June 2015


gambar_blog14

Bercinta bukan untuk sehari dua, berkahwin bukan untuk seketika. Cintalah untuk selama-lamanya. Kahwinlah sampai ke tua, sampai bila-bila. Mohonlah selalu pada yang Maha Esa, agar bersama sampai ke syurga, InsyaAllah.

Pesan ibu dulu-dulu, “Esok Razzi kahwin, carilah pasangan yang bukan hanya bercinta untuk hari ini atau esok lusa saja, jangan juga cari yang sibuk dengan lelaki-lelaki lain pula! Cari yang benar-benar serius dan bukan untuk suka-suka!”

Ya lah, siapa yang nak cari pasangan yang hanya nak bermain saja, tak pasal nak suka-suka saja, sampai bila? Ada ke orang nak bercinta hanya untuk sementara? Pastinya tak ada namun, selalu terjadi perhubungan yang hanya sementara saja hangatnya. Sekejap je dah putus! Bercinta bagai nak gila, tengok-tengok seminggu dua dah hilang?

Memanglah kalau kita awal-awal tu terus khayal dan hanyut dengan kemesraan dari chatting di facebook, chatting di whatsapp, melayan bergayut berjam-jam, memang kita tidak akan nampak REALITI yang sebenar. Ada sedikit cara-cara untuk anda lakukan jika anda mahu melihat dialah THE ONE! (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments


gambar_blog13

Soal CINTA, dulu dan sekarang sebenarnya lebih kurang sama saja. Yang membezakan adalah teknologi yang semakin maju dan pantas. Kalau dulu-dulu nak menghubungi dia yang kita minat mungkin kena pergi terus ke rumahnya atau lempar-lempar batu kecil ke tingkapnya, zaman sekarang tak perlu nak lempar batu, poke kat facebook je dia dah tahu dah kita memanggilnya.

Kalau dulu, kita kena selit surat-surat cinta kat celah dinding biliknya, hulur ikut tingkap, letak bawah pintu atau letak di sebalik buku-bukunya, or letak dalam laci mejanya, kini kita boleh email saja. Malas nak email, boleh hantar mesej di sms phone. Malas nak sms, boleh hantar mesej ikut facebook!

Malah ada berbagai apps canggih untuk kita chatting cinta di setiap masa tak kira malam buta, pagi petang, hantar je lah chat kita tu kat wechat ke, whatsapp ke, tah macam-macam apps untuk chat lagi la kan. (more…)



Apa komen anda? : No Comments


gambar_blog12

Sebenarnya, wanita mungkin berkata dia TAK KISAH sangat tentang cara lelaki. Macam-macamana pun asalkan dia jujur, baik, pengasih, penyayang, setia, ingat kat mereka selalu, ‘CUKUPLAH’ …hehehe, itu pun dah banyak dah tu 😀

Well, secara logiknya, wanita memang ada banyak perkara yang tidak puas hati dengan lelaki. Banyak perkara yang dibenci tentang perangai dan cara lelaki. KECUALI lelaki-lelaki ini ada beberapa SIKAP, tabiat atau CARA yang pastinya akan memikat wanita dan tentu sekali menjadi idaman wanita.

Today, Bro Razzi nak beri 10 cara/sikap lelaki yang disukai wanita, hopefully jika lelaki ingin berubah mungkin ianya dapat memikat wanita yang diidam-idamkan. ATAU Jika wanita ingin membuat pasangannya lebih faham tentang kesukaan wanita, tip-tip ini mungkin boleh membantu : – (more…)



Apa komen anda? : [5] Comments