August 2010


“Apakah cinta anda sebenarnya masih dijajah atau sudah merdeka?”

MERDEKA bermaksud…kebebasan atau lebih tepat lagi, bebas dari dijajah! …Apa yang ingin Bro Razzi perkatakan this time around adalah tentang cinta yang merdeka! Yang mana ianya juga bermaksud :-

~ Cinta yang bebas dari dikawal secara paksa
~ Cinta yang bebas dari dijajah secara mental.
~ Perhubungan cinta tanpa terpaksa merasa risau dicurangi.
~ Perhubungan cinta tanpa rasa takut akan kehilanga orang yang kita sayangi.

Jika perhubungan cinta anda tergolong di dalam list di atas, maka you’re the most luckiest person kerana memiliki Cinta yang Merdeka.

Actually, syukurlah kerana ramai diantara kita yang sudah pun memiliki pasangan. Namun, cuba lihat semula perhubungan cinta anda. Adakah cinta anda itu sebenarnya masih dijajah atau sudah merdeka?

I bet, cukup ramai yang memiliki cinta tetapi cinta yang masih dijajah!! Walaupun sudah sekian lama bersama, anda masih takut, risau, gelisah, dan selalu tertanya-tanya :-

  • Apakah perhubungan anda selamat?
  • Apakah pasangan anda curang?
  • Kemanakah dia pergi semasa aku tiada?
  • Mengapa dia tidak semesra dulu?
  • Mengapa hanya aku sahaja yang beria-ia sekarang?
  • Mengapa dia sudah tidak menelefon seperti masa mula-mula bercinta?
  • Apakah masih ada cinta? Apakah dia masih sayangkan aku?

Semua persoalan diatas ini adalah disebabkan anda memiliki cinta yang dijajah secara mentally dan cinta anda masih TIDAK MERDEKA!

Kerana, setiap perhubungan yang memiliki cinta yang merdeka, mereka… :-

  • Tidak terfikir pun pasangan mereka akan berlaku curang.
  • Tidak merasa hambar pun di dalam perhubungan.
  • Mereka tidak akan melalui masalah tentang tiada calls, tiada balasan sms.
  • Mereka juga saling merindu walaupun baru sahaja berjumpa.
  • Ingin sangat untuk dating, bertemu, dinner or lunch together setiap masa kalau boleh.
  • Kerana hangatnya cinta, mereka sentiasa berhubung, walau di mana pun berada.

Ini memberi makna pasangan itu memiliki cinta yang Merdeka, bukan terjajah dengan berbagai rasa yang mencurigakan hingga pasti menyakitkan hati!

SOLUTIONS : Sempena Hari Merdeka esok, please bebaskan diri anda dari dibelenggu di dalam perhubungan cinta yang dijajah secara paksa ini! Minda anda turut dijajah sehingga memaksa anda meninggalkan kehidupan normal anda, menjauhkan diri dari keluarga dan sahabat handai….hanya untuk dia yang langsung tidak menghargai anda!

Make your first step today, dengan menerima hakikat yang pasangan anda BUKAN untuk anda dan TIDAK AKAN  membahagiakan anda. If not, anda sudah lama Merdeka! Be strong dan KELUAR dari penjajahan ini!

Dengan ini juga Bro Razzi ucapkan selamat menyambut, 31 ogos 2010 hari ulang tahun kemerdekaan Malaysia yang ke 53. Semuga diri kita dan minda kita semua tidak dijajah lagi! 😉

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [13] Comments



“I rela jadi isteri ke 4 pun…jika lelaki itu seorang Ustaz!”

Lebih 10  tahun kata-kata Nor itu, masih segar dalam ingatan ku. Why? Well, keunikan seorang wanita bernama Nor Azlin, yang membuatkan aku agak amazed dengan pendiriannya dalam percintaan, kerana… Cintanya hanya kepada seorang Ulamak atau lelaki yang menyebar agama Islam, atau paling kurang pun seorang ustaz…Lelaki macam aku ni, hmm…tak berpeluang lahhh… 😀

Aku dulu-dulu pulak, ada satu fasa dlm hidup aku ni dimana aku jadi minat kat girl yg bertudung dan berjubah seperti Doc Nor ni…well itulah panggilan yang aku selalu panggil dia.

