July 2010


~ PELUANG MEMENANGI HADIAH-HADIAH ISTIMEWA YANG BERNILAI LEBIH RM1000!! ~

YES!…tiba pula giliran Bro Razzi kembali mengadakan contest. Before this berbagai-bagai pertandingan telah dijalankan, “Mencari Cinta Contest” – “Best Comment Contest” – KINI…TERBARU…Contest yang yang paling SIMPLE, SAVE dan SENANG!

“Best Personality Contest”

Why Personality contest? Sebab di dalam buku & ebuku saya juga, saya selalu menitik beratkan soal Personaliti yang baik dan mesti suka membantu dengan hati yang ikhlas. Kerana, ia amat penting! Ianya pasti akan membuatkan anda disukai ramai, mudah memiliki cinta dan senang di sayangi…

Personaliti yang baik juga merangkumi cara berpakaian, corak penampilan dan pandai bergaul. Jadi di sini, BUKAN tua atau muda, BUKAN paras rupa, mahu pun bentuk tubuh yang menjadi ukuran, tetapi PERSONALITI anda!

  • SIMPLE – Contest ini Simple sebab anda tidak perlu kemana-mana, tidak perlu mencipta apa-apa atau melukis mahu pun menukar apa-apa…NO NEED! Just show personaliti anda yang terbaik;)
  • SAVE – Contest ini Save kerana anda cuma menggunakan DIRI ANDA, HATI ANDA & KEBAIKAN ANDA sendiri, so save money, save time!
  • SENANG – Contest ini juga sangat senang kerana anda cuma perlu tunjukkan gambar anda dengan imej penampilan anda yang terbaik. Promote yourself, ramai orang suka, friends pun semua suka, anda menang! THAT’S IT!

Hanya 3 EASY STEPS Untuk Menyertai :

Step 1. Emailkan  ke admin@razzirahman.com 3 keping GAMBAR anda yang terbaik dengan imej serta gaya penampilan anda yang terhebat. Sertakan bersama maklumat peribadi anda (Nama penuh, nombor telefon dan alamat penghantaran).

Step 2. Setelah gambar anda disahkan ASLI serta Facebook Profile anda juga REAL,  Team Razzi Rahman akan memuat naik gambar anda ke album “Best Personality Contest”, then anda boleh SHARE kan gambar terbaik anda dengan kawan-kawan anda dan facebook komuniti.

step 3. Di sini faktor dalaman anda bisa mempengaruhi keperibadian anda! Kepandaian anda bergaul dan bijak mengambil hati kawan-kawan anda serta orang ramai, menjadi ukuran untuk anda mendapatkan undian gambar ‘LIKE’ yang tertinggi. Tag all of your friends if you want to 😉 — Invite dan share your picture with anyone on facebook!

IMPORTANT TIPS : Tidak semesti anda kena mempunyai wajah yang lawa atau hensem, tidak perlu body yang sexy, atau tinggi macam model, TIDAK PERLU kulit muda yang putih merah, gebu, cerah, NO! BEST PERSONALITY IS ABOUT BE THE BEST OF YOU …Be Confident by showing your great image, best appearance, dan be kind to people, sehingga ramai yang suka pada anda. Pasti anda akan mendapat perhatian ramai untuk memilih anda sebagai pemenang.

Tarikh tutup: 2 Ogos 2010! (Tertakluk kepada pindaan)

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Peraduan ini terbuka kepada semua lelaki dan wanita, TANPA HAD UMUR 😉 Peserta yang mendapat LIKE yang tertinggi akan memenangi “BEST PERSONALITY CONTEST” seterusnya layak untuk menerima hadiah yang bernilai RM1000!! WOW!!…jika tidak menang don’t worry, ada 20 hadiah saguhati menanti anda!

2. TIGA  keping gambar penyertaan hendaklah dihantarkan ke admin@razzirahman.com dengan tajuk “Best Personality Contest” …nyatakan gambar mana antara 3 yang anda mahu kami tampilkan. Serta tuliskan sepatah dua kata – Promo anda atau Mutiara kata anda atau apa sahaja yang anda mahu katakan untuk menarik perhatian ramai.

3. Bersama gambar tadi, sertakan maklumat peribadi anda (nama penuh, nombor telefon dan alamat penghantaran) sebelum 2 Ogos 2010. Semua penyertaan yang diterima selepas itu tidak akan dilayan.

