June 2011



Aku amat menyintaimu sayang…tapi jodoh kita jauh menyimpang.., kini aku sudah dimiliki dan bahagia bersama isteri tercinta tetapi setiap kali kesejukan malam mencengkam jiwa ini…

aku mulai mengingati wajah manis mu, senyuman manjamu dan tergelak pula bila aku terpaksa mendongak bila berbicara dengan mu. Saat gembira itu juga adalah saat menggelupur jiwa ini menitiskan air mata kering, mengenangkan perhubungan cinta kita yang hangat… tiba-tiba terputus di tengah jalan. Sedih, teramat sedih…

 Aku seperti dapat merasa yang kau juga tak bahagia, namun sudah bertahun-tahun  kau dimiliki dia, tak mungkin kau meninggalkannya!

Tapi bagiku, jiwa ini akan terus kekosongan jika tidak terisi dengan jiwa mu yang begitu lembut dan manja, membelai hati ini yang bergolak keresahan.. Aku tahu, apa yang aku rasakan ini adalah seperti mengejar mentari… namun aku malas hiraukan kepanasan yang bakal membakar kerana apa yang aku tahu, aku mahu mengejar kembali kasih yang hilang. Aida…I love you soooo much!…

Tapi…apakah yang patut aku lakukan dengan isteriku?…aku juga sayangkannya, tak mungkin aku dapat melukakan hatinya. Dia telah bersama-samaku di waktu aku susah, dia telah banyak berkorban…aku telah banyak menyusahkannya. Dia telah mengangkatku dari aku rebah tersungkur…sehingga aku berjaya semula dalam hidup yang telah kau hina dulu.

 Namun…aku mahu mengejar cinta yang tak kesampaian ini Aida. Aku mahu kepastian samada aku masih boleh memiliki mu atau sebaliknya. Aku tidak akan mengalah…aku tak boleh lagi menahan tangisan setiap kali wajah mu terpancar sekilas lalu. Aida, adakah aku akan dapat memilikimu semula? Aida!…jawab Da…jawab!! ”.

 

26th January 2008…

Sarah terpana membaca nota biru laut yang pastinya ditulis oleh suaminya Rizwan. Terketar-ketar tangannya perlahan-lahan melipat nota itu sambil menahan sabar. Bergenang matanya…putih wajahnya, berkerut seribu dahinya, terkecut-kecut perutnya kerisauan, kebingungan berpusing-pusing di seluruh jiwanya yang semakin tertekan…

   “Apakah aku akan kehilangan Riz? Oh my God…what should I do?”

Angin malam semakin dingin menerjah, menusuk dada Sarah terus ke tulang putihnya. Kesejukan, kebekuan menyelubunginya. Matanya membulat masih terkejut…

   “Sayang?!…you buat apa kat balkoni pagi-pagi buta ni?” Rizwan tiba-tiba muncul menambahkan lagi kejutan kepada Sarah, sambil mengelap pipinya yang basah, Sarah memberi senyuman…

   “Nothing…I saja ambil-ambil angin. Lambat you balik…biasalah kan?”

:: Continue in the comments box…

New Logo



Apa komen anda? : [24] Comments


Menyambut ulang tahun USIA percintaan, atau menyambut ulang tahun UMUR perkahwinan, boleh dianggap penting, jika anda dan MASIH CINTA!

Honestly, kalau sambut selepas 1 bulan, 2 bulan atau mengira setiap bulan waktu perhubungan itu lama-lama ianya agak kurang bermakna. Reasons ianya dinamakan ULANG TAHUN adalah semata-mata khas untuk 1 tahun perhubungan atau pengiraannya untuk setiap tahun, barulah ianya cukup bererti. That’s why ianya TIDAK dipanggil ULANG BULAN hehe 😉

In my humble opinion, Anniversary untuk setahun or beberapa tahun bersama atau sudah berapa tahun berkahwin adalah penting. Ianya untuk mengingatkan kejayaan kita yang telah beberapa lama bersama, menyusuri, mengemudi, dan mengembara di alam percintaan yang penuh dengan onak dan duri.