Nor adalah seorang pelajar lepasan dari United Kindom di dalam jurusan kedoktoran. Pulang dia ke tanah air setelah sekian lama menuntut ilmu sepatutnya adalah ntuk berkecimpung di dalam bidang perawatan. Maybe working in a hospital or open up her own clinic. Well, at least that’s what her mother and her beloved father thought. And definitely the whole family wanted.

Instead, pulang Nor ke Kota Bharu, bukan untuk menjadi Doktor, tetapi pulang untuk mencari seorang suami yang tinggi ilmu keagamaannya!

Well, in a way it is good la kan. Dapat suami yang kuat pegangan agama Islamnya tu, namun caranya yang mahu meninggalkan sepenuhnya segala yang dipelajarinya tu, telah cukup mengecewakan ibu dan bapanya… So, hadirnya aku…yang selalu memberi semangat untuk melihat dia berjaya sebagai seorang Doctor Phd, memberi sedikit sinar kepada keluarganya…

  • Cuma, Doc Nor ni tidak lah lawa, muka dia pun berjerawat penuh both pipi dan dahi, tapi manis tu ada laaa 😛 namun tidak seperti gadis-gadis yang biasa jadi girlfriend aku…tapi entah lah macamana aku nak sangat kat Doc Nor, hinggakan kalau dia nak kahwin dengan aku masa tu pun…sure aku kahwin punya hehe
  • Tapi…. Dengan tak lawanya, dengan jerawatnya, dengan tudung labuhnya, jubahnya tu… Dia boleh tak nak terima cinta aku, adoi! Hahaha…I was rejected babe!

Semuanya kerana rasa cintanya, dan suami impiannya hanyalah seseorang yang punya ilmu agama islam yang tinggi, paling kurang guru agama, or ustaz…

==========================
AKU INGAT LAGI 1st TIME DATE
==========================

Nak tahu mana kami date? Huhu…dia ajak aku pergi dengar ceramah agama oleh Menteri Besar, Tok Guru Nik Aziz. Wahhh!!…

Not my first time to go. I’ve been to many ceramah agama by Tok Guru Nik Aziz, Datuk Ismail Kamus, Datuk Harun Din dan sebagainya. BUT to go with a girl that I’m interested with, that’s the first!

So, okaylah aku layankan je…so we went to the ceramah place…kebetulan, masa tu Tok Guru pun baru sampai…and you know what the funny part, kami bersama-sama kebetulan berada di antara arah stage dengan arah Tok Guru berjalan ke stage, so kami dapat melihat beliau dengan dekat…dan masa ni aku dapat melihat muka Doc Nor yang berseri-seri, tersengih-sengih macam tengah tengok Faizal Tahir merapati dia atau Annuar Zain tersenyum kat dia!! Hahaha 😆

  • Then dalam masa tu dia sempat berkata, “Alangkah bahagianya jika I dapat kahwin dengan dia!”
  • “Whaaaaat??!…” Aku kebingungan sepanjang ceramah malam itu.
  • I said to her later on “Tok guru tu kan dah tua, dah ada isteri lagi… Why you sanggup jadi isteri dia?”
  • Jawab Doc Nor kat aku, “I ni Razzi, I nak masuk syurga…nak dipayungkan dengan payung emas di akhirat nanti, dikurniakan pahala dan darjah kebesaran sebagai isteri kepada penyebar ilmu dan pejuang agama Islam!”
  • “Ooookay…” then terdiam terus aku malam tu.

After that night, I know for sure that she’s not playing. She do really want to marry seorang ustaz atau pendakwah agama! Lagi banyak perbualan kami, lagi banyak kami bergayut kat phone, tak ada benda lain yang diperbualkan oleh Doc Nor…hanya duduk angau kat Tok Guru Nik Aziz.

Lama-kelamaan perasaan aku yang ingin jadikan dia girlfriend aku, pudar. Well, maybe sebab aku mulai realised that aku memang tidak minat kepada ketrampilannya,  malah caranya juga sudah mulai membosankan aku. Selama ini, mungkin sebab aku kesunyian agaknya…

Somehow, setelah keluarganya makin berduka…ibunya menangis siang dan malam mengenangkan anaknya yang langsung tidak meghiraukan keluarga, aku terfikir untuk give it a last try. Tapi bukan untuk memenangi cintanya tetapi, at least menyedarkan dia yang dia boleh mencari a right person for her.

  • Finally, she listen to me…nasib baik! So, dia mulai sedar…since then, dia sudah tidak crazy for Tok Guru anymore, but instead dia dah jatuh cinta pada seorang penceramah di masjid-masjid pulak dahhh… giler kat Ustaz Ali pulak.

Kebetulan Ustaz Ali ni sudah mempunyai 2 orang isteri. So, tambah suka dia….berduka lah lagi ibu dan bapanya apabila mengetahui yang dia sanggup menjadi isteri ke 3.

At this time, aku dah tak kisah dah dengan dia yang nak rampas kasih dan sayang wanita lain dari suaminya mereka. Aku dah tak heran dengan perangai dia yang tidak memikirkan hati isteri-isteri itu yang terpaksa berkongsi suami dengan dia pulak…Yang aku kisahkan adalah…masa depan dia. Sebab, ustaz Ali ni tak ada kerja pun. Anak ada 7 orang, isteri ada 2 orang, kerja tak ada, hanya mendapat elaun sebagai penceramah sahaja…you know what she said to me?

  • “I hanya nak dia berikan I nasi 1 bungkus setiap hari pun dah cukup…apa yang penting I dapat menjadi isteri seorang pejuang Islam!”
  • “Bagaimana pula hati isteri-isteri dia nanti? Itu you tak fikir? Betapa you dah hancurkan hati mereka, betapa kecewanya mereka bila seorang wanita lain datang merampas suami mereka?!” tanya aku pula…
  • “Mereka kena terima hakikat dan bersyukur…kerana membenarkan suami kahwin adalah satu pahala besar…”
  • “Ooo…you mean, now you kahwin jadi isteri no 3, you akan beri suami you kahwin lagi sorang la? You akan happy for him and for you dengan kehidupan yang daif?…then tambah isteri sorang lagi? babies lagi nanti?!”
  • “Yes, I am!” jawabnya dengan angkuh.
  • “Habis tu, esok-esok kalau anak-anak dia sakit demam, siapa yang nak biayai rawatan? Kalau isteri yang lain sakit…you yang nak ubati mereka? …at least you nak jadi isteri no 3 sekali pun, janganlah tinggalkan profesion you…be a doctor first!
  • “Ahh…sudahlah you don’t understand, you takkan faham punya!”

The minute she said that, aku dah tahu nothing that can change her mind. In  a way aku kesihan kan dia kerana dia tidak nampak betapa hidup ini perlukan wang untuk menampung kita sewaktu kita susah. Jangan cerita soal kemewahan lah…kita cerita pasal, perbelanjaan yang penting-penting sudah…

Rumah, pakaian, makan, minum, tambang, kena pula sakit, terjadi pula kemalangan, kena pula pembedahan, kena pulak hamil, then lahir, then semua kelengkapan babies? Susu, pampers, lampin, pakaian baby pulak…Semua ini perlukan duit!!

What the hell she meant I dont understand? She who gone stupid dont understand that hidup ini perlukan DUIT! Dan ini bukan untuk hidup mewah langsung ni, ini hanya untuk menampung kehidupan paling normal…

  • Well…itulah dia, belajar tinggi-tinggi, jauh nun di sana, hidup pun tah kemana lagi, berlagak macam dah tahu semua!

Semuanya kerana cinta, well it’s okay nak bercinta dengan siapa pun, ustaz ke, cikgu ke, pendita ke, penceramah ke, whoever lah…tapi, jangan lah sampai memudaratkan diri sendiri dan keluarga. Also, biarlah kena caranya. Ibu dan bapa kita jangan kita abaikan, ilmu yang kita ada jangan pula kita persiakan.

Anyway, lepas pada pertelingkahan itu… Doc Nor telah menghilangkan diri. Last-last sekali, cukup menyedihkan, ibunya telah datang jumpa ibu aku… menceritakan yang anak dia ni telah lari ikut Ustaz Ali. Kemudian, entah macamana belum sempat kahwin, kena serang dek kedua-dua isteri agaknya, sampai report polis, …then, tak jadi kahwin.

