸ˜›

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [8] Comments


Ada duaĀ tabiat yang selalu menjadikan sebuah perhubungan itu semakin lama semakin hambar danĀ  membosankan. Yang mana satukah yang you all alami or maybe you yourselves are that type? šŸ˜‰

Tabiat 1 : Suka mencari siapa yang salah.

Asyik bertekak, menyalahkan antara satu sama lain….asyik naaaaak gak salahkan seseorang. Asyil naaak gak tunjukkan kat pasangan anda yang dia bersalah. Lebih baik cari jalan penyelesaiannya daripada menyalahkan sesiapa atau mencari siapa yang hendak disalahkan…

To me, daripada mencari siapa yang salah antara you dengan yang tersayang tu, ada lebih baik kita mencari happiness dengan bersiar-siar ke, holiday, makan best-best, shopping, listen to music, tengok wayang, or even tidur!Ā Ā 

Tabiat 2 : Cemburu sampai sakit.

Asyik cemburu jer….asyik nak bertanya 1000 soalan, “Siapa dia tu?, You cakap dengan siapa tadi?, Mengapa tak jawap phone?, Mengapa tak reply sms?, Mana you pergi?, You jumpa sapa semalam?” šŸ˜† Adoi…do you realise or not setiap kali you all cemburu…rasa pening dan sakit-sakit kepala? dada pun sakit, hatiĀ lagi sakit.

To me, daripada nak cemburu lebih baik I buat tak tahu je OR better yet jangan ambil tahu, kalau dia nak cerita pun, cakap tak perlu. Cemburu ni hanya BUANG MASA. Ada lebih baik cari pasangan baru daripada yang ada tu menyakitkan hati je, kan šŸ˜‰

Hehe šŸ˜€ so which categoryĀ are you in? Siapa yang suka cari salah, siapa yang suka cemburu? Bro love rasa, ramai yang akan ngaku mengalaminya lah…yang nak ngaku melakukannya…hmm mungkin tidak?

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [13] Comments