Anniversary to me adalah satu kemenangan so that’s why ianya patut diraikan dengan penuh kesyukuran. Mungkin ada yang tidak menganggap ianya penting, tetapi… Jika anda benar-benar cinta kepada pasangan anda dan mahu kembali menghangatkan perhubungan, anniversary is the best time to do it. Especially, bila anda dan dia telah lama bersama. Berbagai halangan dan cabaran yang ditempuh, cinta pula semakin lama semakin hambar, maka anniversary atau menyambut ulang tahun bersama ini amat penting.

Kembalikan cinta yang pudar, kembalikan  sayang yang hilang, hangatkan semula perhubungan anda berdua dan kenangkan saat-saat bagaimana anda berdua bermula…

Few ideas untuk show your effections for anniversary :-

  • 1. Very sure anda ada gambar bersama waktu awal2 dulu? Atau gambar kahwin? Buatkan lukisan dan frame, hadiahkan kat dia. (Upah orang buat ler) – This definitely will bring back great memories.
  • 2. Ingat lagi restoran pertama you all dating dulu? Set a lovely & romantic dinner date di situ, mesti menarik!
  • 3. Mungkin juga anda dan dia mula terpikat sewaktu sambutan hari jadi? Buatkan pasti hari jadi itu semula walaupun ianya bukan harijadi anda. Jadikan anniversary anda adalah seolah-olah birthday party anda dan decorate everything just like masa dulu-dulu…Mesti Menarik!
  • 4. 1st time jumpa bulan puasa time lepas sembahyang terawih? Well, its always good untuk lakonkan semula babak menarik itu, mesti menggelikan hati hehe…
  • 5.  Ingat lagi hadiah apa yang anda beri buat pertama kali dulu? Berikan hadiah yang sama, but better!
  • 6. Holiday is always the best thing to do especially bila sudah tawar je perkahwinan tu kan. So, how about bersama pergi bercuti ke tempat pertama percutian dulu? Snorkelling? Swimming? Island hoping? Fishing? Whatever…as long as can bring back memories that can make both of you feels so in love again.
  • 7. In case, tempat pertemuan dah tak ada. Atau jauh, atau tidak dapat pergi lagi. Anda dan pasangan anda can always BERPAKAIAN seperti 1st time dulu hehe… Ingat lagi? Tak ingat dah? Haiiihh camana ni hehe…cubalah ingat apa pakaian yang dipakai, warna apa yang dipakai dan pakai semula. Set a date similar to the place.
  • 8. Lagu-lagu anda berdua? Ada ke tak ada? Jika ada, great! Belikan Ipod mp3 player, hadiahkan kat dia letak banyak-banyak lagu kat dalam Ipod tu…bila dia buka hadiah dia, bukan Ipod je yang ada lagu-lagu masa duk bercinta dulu-dulu pun ada, very cunnn!

Banyak lagi cara-cara untuk meraikan perhubungan yang telah sekian lama terjalin. Samada anda mahu atau tidak mahu je. Pasangan yang berjaya selalunya adalah pasangan yang sentiasa mahu berusaha untuk mengubah perhubungan mereka setiap masa agar sentiasa fresh & harmony. Are you that couple?

If you’re not, you have to start thinking to make a better life. Because if you just want to keep blaming other people, blaming life, and the world…you’re at lost of your own life.

p.s : Miliki pakej istimewa – Koleksi 3 ebook cinta popular – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [3] Comments



Mak dara : “Siapa dia kasim Selamat? Lawyer? Majistret?”
Sabariah : “Ahli muzik”
Mak dara : “Ahli muzik? memang pantang datuk nenek aku ahli muzik!”

:: “Sabariah! kalau kau mahu kahwin dengan lelaki yang aku suka, harta benda ku terpulang pada kau, tapi kalau kau mahu kahwin dengan lelaki yang kau suka, kau tersingkir dari kaum keluarga ku!”