  • Dan tujuan mak dia datang jumpa mak aku…nak bertanya kut-kut ada ‘sesiapa’ yang masih mahu memperisterikan anak dia tu. Aku rasalah kalau dah lari ikut ustaz tu, tak munkin ‘sesiapa’ mahu kat anak dia lagi la kut… dengan perangai degil cam tu huh!…

So, the end of the story…I heard, Doc Nor ni telah kembali ke England. Mungkin malu dengan apa yang telah terjadi. Dan yang buat tergelak sendiri aku, di England, dia telah tinggal di Sekolah Pondok Islam England…dan tengah syok kat Ustaz Mat Saleh lah pulaknya… hahaha, Penaung sekolah pondok sana…

hmm… dengan Ustaz orang putih ni aku tak tahu lah, dia jadi kahwin atau tidak. Masa mak dia cerita kat aku tu, dia tengah adjust ustaz tu lah…dan Ustaz ni pun sudah ada isteri…adoi, Doc Nor…never learn!

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

p.s. Ingin membaca kisah cinta Razzi yang lain? Klik di bawah :-



Apa komen anda? : [8] Comments


“One thing tentang wanita yang cukup senang untuk lelaki dapatkan adalah rasa belas kasihan!”

Bila lelaki bercerita pada anda wanita, yang dia terseksa, jiwa merana kerana kekasihnya yang tidak menghormatinya langsung dan diperbodoh-bodohkan, hati anda berkata apa?

  • “Kesiannn…”

Apabila lelaki berkata, please lah jangan lah you buat diam macam ni, I tak tahan sangat, I rasa kehilangan you, I’m lonely sangat2.. Apa anda kata?

“Kesiannn…”

Apabila lelaki bercerita betapa susahnya mendapat kerja, hidup melarat seperti peminta sedekah, rasa seperti mahu mati…Hati anda longlai dan mulai berkata…

  • “Kesiannn…”

Apabila lelaki berkata, dia asal dari kampung, MC Donald, KFC…tak pernah masuk, tv pun black and white. Jadi, dia bukan setaraf dengan anda. Anda jauh lebih hebat darinya….anda pun terasa? Memang…

  • “Kesiannn…”

Kononnya duit habis kena beri kat isteri yang boros, now hidup susah…kena queen control! Katanya, “apalah nasib I ni, terhina rasanya dengan isteri sendiri” – anda yang single ni pun mulai rasa merasai keperitan hidup si lelaki yang sudah berkahwin tu. Saban hari, kisah sedih yang sama diceritakan… Hati anda mulai cair… Kata anda,

  • “Kesiannnnnn!”

KASIHAN WANITA! Bulat-bulat KENA TIPU, KENA KELENTONG!

You see…oleh kerana lelaki tahu akan kelemahan wanita inilah, semua situasi di atas dan banyak lagi situasi-situasi lain digunakan oleh lelaki dengan sengaja…inilah CARA menggoda wanita dengan mendapat belas kasihan dari mereka.

This is men’s DIRTY TRICKS! Wanita harus peka dengan tipu helah lelaki ini. Dan ada berbagai-bagai cara lagi. Ini baru sedikit tetapi yang ini pun sudah cukup untuk membuat kaum wanita lemah lutut, dan sanggup putus keluarga, hilang kawan, bergadai dan berhabis harta dan wang ringgit…all because “kesiannnn”

Sebenarnya, Bro Razzi sendiri sudah berkali-kali cuba selamatkan wanita dari terjerat dengan manis mulut lelaki. Tetapi, kebanyakan wanita at this level. KERANA CINTA, it clouds their judgement. So, at this time kita cakap apa pun wanita tidak akan dengar. Frust!

==================================
Let me tell you a story, Satu kisah benar :
==================================

Girl ni I gelarkan dia, Z lah. Z ni, very modern girl, outstanding, berkerjaya tinggi, higher educations, ayu dan cantik. Kalau dia nak kat I pun I nak kat dia hahaha…Lawa! Baik pulak tu…

The problem is, umur dia sudah lebih sedikit…going to be 30 tetapi masih single. Which is to me, that’s not really a problem. The real problem is….Z terlalu baik!!

Sebabkan terlalu baik itulah, dan kononnya setia kepada boyfriend dia itulah…dia masih menunggu boyfriend yang berjanji nak kahwin ni dari 8 tahun dahulu lagi! You see, how many years that she have lost? All her youth…hilang, all her beauty gone…just because??…. “Kesiannnn”

KASIHAN Z! Kerana sifat dia yang terlalu baik, kelemahan dia yang cepat kesiankan orang, Z sendiri yang merana….On top of that, why Z minta pertolongan dari saya? Kerana sudah 4 kali tangkap boyfriend dia tu curang!

Kali ke 4, baru nak cari pertolongan? Dan masih cakap,

  • “Tak apa sekali lagi dia buat baru I betul-betul tidak terima dia lagi!”