4. Hanya 1 penyertaan dibenarkan setiap seorang. Penyertaan yang lebih dari 1 tidak akan dikira.

5.  Contest ini diadakan khas untuk fan Brother Love di FACEBOOK PAGE. To join, to Like or to Comment anda hendaklah click LIKE di Brother Love page terlebih dahulu sekiranya belum berbuat demikian. Kemudian, barulah semua functions are available.

6.  Pemenang akan dipilih mengikut juri awam, iaitu semua fan and your friends serta facebook komuniti. Apabila tamat tarikh pertandingan, keputusan undian gambar yang mempunyai ‘LIKE’ tertinggi akan dikira menang! Begitu juga 20 pemenang saguhati. JADI, ajaklah seberapa ramai kawan-kawan anda untuk mengundi anda!

7. Team Razzi Rahman Productions berhak untuk meminda, mengubah, memanjangkan masa pertandingan atau menamatkan contest ini pada bila-bila masa sahaja yang difikirkan perlu. Tiada notis awal akan diberi.

8. Waktu penghantaran hadiah pertandingan ini akan diberitahu kelak, melalui page Brother Love, selepas pemenang diumumkan.

9. Pihak syarikat Razzi Rahman Productions berhak untuk menggantikan sebarang hadiah dengan hadiah yang lain yang sama nilainya tanpa sebarang notis pemberitahuan. Semua hadiah tidak boleh ditukar dalam bentuk tunai.

10. Dengan anda menyertai pertandingan ini, bermakna anda telah bersetuju, Team Razzi Rahman Productions berhak untuk memaparkan nama dan gambar-gambar anda sebagai peserta atau pun pemenang pada bila-bila masa sahaja. Anda juga bersetuju dan mematuhi semua peraturan dan keputusan yang telah ditetapkan.

HADIAH-HADIAH! :-

1x Hadiah Utama – Pemenang yang mendapat undian facebook LIKE tertinggi akan memenangi :-

  • 3 ebooks koleksi mencari cinta
  • 2 buku – Kamus Cinta & 101 Nota Mencari Cinta
  • 7 lagu dari album RR&Ik
  • 3 single terbaru (belum release) – termasuk “NOTA CINTA” – Be the first to hear!
  • 24 jam chat tentang cinta bersama your Personal Brother Love (Book your time as you pleased)
  • Cash money – RM200 – “Shops for your nice outfit ya! hehe 😉 “

VALUED AT RM1000!

20x Hadiah Saguhati – Pemenang yang mendapat undian facebook LIKE melebihi 50 like in total :-

  • 3 ebooks koleksi mencari cinta
  • 1 buku 101 Nota Mencari Cinta
  • 7 lagu dari album RR&IK
  • 1 single terbaru (belum release) – “NOTA CINTA” – Be the first to hear!

VALUED AT RM150

SERTAI SEKARANG!!

Yang Bertugas,
Admin Personnel
Team Razzi Rahman productions.

Untuk sebarang pertanyaan sila email :
admin@razzirahman.com



Apa komen anda? : [22] Comments


Adoi, sedapnya bahasa memanggil orang tu kan, “hoi..hoi!!” Dalam movie Do Re Mi, Kata Do pada Mi yang bercakap kasar pada seorang lelaki bangsa Singh,

“Bahasa menunjukkan Bangsa tau”

Di sini, apa yang saya nampak ‘P.Ramlee’ maksudkan BANGSA adalah bukan bangsa Melayu, Cina, India mau pun Singh. Tetapi, maksud sebenar dia adalah sesiapa yang berbahasa dengan cara yang tidak elok, maka dia ini dari bangsa…

  • Bangsa kurang ajar – “Oi bodoh, kau ingat ini bapak kau punya?!”
  • Bangsa sombong – “Pakaian aku yang mahal je, tak main lah macam kau”
  • Bangsa suka menghina – “Taraf kau ni, nak glamor muka tak malu jangan perasan laa”

Haaa…ada berbagai-bagai bangsa lagi kalau nak kita fikirkan. Bangsa bodoh sombong, Bangsa pemalas, Bangsa  baran, Bangsa terlampau cerdik, Bangsa perasan bagus…

So, hakikatnya, BAHASA yang kita guna itulah yang menunjukkan BANGSA apakah kita ini. Cuba kita renungkan semula , apakah kita berada di dalam mana-mana bangsa yang Bro Razzi perkatakan tadi? Hehe…harap-harapnya tak adalah. Sebab…kerana mulut badan binasa beb!