Sanggup singkir anak ni ya...begitulah sedikit dialog dari filem ‘Ibu Mertua Ku’ yang hampir menyamai kisah yang berlaku baru-baru ini…

Sesungguhnya, Razzi agak sedih buat sepasang kekasih ini apabila cinta mereka terhalang oleh keluarganya sendiri tetapi belah lelaki. Semuanya kerana, gadis yang mahu dikahwininya itu tidak cantik dan gemuk!

  • MasyaAllah… apa ada pada kecantikan wahai manusia??!

Teringat saya sedikit dialog dari filem ‘Ibu Mertua Ku’ hampir menyamai kisah yang berlaku baru-baru ini… sesungguhnya, Razzi agak sedih buat sepasang kekasih ini apabila cinta mereka terhalang oleh keluarganya sendiri tetapi belah lelaki. Semuanya kerana, gadis yang mahu dikahwininya itu tidak cantik dan gemuk!

Namun, syukur Alhamdulillah, walau di usia lingkungan 20an, cintanya kuat kepada gadis pilihannya, jadi lelaki itu tetap juga meneruskan perjuangannya dan mengahwini gadis itu TANPA dihadiri oleh ibu dan adik-beradiknya. Bapanya pula sudah meninggal. Jadi, yang hadir hanyalah ibu saudaranya seorang sahaja. Betapa malunya dia kepada keluarga belah pihak perempuan yang memenuhi masjid tempat akad nikah diadakan…kesian.

Apakah sehingga begitu mentality manusia hari ini? Yang masih memandang harta dan paras rupa? Itu bermakna zaman cerita P.Ramlee “Ibu mertua ku” yang mula ditayangkan pada 7 mac 1962 iaitu semenjak hampir 50 tahun dulu, masih hidup! Masih relevan di zaman serba canggih dan moden ini? Masih menjadi cara pemikiran ibu bapa di 21st century?!

Amat memalukan!

  • Hanya kerana bakal menantu tidak cantik dan berbadan besar, gemuk…maka sampai buang anak sendiri? Dimanakah akal fikiran dan pedoman sebagai sebuah keluarga beragama Islam?
  • Bukan hendak mengatakan kita ini tahu hukum syarak, tidak pernah pula mendabik dada bila bercakap soal hukum Islam. Tetapi jika begitulah caranya anda mendidik anak, buang anak jika anda tidak setuju dengan pilihannya… Nanguzubillah!
  • Minta jauhlah dari terpaksa menempuh orang-orang sebegini!.

Jika pasangan pilihannya itu seorang penagih dadah ke, perompak ke, pencuri, pelacur, mungkin boleh terima laa jika dia tidak mahu menerima anaknya lagi. Tetapi sekarang ni, apa salah gadis itu? Yang hanya menyintai anak lelakinya dengan sesungguh ikhlas hatinya, yang penuh jujur cintakan kekasihnya itu sepenuh kasih sayang yang tidak berbelah bagi?

  • Fikir la sikit… mungkin selama ini anak lelaki nya itu pernah kecewa dengan gadis-gadis cantik dan slim molim ni, lantas dia tidak lagi mahu mencari kecantikan sebaliknya dia dahagakan kebahagiaan dan kejujuran.
  • Mungkin bagi dia, gemuk ke, hitam ke, tak cantik ke…itu TIDAK PENTING, yang penting baginya adalah keluhuran dalam percintaan. Mengapa tidak boleh terima hakikat itu?!
  • Dunia hari ini, sudah jauh berbeza. Ada lelaki yang sukakan wanita yang jauh lebih tua darinya. Lebih gemuk darinya, lebih gelap darinya, macam-macam kesukaan lagi.
  • Nowadays, bukan yang cantik saja mendapat jodoh, yang macam-macamana sekali pun boleh mendapat jodoh, asalkan bertemu dengan orang yang meminati citarasa sebegitu.

That’s why you all nowadays,  “Don’t go out of your league!” faham ke tak faham? Hehe… maknanya “Jangan pilih pasangan yang lebih hebat dari taraf kita” – sebaliknya, pilih yang mahu bersama kita tidak mengira kita cantik atau tidak…tua atau muda, gemuk atau kurus, yang penting KEBAHAGIAAN, KEJUJURAN DAN PENUH KASIH SAYANG!

Pernah tak tengok yang penuh dengan kasih sayang ni?

  • Dia duduk dimana-mana sekali pun dia pasti asyik teringat kat you je dan rindu kat you sentiasa. Itu penuh kasih sayang la tu… kalau asyik hilang dan tak semangat je nak berjumpa tu bukan penuh kasih sayang la tu… so, avoid that!

Like I said earlier, be with someone yang tidak mengira kita cantik atau tidak…tua atau muda, gemuk atau kurus, yang penting dia MAHU BERSAMA ANDA…dan membina KEBAHAGIAAN, KEJUJURAN dan mencurahkan SEPENUH KASIH SAYANG! – Apa ada pada kecantikan, wahai ibu-ibu dan mertua-mertua sekalian??…

“Kecantikan kan pudar jua…kebahagiaan terbina dari kejujuran kan kekal selamanya!”

p.s : Miliki pakej istimewa – Koleksi 3 ebook cinta popular – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : No Comments



Persoalan berat kaum wanita sedari dulu hingga sekarang…akan kita ungkapkan hari ini. Walau bukan semua wanita sebegini tetapi ramai juga yang melakukannya… jadi minggu ini Bro Razzi ingin cuba menyedarkan dan membuka mata mereka agar mereka terselamat dari terbelenggu lagi. I mulakan dengan soalan …

“Mengapa wanita TETAP cinta dan terus cinta kepada kekasihnya yang telah berkali-kali berlaku curang? Mengapa wanita juga sanggup JATUH CINTA walau dia tahu lelaki itu playboy dan ramai awek?”

Jawapannya adalah Kerana :-

  • Wanita ingat mereka boleh selamatkan lelaki itu
  • Wanita juga ingat ex girlfriend lelaki itu tak pandai, jadi dialah lagi pandai
  • Wanita juga selalu ingat yang ada misteri di dalam lelaki jenis ini
  • Wanita juga beranggapan lelaki golongan bad boy ini ada GOOD side dalam diri mereka, jadi mereka ingin keluarkan the good side of them.
  • Yang paling ramai, Wanita ingat mereka boleh ubahkan lelaki ini jadi baik

Kesiannn wanita… sedarkah anda atau tidak sedar? Janganlah kerana cinta, anda membutakan mata anda itu beb. REALITI CHECK untuk golongan wanita yang berfikiran begini :-

  • Lebih baik selamatkan diri anda dari nak selamatkan lelaki yang tidak mahu diselamatkan itu.
  • Sedarlah yang lelaki suka dengan apa yang dia buat. Berlakon je tak suka dan menyesal
  • Jangan ingat ex girlfriend dia atau wanita lain tidak bijak melayan, sebenarnya mereka telah habis usaha, sehingga sudah putus asa kerana pasangannya tetap mengecewakan mereka.
  • Tiada misteri dalam diri lelaki-lelaki sebegini, mereka memang begitu, tidak bertimbang rasa dan sanggup mencurangi anda.
  • Lupakan lah saja niat anda itu…the good side takkan muncul. Anda ingat anda lah yang boleh jadikan dia baik? Dream on!
  • Tiada lelaki yang suka dirinya diubah oleh wanita. Jika mereka nak berubah, mereka akan berubah tanpa diajar or disuruh oleh wanita. Sia-sia saja jika anda fikir anda boleh mengubahnya!