Hello?! Maknanya, balak dia tu…boleh curang untuk kali ke 5 lah kan? Adoi….nak jadi pemaaf pun, sekali sudah lah. Second time, curang jugak tu, time to get off!!

You all boleh imagine tak? Boyfriend dia curang, dia dapat tahu or dia tangkap…and then marah sekejap, and lelaki tu kata,

  • “I lonely, I frust you tak ada…sorry I tak buat lagi” ….bammm!
  • “Okay sayang, sayang jangan buat lagi ya…” Z punya jawab, adoi! 😆

I tanya dia why you maafkan dia?

  • “Dia orang kampung Razzi, KFC pun dia tak kenal, Mac Donald pun tak pernah masuk…kesiannn kat dia. Dia sorang-sorang je kat KL ni”

Kemudian, the last time mamat ni curang, the 4th time tu kan. I’m very sure at this time…mamat ni dah terer, dah 8 tahun hidup di KL. So, bila kantoi kali ke 4… dia boleh buat-buat,

  • “I confused sebenarnya, sebab bukan I yang nak kat girl tu…girl tu yang duk pujuk-pujuk I, girl tu yang duk layan I, I tak nak kat dia…saja je gi keluar makan dan tengok wayang as friend”

Tapi why kantoi kat rumah? Sebab lu confused? Sebab kepala bawah tak ada otak? Hahaha… adoi! TAPI yang paling KASIHAN WANITA YANG BERNAMA Z ….jumpa I nak minta tolong masalah cinta…BUKAN  kerana balak dia yang sudah 4 kali kantoi, tetapi kerana nak tahu bagaimana nak handle minah yang kacau balak dia!

Mak ai…itu masalah yang dia nampak? Dia tak salahkan boyfriend dia pun! The girl yang mengayat balak dia yang dipersalahkan. Kesian Z, she’s so naive! Hidup dalam kepura-puraan, in denial. Dia tidak mahu menerima yang boyfriend dia ni JAHAT, PENYANGAK, KAKI POMPUAN!

So, wanita sebegini…sebenarnya terlalu ego dan sudah tidak dapat ditolong lagi. Berkali-kali dicurangi, dibohongi tetapi masih menerima lelaki yang tidak seberapa mana tu pun. Bukan hensem, bukan kaya, bukan baik… ALL hanya kerana boyfriend dia ni pandai berlakon innocent. Depan dia macam budak baik yang tak pernah keluar rumah!

At the end of kisah Z ni, I did give a great advise yang I rasa ramai yang telah I bantu dan berjaya. Caranya, simple je. Seperti dalam buku terbaru I 101 nota Mencari Cinta tu, yang ramai girl kat sini dah ada tu. Rujuk balik!!

I minta dia jadi WANITA MAHAL. Mahal dalam semua segi, no calls, no sms, for few days, avoid dari jumpa dia, avoid menolong dia, avoid bagi pinjam duit, avoid semua! Biar dia yang call, tu pun jangan angkat dulu. Leave him for a week at least! And he will come to you…he will menyerah kat you, kalau dia betul-betul sayangkan you dia akan sujud you I’m very sure.  Percayalah!

Jika dia tak datang, maknanya dia bukan lelaki untuk you, dan dia bukan nak kat you sangat. So, move on! Tinggalkan kehidupan you dengan dia.

Then dia tanya I, nak mahal sampai bila?… I jawab, jadi MAHAL sampai bila-bila!

  • “Eh takkan macam tu Razzi, kesian la kat dia!” – You all tengok jawapan dia…adoi, sibuk fikirkan orang, diri sendiri merana sampai dah nak masuk 30, tak fikir langsung.

At last dia buat exactly macam I suggested…and you know what, hanya dalam 1 hari… mamat tu memang datang menyerah kat dia balik, menangis-nangis. BUT my advise apa? Jangan bagi muka lagi dan MAHAL sampai bila-bila!

Tapi Z, dalam 1 hari tu lah juga dia terima boyfriend dia tu dan memaafkan segala-gala perlakuannya. Z did call me and tells me what she did…siap tolong bagi alasan kat mamat tu lagi, katanya, boyfriend dia dah berubah…dan berusaha kuat untuk memenangi hati dia, dan sudah tidak keluar dengan girl lain. Kesian kat dia merayu-rayu kat I, I tak sampai hati…

  • “Dalam 1 hari, berusaha kuat?!!… at least sebulan dia merayu, dan melakukan apa sahaja untuk dapatkan you, that barulah boleh consider!”
  • My last words to Z, “You’re making the same mistakes, over and over again!”

– and true enough, tak sampai seminggu, Z contact I, cakap balak dia buat hal balik and minta my advise again. I said,

  • “Sorry Z, unlike you, I dont do the same mistake twice!”

Minta maaf la kan, once I help… I expect you to help yourself. Tapi you sendiri, tidak mahu membantu diri you…you dont expect anyone to help you again la…pity you! And kasihan Z, KASIHAN WANITA… namun, apa lah guna kita kasihankan mereka, jika mereka sendiri tidak kasihan kan diri mereka sendiri.

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com/buku



Apa komen anda? : [9] Comments


HalalGelatine.com

Assalamualaikum…warga cinta, fans Brother Love, tema-teman dan sahabat handai. Di kesempatan ini, dengan rasa terharu dan penuh gembira, Bro Razzi ingin mengucapkan pada semua,

SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA dan juga SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK. Semuga setiap amalan dan ibadah yang kita usahakan diterima dan diberkati Allah s.w.t.

As usual, I ni tak suka nak berpesan bab agama ni, jauh sekali nak menegur jangan itu dan ini kerana, kita semua dah besar panjang belaka, dan tahu baik dan buruk. Sebagai umat Islam, kita juga tahu kewajipan kita, kita juga sangat tahu apa yang halal dan apa yang haram… So, I believes all of us can handle those things.

Teringat kata-kata  Dato’ Dr. Hj. Fadzilah Kamsah, kata beliau… “Kita kena berjalan sama-sama… dunia dan akhirat kita kena selaras!”

So, what we can understand here is ~ Tanggungjawab Akhirat kita wajib utamakan, namun jangan pula kebahagiaan, kasih dan sayang berkeluarga serta tanggungjawab dunia kita lupakan… Till next time,

Salam Sejahtera Cinta dari saya…
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

p.s. Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan HALAL GELATIN, sila klik di sini



Apa komen anda? : 1 Comment


Selalu kita tengok movie, especially murder movie or war movie, or even cerita cowboy… dalam movie tu selalu mempunyai 1 scene dimana di waktu genting tu, the hero hanya ada the LAST BULLET kan?

And then movie tu akan tunjuk muka masing-masing cemas, sebab, kalau peluru terakhir itu miss, habislah peluang. Matilah harapan! Hehe…Or kadang-kadang they show they have the LAST CHANCE, kalau melepas…mereka akan mati!
DAN selalunya, 1 peluru itu atau 1 peluang terakhir itu akan mengena yang jahat dan hero menang! TAPI itu happen only in the MOVIES!! 😉

In a real life, untuk dapat Peluang ‘last bullet’ itu pun belum tentu kita dapat! Untuk mendapat peluang terakhir pun, susah! Malah peluang yang hadir tu pun jauh lagi untuk kita berjaya walau jika kita dapat melepasinya!

And I call this PELUANG 1/10. Yeeaaaup!… LIFE’S SUCKS!! But like in the Karate Kid movie, Mr Han says to Dre,

“You taught me very important lesson, Life will knock us down, but we can CHOOSE whether or not to stand back up.”

Apa yang penting to me here adalah kita punya peluang untuk memilih! …

  • Kita boleh pilih untuk terus berduka kerana frust dalam cinta.
  • Kita boleh pilih untuk terus menangis dengan kehilangan something or someone
  • Kita boleh pilih frust, marah, geram dengan orang yang kecewakan kita dalam apa perkara jua…

OR…

  • Kita boleh sayangi diri kita lebih dari segala-galanya.
  • Kita boleh keep moving forward, walau berapa kali kita ‘rebah’
  • Kita boleh kenang kekalahan lalu apabila kita sudah berjaya
  • Paling best, kita terus bergembira, enjoy life, make the best and the fullest happiness of our lifes in anything that we love to do!

So, which one is your choice? CHOOSE! You see…Peluang 1/10 come and go…peluang untuk merasa gembira, come and go, merasa bahagia sekejap…and then surely rasa frust dan kecewa. Thats to balance this universe. Yang penting…WE GRAB ANY CHANCES THAT COMES ALONG… GRAB IT!