Mungkin selama ini ramai yang tidak sukakan kita, tapi kita tak sedar. Mungkin selama ini orang-orang disekeliling kita hanya berlakon baik berkawan dengan kita, hakikatnya semua membenci mulut kita, pernah anda terfikir? Malah kita pelik, mengapa kita susah memiliki kawan apatah lagi cinta. Ini mungkin kerana bahasa yang keluar dari mulut kita beb 😉

  • Ramai juga sesetengah orang yang begitu bangga dengan diri sendiri yang suka berterus-terang, “I ni cakap lepas je,  tahan lah ya.” – tapi bila kena kat dia, tak tahan pulak tu. Hmm rasanya tak ada masa orang lain nak tahan dengan mulut kita yang cakap tak berlapik tu…

BANYAK lagi cara untuk menegur dengan bersopan, Banyak lagi percakapan yang lebih mesra dalam memberi kritikan yang membangun. Sesungguhnya, ramai yang mahu berubah apabila mendapat teguran dengan lebih lemah lembut dan penuh kemesraan.

  • You see, dari percakapan kita, pertuturan dan cara bahasa yang kita gunakan itulah yang menunjukkan dalaman kita.

Apabila kita mengata, menghina, mengeji seseorang …kita terlupa melihat diri kita yang juga tida sempurna. Kita terlupa, jika diri kita pula yang dihina, dikeji… boleh tahan ke? Saudara mara atau adik beradik kita pula yang kena bahasa yang kurang ajar…bagaimana?

Obviously, jika bahasa kita kotor, cara kita kasar, cakap tidak berlapik…dalaman kita juga begitu. So bagaimana kita nak memikat sebuah cinta? Or even to have good friends? Bagaimana orang ramai nak sukakan kita kalau bahasa kita menyakitkan hati orang? Malah langsung tak mesra? Suka mengkirtik saja… boleh belah la kan.

Semalam kita persoalkan tentang Personaliti diri. Yang mana Bro Razzi katakan, jika kita mahu diri kita disukai ramai, jika kita mahu memiliki sebuah cinta sejati. Kita kena berubah! UBAH imej kita! Ubah cara, berpakaian, penampilan dan pertuturan, ubah yang menjadikan ramai orang sukakan kita!

  • You see, satu-satu personaliti yang terbaik merangkumi 3 perkara penting! Cara berpakaian, Corak penampilan dan Pandai bergaul.

  • Like I said, “First Impression, Last!” – maknanya, Pandang Pertama itulah yg akan diingati sampai bila-bila. – Dari jauh kita lihat cara penampilan dia…pakaiannya yang smart dan sopan. Lalu terdetik di hati… wow, lawanya or hensemnya dia…So dari cara berpakaian dan penampilan membuatkan seseorang tertarik pada kita dari jauh.
  • Kemudian apabila berdepan, cara pergaulan dan pertuturan serta bahasa yang kita gunakan yang menambat hati dia pula. Di sini faktor dalaman kita mempengaruhi kepandaian kita bertutur dan bergaul serta bijak mengambil hati kawan-kawan dan orang ramai. Dari sinilah ianya menjadi ukuran orang-orang di sekeliling kita, adakah kita boleh menjadi seorang yang mempunya Personaliti yang terbaik menarik dan diingati forever!

============================================

Now, artikel Bro Razzi kali ini tersangat penting untuk you all fahami kerana, pada hari Isnin ini, akan bermulanya satu cabaran buat you all, untuk menjadi seorang yang memiliki personaliti TERBAIK! Amacam? Boleh buat tak? Hehe…

Kali ini, bukan pop kuiz kecil-kecil yang seperti pernah dibuat sebelum ini ya, kali ini Bro Razzi akan adakan satu cabaran hebat, satu pertandingan besar yang boleh you all menangi dengan menampilkan personaliti terbaik dari anda.