 Sedarlah, Buka mata dan lihat “THE REAL PICTURE!” kalau sekali curang mungkin boleh lagi nak maafkan. (Not me) -Tapi kalau dah 3-4 kali curang, bertembung depan mata, dah maafkan pun tapi buat lagi. You tunggu dia lagi buat apa? Dia tidak akan berubah punya beb… tak payah nak jadi penyelamat la, dia orang tak mahu diselamatkan. Sedarlah wahai wanita-wanita semua…sedarlah!

 Curang atau menipu dan dapat awek lain semasa dia sudah ada awek adalah seperti DADAH! Dia tahu ianya memudaratkan tetapi dia lagi nak buat, kerana SEDAP BEB! Mengkhayalkan! Lelaki baik yang tak buat pun rasa nak buat, tapi masih boleh berfikir…tetapi lelaki yang buat ni, like I said, “It’s like a drug” – Sekali dah rasa, dia akan ketagih untuk buat lagi dan lagi!

Anda tanya pula, “Kalau tak suka, dan nak ada awek lain mengapa tak putuskan saja hubungan dangan anda?

  • Dadah beb…faham tak? Kalau hilang thrill menipu dan curang tu, hilanglah rasa khayal sedap dadah tu. Kalau dia putuskan, tak best lagi la… that’s why wanita kena faham sifat kegilaan ini.

TAPI, yang you nak tunggu dia putuskan tu pasal apa? Belah sendiri je lah 😉 …Jadi, tak perlulah anda nak mencuba nasib, menyelamat dia, mengubah dia dan berfikir anda lebih bijak dari orang lain, KERANA semua wanita sebelum anda JUGA, berfikiran seperti anda. At the end of the day… ANDA TETAP DIKECEWAKAN!

Mulakan hidup anda dengan cara yang betul-betul menyebelahi anda, jangan kita mulakan hidup dibelakang masalah yang bertimbun. SATU KESALAHAN sudah dikira berat… JANGAN TUNGGU LAGI jika sudah banyak kali kesalahan sama dilakukan. Pegang perinsip itu!  Buka mata dan lihat “THE REAL PICTURE!”

p.s : Miliki pakej istimewa – Koleksi 3 ebook cinta popular – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [3] Comments



Biar secukup rasa orang kata, itulah yang paling penting di dalam bercinta, mencari cinta, mengenali cinta, berkorban untuk cinta, cuba mendapat balasan cinta, …JANGAN OVER, JANGAN MELAMPAU

…Kalau dalam mana-mana pertandingan atau usaha untuk memenangi hati seseorang biar nampak EFFORTLESS, meaning usaha kita tu nampak seperti biasa-biasa saja tetapi sangat meaningful. Seperti seorang pakar chef, sewaktu memasak tidak gopoh dan gelojoh, sebaliknya tenang dan cool je.

Kalau bangsa over ni beb, ianya seolah-olah memberi tekanan dan terlalu bersungguh-sungguh sehingga membuat orang rasa menyampah sort of annoying. Orang putih kata, “You’re trying TOO HARD!”

Kita tak nak tu… kita nak biar dia nampak dan hargai usaha kita tetapi, dia tidak rasa kita OVER or trying too hard. How to do that??… Di sini ada 8 cara untuk tidak nampak over, walaupun kita sebenarnya berusaha memenangi hatinya 😉 :-

