www.razzirahman,comAdakah anda masih single? Adakah anda masih kesunyian setelah segala pengorbanan anda lakukan? Adakah anda masih tak sure, anda berjaya memiliki lelaki itu atau tidak? Anda cuba pikat lelaki itu dengan berbagai-bagai cara TETAPI TIDAK BERJAYA?

Hari ini bro ingin bongkarkan “Cara Paling Berjaya, memikat lelaki!” Teruja tak? :D mesti punya betul tak?! Okey, before that…girls, you must remember something that really important,

Lelaki paling tidak suka dengan Stress or Preasure…maksudnya, lelaki paling bosan bila bersama wanita yang tiada pendirian, tak boleh buat keputusan dan suka memberi tekanan, lebih-lebih lagi tentang perhubungan cinta!

So, di bawah ini ada 5 NO’S,  and all this adalah langkah-langkah yang sangat silap untuk anda lakukan :-

  • Memujuk dan terus-menerus memujuk lelaki untuk menyatakan cinta dan sayang kepada anda.
  • Terus bertanya jika lelaki itu mahu couple ke, atau mahu memulakan perhubungan cinta ke, no! no!
  • Tidak perlu sibuk-sibuk mencuba berbagai-bagai cara untuk mempamerkan yang anda berminat atau jatuh cinta kepadanya…
  • Berlumba atau berebut-rebut cuba memikat lelaki yang anda minat itu.
  • Memaksa dan keep on memaksa lelaki mengikat tali pertunangan atau perkahwinan

Mungkin anda fikir, jika anda tidak bertindak nanti melepaslah kan, lebih-lebih lagi ramai pulak yang berminat dengan lelaki yang anda minat!…my advised, relax beb, jangan tersilap langkah seperti 5 no’s di atas tu, ;)

Jadi?…bagaimana kita nak buat ni?…well, HANYA ada SATU sahaja cara paling berjaya untuk memikat lelaki dengan cara TANPA STRESS, dan TANPA TEKANAN!…

 ”BE A REAL GOOD FRIEND!” …maksudnya, anda mesti jadi kawan baiknya, teman rapatnya, kawan tempat dia meluahkan segala masalah, kawan yang tempat dia meminta tolong, jadi teman yang sentiasa memberi semangat dan dorongan agar dia bangkit gagah!

Seriously, it works! Bagaimana bro tahu anda tanya? To tell you the truth….it happens to me 8 years ago. I’ve met a really beautiful girl, tapi sayangnya dia sudah berpunya. Biasalah kan… “it’s like a good parking space, surely taken up” jadi…what else can I do?

Cara memikat Be a real good friend ni, actually bro belajar secara tidak sengaja. Apabila dia yang bro minat sangat di kala itu sudah dimiliki. Tapi hati bro ni masih dan asyik duk teringat kat dia je…so what I did was…bro continue berkawan dengan dia dengan berasaskan “REAL FRIENDSHIP” bukan “HUBUNGAN CINTA” ….tetapi,

…realitinya bro rahsiakan perasaan cinta padanya walau tersangat giler kat girl ni, walaupun bro tahu…i wont have a chance…so hari demi hari…bro terus berkawan dengan dia, selalu lah dengar dia bercerita tentang boyfriend dia. Dia juga selalu bercerita tentang dirinya dan keluarganya. Kisah boyfriend tu kira macam dah jadi perkara MESTI untuk dibincangkan!

Lama-kelamaan bro dah jadi, a shoulder to cry on, masalah-masalah cintanya dengan boyfriend dia pun telah menjadi perbualan harian kami. Tidak kurang juga kebaikan-kebaikan kekasihnya itu. Yang bestnya…oleh sebab kami kawan rapat, best friends…she told me everything in detail…dan setiap kali itulah, slowly bro tunjukkan yang I am much better dari balak dia hehe… ;)

THE SECRET kat sini ialah, tanpa kami sedari…persahabatan yang terjalin itu sebenarnya perlahan-lahan telah bertukar kepada percintaan. Makin hari, walau baik atau buruk kisah percintaan dia dan boyfriendnya yang bro tahu…semuanya cannot compare dengan bro lah hahaha…habis camana?, setiap kali cerita yang buruk…bro tahu…I tak buatlah malah tunjukkan i lebih baik pada boyfriend dia dalam hal tu…yang baik pula…lagilah bro tunjuk bro jauh lebih baik dalam hal tu hehehe…

Jadi, last-last…I ajelah yang terbaik…sebagai kawan baik pula, bro lah yang satu-satunya orang yang paling dipercayai, disukai, disayangi…kerana I lah yang selalu mengambil berat tentang dia, i lah yang duk dengar dia punya songeh, I lah yang menunggu dia aje…

SO, dalam tak sedar…bro mendapat cara PALING BERJAYA, memikat WANITA & LELAKI!! Haaa, interesting tak?? Baik lelaki maupun wanita…kesannya sama!

Sekiranya anda mahu memikat seseorang, cara yang paling berjaya ialah jadilah teman baiknya, teman yang paling dipercayai dan paling rapat….berkawan dengan ikhlas dan jujur….pamerkan kita sangat mengambil berat dalam persahabatan…lebih dari semua orang! TAPI…pendamkan dan rahsiakan dulu perasaan cinta itu kerana lama-kelamaan, dia pasti akan sedar yang anda jauh lebih baik dari semua orang…kalau tak sedar-sedar jugak tu…belah aje lah…itu maknanya dia tak berguna punya orang :D …ini adalah pengorbanan kita, kesabaran kita…which, you hanya buat kepada orang yang tahu menghargai sesama manusia. ALL THE BEST, I know you can do it! ;)

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [24] Comments