“Ganjarannya? Hadiah-hadiah istimewa bernilai RM1000 bakal dimenangi! Interesting?!” Hehe… 😀

~~~~~~~~~~~~~~~

Untuk mengetahui lebih lanjut jangan lupa untuk tune in to Brother Love page this monday morning okay. Good Luck! http://www.facebook.com/brolover

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [4] Comments


istory is for us to learn from it not to forget about it!

Apabila bercakap tentang sejarah, I can just menggeleng kepala and smiles sebab… terlalu banyak sejarah pahit dan manis yang dilalui…sehingga membawa I ke sini hari ini. So many, kenangan terindah dan mistakes too…

Minggu ini, sejarah lalu berulang kembali, itulah yang I dapat katakan. Two kind of experiences and beauty history around me…Sejarah yang cukup indah dan juga yang amat menyedihkan. I’m pretty sure all of us pernah lalui kedua-dua sejarah ini.

Sejarah yang indah…

  • Well, eventhough each of us are belong to someone and somewhere, we do really enjoy to be in contact again. Mendengar suaranya pun sudah cukup menggembirakan. Apatah lagi dapat bermesej dan berbual walau hanya seketika.
  • Di hujung-hujung kemanjaan suaranya dapat dirasakan yang dia bahagia. Well, that’s good enough for me, walaupun tidak dapat bersamanya. Kerana sejarah will always be sejarah…yang berulang, pastinya rasa kasih dan rindu yang melantun di kalbu…Yes, I do miss you!

Sejarah yang menyedihkan…

  • Cukup sedih apabila my dearly friend, a girl, dikecewakan kekasihnya sekali lagi. Sejarah pahit berulang kembali dalam hidupnya. Frust juga I sebagai kawan dia, yang selalu berpesan padanya agar berhati-hati dan sentiasa berjaga-jaga…
  • Tengok-tengok, terkena lagi…Bro Razzi yang telah dapat membantu ramai pasangan, dapat menaikkan semula semangat mereka yang putus asa dengan cinta, and as Brother Love yang telah menemukan ramai jodoh…tak terbantu kawan baik sendiri kerana, ingatkan dia sudah belajar dari kesilapan lalu… aduuuhhh!
  • One thing about my friend ni yang I cukup faham…she always have her own opinion dan suka menegur. Well, as for me I understand tetapi kekasih dia? For sure bengkak punya…
  • Kerana, kadang-kadang tu kita tidak dapat mengelak, rutin kita sudah sebegitu. Bukan kita mahu menyusahkan pasangan kita, bukan kita sengaja tidak bersetuju dengannya, bukan saja-saja membangkang dan memberi pendapat sendiri tetapi, it just the way we are.
  • Mungkin kerana itu dia menjadi rimas, dan sudah tidak mahu lagi meneruskan perhubungan yang terbina. Lantas mencari berbagai alasan untuk berpisah…

Dua sejarah yang berulang, within same week… happy and sad mixed up!

You see, when we reached at this finish line…apa yang kita perlu sedar adalah, kita adalah kita…dan kita seharusnya menyayangi diri kita lebih lagi tanpa mengharapkan pada orang lain.

As long as ianya menggembirakan KITA. Yes, go ahead! Jika ia mengecewakan kita, YES it hurts, tetapi it will heal.

As usual…

“TIADA KEJAYAAN TANPA KEGAGALAN…TIADA KEBAHAGIAAN TANPA KEKECEWAAN!”

Kekecewaan membuatkan anda lebih menghargai sesebuah perhubungan. Kegagalan membuatkan anda lebih tabah menghadapi cabaran yang lebih hebat lagi, melepasi alam percintaan dan memasuki alam perkahwinan. Jika tiada kegagalan dan kekecewaan ini, perkahwinan anda nanti mungkin tidak akan bertahan lama, kerana anda dan dia tidak begitu menghargainya.

  • Kepada kedua-dua sejarah yang berulang ini… I’m happy to be around both of you forever and ever, because I’m always loves you 😉

p.s. :- Ingin mengetahui lebih lanjut kesemua buku-buku Razzi Rahman yang cukup memberi semangat di dalam cinta? sila klik di sini

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [5] Comments


Yup! Telinga adalah satu equiptment yang sangat penting di dalam memiliki sebuah cinta. Hehe…bukan kerat telinga tu and then gunakan dia untuk memikat cinta ya, hahaha…belum terputus telinga tu you all dah meraung, menangis kesakitan dah 😀

Maksud Bro Razzi adalah, gunakan telinga betul-betul untuk mendengar apa yang diperkatakan oleh dia yang anda ingin miliki. To win love, that’s all it take! LISTEN!

You see, perhubungan yang berjaya dengan cinta sejati… adalah bermula dari sebuah PERBUALAN. Capaikannya dengan 3 steps :-

  1. Dengar betul-betul apa yang diperbualkan,
  2. kemudian ambil berat tentang cerita yang diceritakan,
  3. dan sokong emosi dia….

Bamm!!  He OR She is yours! 😉Selalunya, apabila lelaki dan wanita bertemu… mereka akan mulai menyukai each other apabila setiap kata-kata antara satu sama lain, cukup menghiburkan dan sangat selesa di DENGAR! But, IF dari awal lagi perbualan you all, boring…borak punya borak sakit je telinga nak dengar,

  • “Alamak minah ni bosan laa…cakap cam bagus je”
  • “Eh eleh mamat ni…asyik cakap pasal sukan je, asyik cakap pasal dia je boring aarrr!!”
  • “Entah apa yang dia cakap, aku tak faham sikit pun…”

HADOO!! telinga pun naik letih nak buka…at the end of the day, you akan lalui saat yang sangat  menjengkelkan. My advise, belah lah beb! 😀

Jika tidak you terpaksa suka apa yang you benci, you terpaksa berpura-pura minat kat dia, untuk memilikinya. Sampai satu masa you akan rasa rimas dan marah dengan diri sendiri…lastly benci dengan dia tanpa sebab!

So gals and guys, Listen! Listen carefully the conversations that you’re having. Actually, the first few lines tu you all dah dapat rasa dah… dia ni best atau boring to listen to.

REMINDER : JANGAN tertipu dengan wajah dia, perangai dia, tingkah dia yang cute, funny, mencuit hati anda, NO! DENGAR dulu apa yang dia bakal perkatakan. Then baru decide if he or she’s the one for you. Selagi tak dengar, tak duduk berbual, tidak berdepan dan mendengar kata-katanya… JANGAN buat keputusan dulu!

“Ya aku suka dia ni!”Ini adalah selepas you gunakan TELINGA you sebagai TOOLS untuk tahu adakah dia yang you bakal CINTA!

“Pernahkah anda betul-betul gunakan telinga anda sebagai kelengkapan yang sangat penting dalam mencari cinta?!…”

 p.s. :- Ingin mengetahui lebih lanjut tentang buku-buku Razzi Rahman yang cukup memberi semangat di dalam cinta? sila klik –> http://www.razzirahman.com/buku

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : 1 Comment


Artikel di petik dari buku terbaru saya –
101 Nota Mencari Cinta – Untuk Wanita.

Pernahkah anda bertanya kepada diri anda sendiri mengapa anda dikecewakan? Kemudian anda merasakan yang Tuhan tidak adil, menghukum anda dengan berbagai-bagai kegagalan di dalam cinta. Lalu jiwa dan minda anda berkecamuk dengan berbagai persoalan…

Sebenarnya, anda patut mengawal kuasa minda anda dengan menerima situasi ini sebagai satu ANUGERAH dari yang Maha Esa…

“Buang tabiat ke bro Razzi ni suruh kita anggap kekecewaan dan kegagalan di dalam cinta itu anugerah?”

Tip brother love : Saya melihat apabila sesebuah perhubungan itu gagal, let’s say… lelaki itu telah mengecewakan anda kerana ingin bersama wanita lain…

Bagi saya, anda bernasib baik! Kalau tidak, anda akan terus bersama lelaki yang curang dan jahat! Jadi, ada lebih baik anda putus hubungan dan gagal bercinta dengan lelaki itu sekarang daripada anda bersamanya terus. So, kekecewaan itu adalah satu anugerah untuk anda, kan?!

“Setiap kegagalan PASTI ada kejayaan, setiap perpisahan PASTI ada pertemuan! …anda baru putus cinta? Bersedia untuk menerima kedatangan cinta orang baru 😉 ”

Itulah yang selalu terjadi kepada saya. Setiap kali I bertemu seseorang, bercinta, akhirnya berpisah…yes KECEWA, tetapi PASTI, ianya adalah kerana I akan bertemu dengan seseorang yang jauh lebih baik dari yang dulu! Paling penting, JANGAN PUTUS ASA!…

Mutiara Cinta Razzi Rahman
Bercinta banyak-banyak, then kecewa pun banyak…lagi cepat you all menghampiri bahagia beb hehe…”. Rugilah jika putus asa, sedangkan selepas kecewa, gagal dalam cinta…kita sebenarnya menghampiri kejayaan dan kebahagiaan di dalam percintaan baru. Dan I yakin tentang perkara ini kerana sudah berkali-kali happen to me!

Jadi, Bro Razzi juga percaya…untuk you all, it will be the same! Dan memang banyak kali I sebutkan perkara ini, in my blog, my book and ebook…

“kita gagal, kerana kita akan berjaya. Kita kecewa, kerana kita akan bahagia, dan kita berpisah, kerana kita akan bertemu dengan orang baru!” Percayalah! 😉

p.s. :- Ingin mengetahui lebih lanjut tentang buku-buku Razzi Rahman yang cukup memberi semangat di dalam cinta? sila klik –> http://www.razzirahman.com/buku

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [21] Comments