  • 1. Freedom : Maknanya kita banyak memberi ruang kepada dia untuk melakukan apa saja yang dia suka. Mungkin kita akan rasa takut nanti dapat kat orang lain. Tetapi percayalah, lagi kita sekat dia, lagi mudah untuk dia pergi kepada orang lain.
  • 2. Relax & cool : Maknanya apa saja keputusan yang dia buat kita kena tenang dan memberi sokongan padu. Mungkin kita tidak suka, tetapi let dia tahu yang kita tidak setuju tetapi kita menyokong apa saja yang difikirkan betul oleh dia.
  • 3. Positively correct : maknanya walau kita tidak bersetuju cara pemikirannya, tetapi kita selalu fikir positif. Mungkin apa yang dilakukan nya itu akan membawa kejayaan dikemudian hari siapa tahu? Kan…so from here, dia akan merasa anda not trying too hard!
  • 4. Freedom of speech : Maknanya kita kena lebih banyak mendengar dan memberi peluang kepada dia untuk memberi pendapat setiap kali kita berbual dengannya. Bukan kita asyik nak cakap kat dia apa yang betul, apa yang salah… instead kita banyak berbincang dan biar dia fikir sendiri. Until dia yang meminta pendapat kita.
  • 5. Free yourself : Maknanya kita jangan stuck dengan dia je dalam minda kita ni. Kita kena banyak fikirkan perkara-perkara lain yang banyak lagi penting-penting boleh kita fikirkan. That way, dia akan melihat kita effortless dalam percubaan memiliki dia, dia akan fikir, “Dia ni punya hidup yang interesting dan minat kat aku tapi…dalam masa yang sama seperti tak nak kat aku je, eee geram!”  hehehe…
  • 6. Free from contacts : Call sekali tak angkat jangan call lagi! Dia dah tahu you call, kalau dia suka dia akan sms atau call balik. Kalau dia TAK reply back maknanya dia tak suka. Esok call sekali lagi. But make yourself free daripada in contact supaya jiwa you relax tak tension je menanti dia call.
  • 7. Free from one person : Meaning you kena ada ramai KAWAN. Tak boleh yang tu lah you minat, yang itu lah juga kawan you. Must have many-many opposite sex friends supaya, secara tidak langsung minda you akan lebih open dan diri you akan lebih berpengalaman serta banyak informasi dari setiap kawan-kawan anda. Ramai gagal dalam cinta kerana hanya kenal 1 kawan who is kekasih dia jugak!
  • 8. Nota Cinta : Yes, this is my favourite! That’s why I ada notacinta.com hehe. Okay here where the secret is… “LESS IS MORE!” meaning bila ada masa terluang… BUKAN SETIAP MASA, tetapi find the special time untuk berikan sedikit nota cinta kepada dia. Tulis short and sweet words kata-kata cinta! Pendek-pendek je, supaya dia merasa DAHAGA kan for MORE!

So macamana? Boleh buat? Sure boleh punya… all you need to do is free yourself dan make that change in your life, InsyaAllah anda akan kelihatan lebih menarik, diminati dan disukai ramai!

Don’t let anyone stop you from what you want to do… fikirkan kebahagiaan masa depan anda, fikirkan keluarga anda yang mahu anda happy dan fikirkan hidup anda yang selama ini hanya dipenuhi dengan kesedihan. Masa untuk anda bertindak dan claim your happiness!!

I believe in love, so can you!

p.s : Miliki pakej istimewa – Koleksi 3 ebook cinta popular – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [8] Comments



Kejayaan dalam cinta adalah milik ANDA! Bukan milik sesiapa… anda yang mencoraknya, anda yang membuat keputusannya, anda juga yang menjayakan atau menggagalkannya. BUKAN orang lain!

Jika kita asyik, menyalahkan orang… tidak menangani apa sebenarnya masalah di dalam perhubungan kita maka… sampai-sampai bila-bila kita tidak akan berjaya, jauh sekali untuk bahagia.

  • Bila wanita dicurangi, LELAKI SALAH! Sebab lelaki tak pernah puas…
  • Bila lelaki dipermainkan WANITA SALAH sebab wanita hanya suka mempergunakan lelaki…
  • Bila wanita ditinggalkan, LELAKI SALAH, sebab mahu wanita lain…
  • Bila cinta lelaki ditolak, WANITA SALAH, sebab wanita mata duitan dan hanya mahu lelaki berharta

Sampai bila nak menyalahkan orang? Tidakkah anda yang memilih mereka? Bukankah anda yang membuat keputusan untuk bersamanya? Jadi, terimalah akibatnya. Jangan asyik nak persalahkan kaum lelaki, mau pun wanita.

