August 2011



Razzi doakan anda semua bahagia disamping keluarga tercinta dan sentiasa diberkati Allah S.W.T – Istimewa dari Razzi untuk anda, terimalah single terbaru saya “SATU” :-

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this video link at your facebook…

http://www.youtube.com/watch?v=FuuH_6D845Q



Apa komen anda? : Comments Off on Selamat Hari Raya Aidil Fitri!



Ooopss… hehe, jangan salah faham, :)) Maksud Bro Razzi adalah, “Jangan suka bertanya jika tak tahan dengan jawapannya…”

Actually artikel kali ini, ditujukan khas buat anda yang suka sangat bertanya tentang kisah silam kekasih anda. Atau pada mereka yang suka bertanya tentang siapa exgirlfriend atau exboyfriend pasangan dia…

  • You see, if you nak tanya tu it’s okay boleh tanya…tapi selepas tahu jawapannya, janganlah naik marah pulak.

Mood yang elok-elok tiba-tiba bertukar bad mood, tone cakap pun dah lari, bila berbual pun dah tanya satu, jawab satu. Sikit-sikit ‘kenakan’ pasangan balik dengan cerita yang telah diceritakan itu. Kalau tak boleh handle the past…JANGAN SUKA BERTANYA!

  • Bila orang kata tak perlu tahu lah, atau I tak suka nak cerita about my past, atau boleh tak kita bercerita tentang masa sekarang dan plan masa depan saja… stick to it lah beb. Jangan sibuk nak tahu, kan nanti tak tahan hehehe…

Tentu anda suka sangat bertanya soalan-soalan seperti dibawah ini kan? :-

  • “Siapa your ex ya?”
  • “Apa nama your ex, boleh I tahu?”
  • “Apa perkara yang you pernah buat dengan your ex?”
  • “Your ex dulu mesti lawa kan?”
  • “Your ex dulu hensem tak?”
  • “Your ex dulu baik tak?”
  • “Kemana you and your ex pergi selalu?”

Haaa… masa bertanya tu kemain lembut lagi lah kan, siap janji… “cakaplahh….tak pa I janji I takkan terasa punya…it’s okay you can tell me, I understand!”hah!! Iyolah tu!!

Dan selalunya apabila saban hari dan sudah tiap-tiap kali jumpa, asyik tanya soalan yang sama, jadi bila dah hari-hari phone call pun tanya, akhirnya pasangan anda pun cakaplah… lalu terjawablah semua soalan-soalan yang anda sibuk sangat nak tahu tu…

Lepas tu apa jadi?

  • Kalau yang boleh tahan tu okaylah… namun kebanyakan yang terjadi adalah pertengkaran dan pergaduhan je lah, betul tak? Tok sah tipu diri sendiri la kan… sure ramai yang buat semua ni, I KNOW!

Semua soalan-soalan ini dan yang lebih kurang begini… hanya akan menyakitkan hati you all je kalau tanya… Jadi, buat apa nak tahu? Lepas tahu… nak buat apa? Apa yang anda dapat dari mengetahui dia punya past? Dah memang sah-sah tak boleh nak ubah dah kan?

Atau anda nak compare siapa lagi bagus?

  • Kalau dia jawab ex dia lagi hebat, apa you nak buat? Sure mengamuk la kan… lepas tu asyik cemburu je la. Asal keluar je nama yang sama dengan ex kat drama ke, kat mana-mana mulai lah… ADOI, itu yang anda nak? Ayo… sadist beb, mengapa kena menyeksa diri sendiri…
  • Kalau dia sembunyikan pulak camana? …kata dia, “My ex tak sekolah, tak ada kerja, tak lawa, suka sakitkan hati I…You lagi best!” – Itu yang you all nak dengar la kan? hehehe padahal dia sorok perkara sebenar…

Beb, kita hidup ini hanya untuk sementara waktu je, jangan buang masa dengan benda-benda yang tak penting macam  tu la beb, the present and the future plan yang penting!

To tell you all the truth I teach myself…sikit her past pun I tak bertanya. Sebab tu I tak pernah tahu siapa exboyfriend pasangan I, I tak tahu nama dia, tak tahu apa dia buat, rupa dia, kerja mana, apa dia orang punya rutin dulu, berapa kali gaduh ke apa, apa yang dia orang pernah buat bersama ke, NOPE! I don’t bother…and I never want to know! Buang masa beb… To me itu semua RUBBISH! Tak penting langsung!.

Sampai dia tanya, “You tak nak tanya ke siapa my ex? Atau apa-apa tentang diri I dulu?” hahaha…

Nak tahu apa I jawab? : I cakap,

  • “I tak perlu tahu lah tentang kisah hidup you yang lepas… yang penting sekarang! Lagi pun, to me I know I’m the best! And better than whoever your ex lah!” … lepas tu buat creepy laugh MUAHAHAWAHWAH 😛

part ketawa tu joking lah hehe…tapi part the answers tu, memang macam tulah I jawab exactly! That way…secara tidak langsung, I pun puas hati. Happy, dan jiwa tenang je. Tak ada lah asyik nak fikir, tentang kisah-kisah lalu dia tu kan hehe…buang masa je beb, trust me!

