Cintai dirimu dahulu, SEBELUM
kamu Mula Bercinta

“Mencintai dengan sepenuh jiwa memerlukan KEBERANIAN. Dicintai, mencipta KEKUATAN!”

Blog dari Penulis Buku dan Ebook Cinta #1 Malaysia, Razzi Rahman @ Brother Love

Tidak seperti penulis yang lain, tip-tip cinta oleh abang Razzi Rahman banyak membantu saya dan kini… saya telah pun berkahwin dan memiliki cahaya mata!

Berbagai-bagai karenah lelaki yang saya temui hingga saya menutup hati untuk bercinta. TETAPI hasil tulisan Brother Love yang akhirnya telah membuka hati saya kepada yang benar-benar sudi dan bersungguh mahu memiliki saya.

Wan Fadini Wan Hamat
P.A / Corporate Service Executive

BILA kau sedar nanti…

Orang tua-tua cakap, “Jangan sampai terhantuk baru nak terngadah!” maknanya simple je, ia mengingatkan kita agar sentiasa berhati-hati dan beringat-ingat.

Jangan sampai menghancur hati seseorang tanpa memikirkan risikonya. Ingatlah HUKUM KARMA itu real. Bukan hari ini, esok, bukan esok bulan depan, bukan bulan depan, mungkin tahun akan datang. Yang pasti, balasan tetap ada ikut mana-mana.

Mungkin kita terlepas, tetapi mungkin anak cucu kita pula yang menerimanya. Sebab itulah kita kena selalu beringat-ingat.  Jangan sampai mengecewakan orang dan menghancurkan harapan dia yang menanti dan berharap sepenuh hati.

BERBUAT BAIK TAK HABIS DUIT PUN… apa yang susah sangat? Mengapa kena kecewakan orang?

Kalau tak suka, jangan beri harapan. Jangan cuba-cuba nak bercinta. Hanya sebab tengah sunyi, anda mulai main-main ayat manis. Yang kesepian akan mudah terpengaruh dan percaya. Sekelip mata percaya kepada kata-kata manis anda. Lalu menggunung harapannya. Anda hanya sekadar ‘test ngayat je’ habislah kalau cam tu… kesian dia.

Berterus-terang sedari awal ada lah yang terbaik. Beritahu situasi sebenarnya bagaimana. Tapi itulah kadang-kadang tu ada juga yang bila kita dah beritahu everything pun, dia naaaak jugak J yang ni tak boleh nak buat apa la kan.

Namun walau bagaimana sekali pun ada lebih baik kita hindarkan dari mengecewakan hati orang. Tak baik dik… berdosa pun.

Ada pula yang pada mulanya memang cinta, memang sayang, tetapi kerana akibat berjaya memiliki cinta, dia terasa hebat, lalu mulai terasa nak try yang lain pula. Aiiii… melekat lagi J mudahnya gitu. Lalu sibuk melayan yang baru, yang lama sudah tidak dihiraukan lagi. Pelbagai pengorbanan sudah dilakukan tapi langsung tidak dipedulikan… yang baru juga menjadi igauan. KESIAN dia di situ menanti…

Situasi-situasi ini sebenarnya, saya sendiri pernah merasainya… tiada yang baik keluar dari sini. Dan di saat saya menyedari akan perbuatan saya. Ianya sudah terlambat.

“Yang dikejar tak dapat, kehilangan yang sedia ada pula…” di kala itu, menyesal tak sudah. Berkali-kali cuba untuk mendekati dan merapati kekasih lama, dia sudah hilang rasa kehangatan itu. Dia pula yang tidak menghiraukan saya, malah soalan seperti, “Apa khabar?” sudah tidak dijawabnya… sedih 🙁

Pelabagai cara dicuba untuk kembalikan cinta… tapi gagal. Akhirnya, sendiri kecewa… itulah yang membuatkan lagu yang saya nyanyikan ini amat terasa di jiwa ini. Mencucuk dalam, sedih tak terkira. Harapnya sesiapa sahaja yang mendengar lagu ini, mendapat sedikit kesedaran…

Sesungguhnya, kita tidak mampu menukar waktu dan takkan bisa kembalikan cinta…

KLIK BUTTON PLAY!

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Klik like and Share this article at your facebook…

Love, Razzi Rahman
Singer, Writer & Designer
www.razzirahman.com/blog

Razzi Rahman Creative © 2025-2026 Copyrights Reserved

Info Penting!

Miliki pemberian percuma ini cepat, sebelum terlambat! 3x FREE GIFT bernilai RM100!!

Dengan mendapatkan salah satu Ebook dari Razzi Rahman @ Brother Love, anda berpeluang memilki 3 ebook secara PERCUMA! Dapatkan sekarang OFFER TERHAD  Klik di sini untuk info lanjut

Razzi Rahman Creative © 2025-2026 Copyrights Reserved

About Me

Razzi Rahman

Director

(Digital Graphic Designer, Content creator, Internet Marketing Expert, Business Branding, Web Design Development)

Expertise
0 %
Skills
0 %
Commitment
0 %
Passion
0 %

ebook 101 Cara
Memikat Lelaki

Ketahui 101 CARA Untuk Memikat hati pasangan anda. Pastikan LELAKI, KEKASIH, SUAMI ANDA,  kekal CINTA dan menjadi MILIK ANDA SELAMANYA!
BELI SEKARANG!

Testimoni

“Saya tak sabar untuk mendapatkan karya bro Razzi Rahman yang seterusnya!. MEMANG BEST!!

Saya telah beli 5 koleksi ebook Cinta untuk hadiahkan kepada kawan-kawan dan juga kepada yang tercinta. Semuanya kerana tulisan santai dan mengusik jiwa dari Brother love! ❤️

Noorfazlina Ibrahim
Pegawai Pusat Kesihatan

Artikel Terbaru

  • All Posts
  • Brother love
  • Cinta 101
  • Kisah Cinta
  • Making e-Cerpen
  • Muzik
  • My Life
  • PENYANYI
  • Special News
  • Tips Cinta

ebook 101 Cara
Mencari Cinta

Ketahui 101 CARA Untuk Memikat hati pasangan anda. Pastikan LELAKI, KEKASIH, SUAMI ANDA,  kekal CINTA dan menjadi MILIK ANDA SELAMANYA!
BELI SEKARANG!

Testimoni

Gaya penulisan bro Razzi Rahman ala jiwa remaja, mencuit hati saya untuk meneroka setiap hasil sentuhan tangannya yang dapati, sungguh mengasyikkan sekali.”

Nama penyanyi Razzi Rahman sememangnya sudah tidak asing lagi bagi peminat seni tanah air. Dan kini, hasil penulisan beliau yang santai pula mengejutkan saya. Malah kadang tulisannya menggelikan hati, memang menakjubkan! Saya yang dulu sering merasa rendah diri serta segan bercampur terutama lelaki, kini telah mula berkeyakinan! Thanks Bro ❤️

Norzuwainah bt Abd Hamid
Owner of Contractor Company

My Design Portfolio

See more here : Klik Di Sini

Categories

Past Articles
Edit Template

Mungkin ini Rezeki Anda,
siapa tahu...

Tempah Sekarang!

Razzi Rahman Creative © 2024-2025 Copyrights Reserved

Information

hellorazzirahman@gmail.com

019 5537088

SOVO, A-19-15, Denai 128 Habitus, 19th Floor, Persiaran Metafasa,
Section U16, 40160 Denai Alam, Selangor