  • “lelaki susah nak faham lah…lelaki complicated lah”
  • “Wanita hanya pandang harta lah… wanita tak pandai jaga lah”

Anda yang degil…dan berlagak pandai memilih jalan sendiri, pandai-pandai pilih pasangan sendiri “Siapa suruh you pilih dia?”… At least, tanyalah pendapat keluarga atau sahabat handai dulu…

  • Bila kawan-kawan nasihat, tak nak dengar. Ada buku-buku panduan cinta, tak nak baca. Ada tip-tip dan artikel motivasi cinta… anda herdek, cemuhkan dan permain-mainkan.
  • At the end, untuk menutup malu dan tidak mahu merasa gagal…lalu ANDA SALAHKAN ORANG! Itulah sifat orang yang kurang terpelajar dan tidak bertamaddun.

Ini I cakap ni, bukan pembaca di blog Brother Love or fb page la, ni orang luar la ni, yang I cakap hehehe… my followers semua bagus-bagus belaka. Selalu follow tip-tip cinta Brother Love kan…

WELL, bottom line is…sekiranya kita berpeluang mengetahui sesuatu yang baru tentang perhubungan cinta, tip cinta, penyelesaian untuk persoalan cinta… tidak salah untuk kita mencuba dan melihat keberkesanannya. Sekiranya kita dapat apa-apa nasihat, well… try it out. Who knows ianya akan lebih membantu anda nanti, kan.

Jangan cepat melatah dan membantah…serta menyalahkan sesiapa sebab, orang yang memberi dan berkongsi pengalaman mereka, TIDAK PERNAH RUGI! …Yang rugi adalah ANDA dan mereka yang degil serta bodoh sombong!

Jangan salahkan cinta, jangan salahkan sesiapa sebaliknya… fikirkan cara untuk mengatasinya.

  • Jika ada yang memberi nasihat dan menyuruh anda keluar dari perhubungan itu, MESTI ada sebab-sebab penting yang mereka nampak dan anda tidak nampak. Jadi, pertimbangkan!
  • Jika ada yang memberi pendapat tentang perhubungan cinta anda, dan pendapatnya agak tidak selesa. Well, take a good look why kawan atau kenalan anda memberi pendapat itu.
  • Sekiranya anda merasa sesuatu dan semacam tidak kena, dapatkan nasihat dari keluarga anda dan pertimbangkan betul-betul. Jangan berkeras dengan pendirian anda saja…
  • Sekiranya sesiapa saja mencadangkan sesuatu yang mungkin boleh membantu anda dalam perhubungan cinta anda, cuba lah cadangannya itu, atau fikirkan dan bayangkan jika ianya dilaksanakan. Jangan cepat mengatakan ‘tak boleh’ ‘tak bagus’ kerana, belum cuba belum tahu

Basically, when people gives in, it’s either you take it and try it or…you can just ignore it. Bertindak atau tengok saja… it’s all up to you. Kerana yang untung you…yang rugi pun you. Jadi like I said earlier, “Yang menjayakan dan menggagalkan adalah you!”

YES! MEMANG, adalah lebih mudah membiarkan kita rasa yang everything is great! …daripada :-

  • Membiarkan kita face realiti yang SEBENARNYA, Cinta itu TIADA!
  • Atau mengaku kita tidak pandai menjaga pasangan kita.
  • Atau menyedari diri kita sememangnya bodoh dan senang dipermainkan.
  • Malah jauh sekali untuk menyalahkan diri sendiri!

It’s hard! I know… Tetapi, realiti adalah realiti. Deal with it babe! Kalau tak faham…BELAJAR MEMAHAMINYA! Kalau tak pandai nak jaga pasangan,… BERUSAHA MEMPELAJARINYA… kalau masih gagal… BERUSAHA MENGATASINYA!

You DON’T BLAME CINTA, you don’t blame anyone else. BLAME YOU! and Pick yourselves UP AND WORK IT OUT!!

p.s : Miliki pakej istimewa – Koleksi 3 ebook cinta popular – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [4] Comments