Then, dia pulak sibuk nak tanya about my past… lagilah I tak cerita, her past pun I tak tahu, nak tahu I punya past? wrong person kikiki…

So guys, basically…what im trying to say here… you all nak bertanya sangat go ahead tanya lah… tapi JAWAPANnya jangan simpan dalam hati. Biar anda tu boleh terima, boleh handle…baru tanya. Also, tanya pada diri, “boleh ke aku terima ni kalau aku tahu?” – But my advise,

“Don’t dig the past babe… we all make mistakes… Some Things Are Better Left Alone …you wouln’t like what you’ll see.”

p.s : Ketahui tentang Koleksi 3 ebook cinta terlaris dari Razzi Rahman – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [7] Comments



Apabila pasangan berlaku curang,…selalunya pasangan yang jujur itu dipersalahkan – Itulah cara ALASAN paling klasik yang digunakan hehe :)

Apabila terbongkar skandal, sewaktu konfrontasi… taktik zaman dahulu kala yang digunakan pula adalah  – ‘Apabila bersalah, ubahkan kesalahan kepada orang lain’ hehe, tiba-tiba kita pulak yang bersalah…dia yang skandal pula marah-marah… semua tu old tricks beb,

jangan terpedaya!

Sepanjang minggu ini beberapa wanita yang meluahkan masalah cinta kepada Bro Razzi, …mungkin kerana mereka masih sayang dan juga rasa rendah diri, mereka telah menerima kegagalan dalam perhubungan cinta mereka dengan cara, MENGAKU MEREKA YANG BERSALAH!

Apa yang cuba diluahkan adalah dengan mengaku, pasangan masing-masing meninggalkan mereka dan mempunyai kekasih yang baru adalah kerana :-

  • Mereka tidak pandai ‘JAGA’
  • Penampilan sudah tidak bagus
  • Badan sudah menggeleber
  • Sudah tidak dapat rasa cinta
  • Sudah tidak cantik
  • Perbualan sudah membosankan
  • Layanan sudah tidak mesra
  • Masa sudah tidak cukup diluangkan

Well, macam-macam lagilah alasan yang diberikan dan berbagai-bagai kesalahan lagi la kan…

Ya, mungkin ada betulnya apa yang dipersalahkan itu. Mungkin ada sesetengah pasangan yang sudah kurang menjaga perhubungan apabila sudah lama bercinta atau berkahwin. Mungkin penampilan dan bentuk rupa dan tubuh badan juga hanya dibiarkan begitu saja kerana beranggapan, pasangan itu sudah miliknya!

TETAPI… adakah itu satu alasan untuk pasangan anda berlaku curang dan bercinta dengan yang lain? Bukankah ianya boleh diubah jika dibincangkan dan diusahakan bersama apa-apa yang kurang? 😉

JADI… kepada wanita-wanita yang merasa lemah dan tidak cantik kerana ditinggalkan… kepada lelaki-lelaki yang merasa anda tidak berguna dan kurang keyakinan apabila pasangan anda bercinta dengan yang lain…

  • JANGAN SESEKALI SALAHKAN DIRI ANDA!

Jangan menerima bulat-bulat kegagalan ini kerana kelemahan anda… Ini kerana anda juga pernah dicintai dia dulu kan,  jadi pastilah ada sesuatu keistimewaan dalam diri anda dulu betul tak?…sehingga anda berdua boleh bersama. Hingga membuatkan dia terpikat dulu, kan? Mengapa anda pula yang dipersalahkan?

Cadangan :

  • Jika ada rasa tidak puas hati, berbincanglah dulu…ceritakan dulu apa-apa yang membuatkan cinta itu hambar
  • Jelaskan, apa saja yang mengubahkan jadi bosan tu… kemudian sama-sama usaha kan.

Jika anda tahu kesilapan anda, pastinya anda akan melakukan berbagai cara untuk menyelamatkan perhubungan itu betul tak?, pastinya anda juga mahu berusaha untuk mengembalikan rasa cinta kan?

  • Hakikatnya, JANGAN biarkan diri anda dipersalahkan apabila dia yang berlaku salah! Stand your ground!
  • JANGAN biarkan dia buat anda rasa tak berguna dan tak cantik lagi sebab itu dia pergi pada yang lain…JANGAN!

Angggaplah anda jauh lebih baik dari dia…jauh lebih hebat walaupun dia yang pergi pada yang lain!
“Isshhh!! Aku pulak kau salahkan? Apa hal?!”

You know, sometimes…ada juga individu yang masih cun melecun…cantik, lawa, tampan, punya kedudukan, tetapi pasangan tetap berlaku curang… jadi, pada asasnya mereka hanya SUKA curang, SUKA menipu, SUKA skandal… that’s it. Tak ada sebab besar pun…

So jika anda masih solid, masih unggul tetapi pasangan anda didapati curang atau punya skandal… well you all sepatutunya memandang diri anda semua MULIA! BERMARUAH & HEBAT! Kerana anda tidak mempunyai sikap busuk hati seperti mereka. Anda tidak meletakkan diri anda dibawah seperti mereka, you should be proud!

Tapi, jangan lah pula kita nak balas dendam dengan melakukan perkara yang sama seperti dia lakukan pada kita. Biarlah dia nak gadai maruah dia… biarlah dia nak ada yang lain pun… biar! Dia bukan taraf anda…anda lebih bermaruah dari dia!

  • Yang penting, jangan biarkan diri anda terpedaya sehingga anda dipersalahkan sampai anda kehilangan keyakinan diri, berubah menjadi takut bila berada dikhalayak ramai, bertambah malu berdepan dengan masyarakat!
  • Be strong Be bold, and dare to say NO!!

p.s : Ketahui tentang Koleksi 3 ebook cinta terlaris dari Razzi Rahman – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [4] Comments