Sure you all akan cakap, takkan nak pilih gitu je, kena tengok dulu, kena rasa dulu, kena fikir dulu. Well, DO THAT! …tapi janganlah sampai lama sangat hingga terlepas peluang depan mata! I know, It’s hard… It’s tough tapi kita harus menempuhinya dengan tabah untuk merelakan diri kita MEMBUAT PILIHAN PADA PELUANG ITU…

Apabila you mendapat peluang apa saja, peluang bercinta ke, berkenalan ke, berkawan ke, FEEL it…suka atau tidak…Kalau rasa suka, then THINK all the hassles, then you still rasa suka?, well Grab the chance babe. Jangan tunggu-tunggu lagi.

Kita jangan sesekali membiarkan sahaja peluang 1/10 yang hadir berlalu begitu saja. “We’ll never know which is good which is bad… who is the best? And who is worst? What we can do is, just have to give it a try! IT’S OKAY TO MAKE MISTAKES 😉

 ============================================

Di sini, I want to again congratulate to all the contestant for the Best Personality Contest yang I baru sahaja habis jalankan. 76 peserta dan 24 orang pemenang! Wow…what a big contest kan…

To me, anda semua adalah pemenang! Kerana anda tidak melepaskan peluang 1/10 itu. Apabila anda sudah mencuba…sekurang-kurangnya ANDA TAHU what it’s like… dan Pengalaman itu lah HADIAH PALING MAHAL!

So that part, I do really enjoy it. I hope you all pun sama.

  • p.s  Kepada yang terlepas peluang untuk mencuba, Bro Razzi & Team RRP sedang menjalankan satu lagi contest yang lebih besar dan mencabar, it’s for my Pagi Band. “Pencarian Bakat Baru Video Clip Kerana”

Like I said, we will never know until we try so, percubaan itu sudah satu kemenangan! How about, you all give it a try in this search pula? 😉 KLIK DI SINI UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT…

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : No Comments


Let me start by saying…

CONGRATULATIONS TO ALL WINNERS & CONTESTANTS!

Terimakasih kepada semua yang telah menyertai Best Personality Contest!

“Saya, Razzi Rahman @ Brother love, Pengarah Syarikat Razzi Rahman Productions sangat menghargai dan merasa bangga dengan anda semua kerana telah memberi sepenuh keyakinan dalam menyahut cabaran dari kami Team RRP…Semuga we had fun, enjoy ourselves serta bertemu lagi di dalam projek akan datang yang lebih besar! ;)”

76 Peserta yang telah menyertai pertandingan ini di facebook. Di bawah ini adalah Final Result :

Keputusan adalah muktamad!

==================
TOP 3 – FINAL RESULT
==================

01. Ken – 990
02. Aida Cutes – 920
03. Fina Sophie – 851

===================
TOP 21 – FINAL RESULT
===================

04. Azah Awin – 565
05. Aziani Salam – 540
06. Nora Miera – 412
07. Zana Kimi – 375
08. Azyan Syazwani – 371
09. Za Altera – 315
10. Lien Da – 239
11. Ida Syarina – 230
12. Masshiatanor – 183
13. Zuwaina Hamid – 177
14. Azatul Shima -148
15. Rozieta Ramly – 138
16. Nurul Hidayatul – 131
17. Isnawati Is – 125
18. Siti Zaliha – 120
19. Dylla Dyannz – 109
20. Najihah Nazima – 91
21. Morlee – 90
22. Zaleha @ Zaza – 89
23. Nurfatihah – 88
24. Nur’aainaa – 88

======================================
Nama anda tersenarai sebagai pemenang? TAHNIAH!
======================================

Persaingan sangat rapat di antara peserta-peserta semua, jadi bagi kami… menang kalah adalah adat permainan. Apabila sudah mencuba, itu sudah satu kemenangan…satu kemajuan pada diri kita sendiri. Yang penting kita mencuba dan enjoy with it. Tapi kenalah jujur dan ikhlas baru best kan.

Kami Team RRP juga turut berbangga kerana dapat bersama-sama anda semua menjayakan contest ini.

Jumpa sekarang pula di “Pencarian Bakat Baru Video Clip KERANA”
klik di sini : http://www.facebook.com/pagifb

p.s : Semua hadiah akan diberi bermula pada Friday 6th August. Email akan dihantar kepada semua pemenang untuk maklumat lanjut

Yang Bertugas,
Admin Personnel
Team Razzi Rahman productions.



Apa komen anda? : [2] Comments