September 2013


mm

“Adakah anda sedang menantikan your ‘Prince Charming? lelaki impian dan bakal kekasih yang akan membawa anda ke gerbang perkahwinan?”

Sudah tentu kan…bro Razzi yakin ramai yang ingin mendirikan rumahtangga secepat mungkin. BELIEVE IN YOURSELF! Yup, percaya yang anda akan menemuinya…InsyaAllah!…berjaya.

Cuma, jangan terlalu rush sangat, tergesa-gesa percaya… kerana selalunya, yang cepat dapat ni cepat juga hilang…cepat panas…cepatlah dinginnya…Slow and steady beb! Bila susah dan lambat-lambat ni…bila dapat fuhhh…terangsang! 😀

Well, terlalu cepat jatuh cinta…akhirnya, pasti terkecewa…atau mungkin tertipu…mungkin juga terjatuh cinta dengan orang yang salah…. Malah mungkin bagi wanita, terjatuh cinta pula dengan lelaki yang sudah pun berkahwin…

Nak tanya lagi, “Adakah dia kata dah divorced atau akan divorced? Atau dia masih berkahwin lagi? Adakah dia menyamar single…tak pernah kahwin? Adakah dia berkata benar? Adakah dia suami orang sebenarnya? Tak tahu?” Di sini bro Razzi bagi you all, “12 Simple tips untuk mengenal lelaki yang sudah berkahwin, menipu bujang!” (more…)



Apa komen anda? : [35] Comments


2u71ytg

“Dia cintakan saya ke tak bro? konfius lah!” …Tak perlu nak konfius, kalau benar-benar cinta ANDA AKAN MERASA YAKIN YANG DIA CINTA, kalau konfius, pening, tak faham dengan sikapnya, ITU TAK CINTALAH. Senang saja base on reality, facts of truth! Tapi bila I cakap macam tu, you tak suka pulak… tak suka sebab jawapannya tidak memihak kepada anda, kan? Jawapan yang anda mahu dengar adalah, “YA! Dia cintakan anda!”

You lebih suka mendengar penipuan daripada kebenaran.  Tak pelik ke? :)

Most of the time, I tak kisah sangat but sesekali tu, frust juga rasanya Razzi apabila sudah berkali-kali membantu satu-satu individu tu, tetapi perkara yang sama kerap berulang kembali, dia dikecewakan cinta SEKALI LAGI dan lagi, dan lagi…

Semuanya kerana, MENGANGGAP nasihat dan pendapat dari saya tidak betul, dan dia tidak mahu melakukannya, instead, apa yang difikirnya sajalah yang betul dan lebih mudah dilakukan dalam erti kata lain… mengikut nafsu serakahnya yang tengah giler, tengah syok hingga membiarkan diri diperbodohkan si ‘PENCINTA’ kononnya.

Individu itu membiarkan diri mempercayai apa yang dirasa, seolah-olah menyerah cinta untuk digantung sampai mati! Bukan mahu percaya pada realitinya, BUKAN logiknya… BUKAN akalnya. YANG NYATA jika dia betul, mengapa dia gagal lagi dan diperdaya lagi?

YES! MEMANG, adalah lebih mudah membiarkan kita rasa yang everything is great! …daripada membiarkan kita face reality yang SEBENARNYA, Cinta itu sudah TIADA!

– Funny things is bila dah terkena, “Mengapa dia buat begini pada aku? Sampai hati dia… tapi takkan dia sanggup kecewakan aku setelah aku berkorban apa saja? (more…)



Apa komen anda? : [12] Comments


Apa pulak Bro Razzi ni, Cinta Si Senior pulak ni. 😀
blog1

I kira ni berlapik la kan, apa yang nak diungkapkan yang sebenarnya adalah yang ‘TUA’ kang kata cinta si tua, ada pula yang terasa hati, kalau kata oldies kut marah juga hehe… but basically, artikel Razzi kali ini akan mengatakan tentang PERCINTAAN atau perhubungan cinta dengan orang yang jauh lebih tua umurnya, seperti yang ramai kita lihat kebelakangan ini.

TETAPI , yang paling kita semua nak tahu adalah, adakah ianya boleh membahagiakan? Adakah ianya boleh kekal? Atau adakah ianya lebih elok daripada yang muda atau sebaya? Saya akan beri jawapan kepada persoalan-persoalan ini sekejap lagi.

Sebelum itu, mari kita lihat secara keseluruhan situasi yang sebenar berlaku di dalam perhubungan cinta dengan orang yang jauh lebih tua ini. (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments