January 2012


Persoalannya, “Adakah betul kesetiaan anda, atau anda hanya setia buta?” – Bro Razzi rasa eloklah jika anda Tanya pada diri anda sendiri soalan yang amat penting ini dan cuba fikirkan sedalam-dalam.

  • Kerana, sekiranya anda setia buta… maka sesungguhnya anda bagaikan hidup tanpa jiwa yang langsung tidak dihargai akan kesuciannya!

First of all, Kesetiaan ada berbagai-bagai jenis :-

  • Setia kepada pasangan yang juga amat jujur dan setia kepada anda
  • Setia kepada pasangan yang samar-samar setia kepada anda
  • Setia kepada pasangan yang beberapa kali berlaku curang

Apa kata, jom kita sama-sama baca perlahan-lahan dan cuba fahami apa yang Bro Razzi nak katakan di sini…

(more…)



Apa komen anda? : [14] Comments


rpt4o85k

Apabila bercakap soal kecurangan yang berlaku di dalam sesebuah perkahwinan, selalu sangat si isteri menyalahkan ‘orang ke 3’.  Katanya sebab wanita itulah yang selalu menghasut suaminya untuk membenci dia, si isteri.  Kata si isteri malas lah, tak jaga suami lah, tak pandai berhias, tidak meluangkan masa untuk suami dan berbagai-bagai lagi lah kan. Jadi, sebab itulah si suami menjadi benci melihat si isteri dan tidak mahu bersama lagi.

TETAPI, sekiranya si suami itu benar-benar sayangkan isterinya dan amat menghargai si isteri, adakah si suami itu boleh senang-senang membenci isterinya hanya dengan kata-kata hasutan dari wanita lain?

Secara logiknya… si suami sememangnya sudah mempunyai rasa benci, bosan, kepada isterinya sedari awal lagi dan kehadiran segala hasutan hanyalah sebagai satu alasan remeh dan bodoh untuk dia tinggalkan isterinya saja. Jadi, di sini I rasa, lebih baik tidak menyebelahi sesiapa, kerana kemungkinan besar suami anda itu memang gatal nak kepada wanita lain. Cuma menunggu masa dan pilihan saja… Perit apabila kebenaran itu terpaksa di hadapi bukan? Tetapi itulah kenyataannya…

Sering juga Bro Razzi mendapat komen dan pengakuan benar dari suami-suami di kalangan kawan-kawan sendiri, baik dari my old office mate mau pun kawan dari sekolah menengah dulu lagi.

Jujur I katakan, my friends ni ramai yangberkahwin 2 atau 3, so far tak ada yang kahwin 4. But yang paling ramai tentulah masih berkahwin pada yang 1 itu lah saja… Yang kahwin cerai kahwin cerai …Alhamdulillah, tak ada…

So, apakah pengakuan suami-suami ini yang sebenarnya ya? Okay ini adalah pengakuan benar…bukan rekaan, so I hope you all open your mind… Nak terima, tak nak terima itu terserah…

Yang penting Bro Razzi nak kongsi dengan you all dengan harapan ianya dapat membantu kita bersama. (more…)



Apa komen anda? : [6] Comments