Special News


Assalamualaikum… buat semua pengunjung dan pembaca-pembaca blog Bro Razzi.

Sungguh Razzi merasa tak tenang di hati kerana tidak sempat membalas kesemua soalan-soalan yang semakin hari semakin banyak. Semua ini adalah kerana Razzi kehilangan ibu tersayang yang sudah pulang ke rahmatullah, pada 11 mei 2012.

Berat rasa hati, lemah jiwa untuk menulis dan hilang idea untuk berkata… NAMUN, Alhamdulillah, I’ve gain my strength back. Slowly Razzi akan cuba menjawab soalan-soalan anda, jadi I harap you all bersabar…

9 mei 2012 – Saat Ibu terlantar di katil bertahun-tahun lumpuh…

11 mei 2012 – 2 hari kemudian, Ibu meninggal…

cik1

12 mei 2012 – Pusara yang masih merah…

9 Jan 1991 – Tinggal Kenangan -Hari jadi Razzi, bawa ibu dan keluarga holiday.

“Sayangilah ibu mu sewaktu dia masih ada dengan seluruh jiwa… kerana apabila beliau sudah pergi, kau akan merasa dunia ini sudah tidak bermakna lagi tanpa ibu di sisi…”

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [4] Comments



Khas buat my special readers yang tak henti-henti mengunjung blog Brother Love ni… Thank you so much, for being my fans, my friends …my everything!

“Hidup ini terlalu singkat untuk kita terus berduka… gembirakan lah hati, bahagiakan jiwa abadikan Nota Cinta yang penuh dengan kegembiraan cinta!”

Terimalah hadiah istimewa dari Razzi buat you all… dengarlah lagu Nota Cinta… khas untuk mata manja mu 😉

Jom tonton!

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this at your facebook…



Apa komen anda? : Comments Off on Nota Cinta untuk Mata Manjamu…



Razzi doakan anda semua bahagia disamping keluarga tercinta dan sentiasa diberkati Allah S.W.T – Istimewa dari Razzi untuk anda, terimalah single terbaru saya “SATU” :-

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this video link at your facebook…

http://www.youtube.com/watch?v=FuuH_6D845Q



Apa komen anda? : Comments Off on Selamat Hari Raya Aidil Fitri!



Assalamualaikum, salam sejahtera…

Setelah berbincang panjang, team Razzi Rahman Productions membuat keputusan untuk mengeluarkan video clip terbaru dari Razzi Rahman, untuk lagu Rembulan Kesiangan yang telah dirakam semula secara versi akustik.

Anda boleh mendengarnya di my fb music player (Click songs)

Jadi, pencarian model/pelakon bakat baru akan bermula soon.

Berapa orang yang diperlukan belum kami tentukan tetapi kemungkinan 2 atau 3 orang. Ianya berpandu kepada jalan cerita atau storyboard untuk video clip itu nanti.

================

STORY BOARD $$$

================
Peluang untuk anda memenangi RM100 sekiranya anda dapat memberi IDEA, story yang terbaik! Yes… kami mahu anda memberi satu jalan cerita yang menarik untuk video clip ini… make it simple, tetapi penuh bermakna dan bersesuaian dengan lirik lagu Rembulan Kesiangan ini.

Caranya senang :
Anda cuma perlu tulis saja di ruangan komen dalam notes di facebook page Razzi. Click here to go RazziRahman.Fb Cerita mestilah original dari idea anda sendiri. Boleh tulis beberapa idea pun tak pa. Tapi kami hanya pilih satu. — Tidak perlu panjang-panjang, …just nice for a video clips.

Dan sekiranya cerita anda terpilih, NAMA anda akan tersiar di dalam video clip itu nanti sebagai penulis “CERITA ASAL” dan kami akan bank-in kan RM100 terus ke bank anda, selepas keputusan diumumkan!

Mudah kan? Mudah dan sangat menguntungkan, duduk relek-relek, tulis saja dapat duit 😉 …Okay guys, be creative, meaningful, loving, romantic dan paling penting FULL OF LOVE!

“Razzi tidak sabar menanti idea anda!”

p.s : Tarikh tutup 20hb mac – 21hb keputusan akan diumumkan

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.facebook.com/razzirahman.fb



Apa komen anda? : No Comments



Sebagai penghargaan dari Razzi untuk anda semua yang selalu berkunjung ke blog Brother Love, satu pemberian percuma untuk anda, sebuah eBook dari saya yang berjodol, “SALAM CINTA” …nak tak? Sure la kan, and it’s FREE!! 😉

Please share with your friends too ya… okay here it is :-

Download di sini

Ebook Razzi Rahman

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : No Comments


Alhamdulillah syukur, dengan berkat dari yang Maha kuasa kita semua masih berinteraktif di Blog Brother Love – www.razzirahman.com – Hari ini 7th september cukuplah 4 tahun kita bersama. Semuga kita akan terus bersama, with many-many years to come!

Also, sempena menyambut ulang tahun 4th anniversary ini, Bro Razzi juga menyediakan “Projek Ebook – Koleksi 101 Mutiara Cinta” yang sedang berlangsung sekarang di Brother Love fan page facebook.

Projek ini adalah khas untuk anda semua, menjadi penulis bersama di dalam ebook ini yang bakal menjadi milik anda sendiri dengan himpunan karya-karya anda bersama-sama bloggers, fans and friends yang lain. So, what I’m offering…thingS yang anda bakal memenangi :-

  • Buku dari Bro Razzi
  • Ang Pow Raya X3 – RM50 setiap satu
  • Anda sebagai penulis Ebook milik anda sendiri!

…and all this are for you guys! 😉 So, – berminat untuk join? sila baca FB notes – klik di sini

Dengan ini juga, I umumkan tarikh tutup penyertaan dilanjutkan ke 14th September 2010 – So all the best, and I must say this anniversary celebrations adalah untuk anda, so TAHNIAH KEPADA ANDA SEMUA! 😉

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com/buku



Apa komen anda? : [12] Comments


HalalGelatine.com

Assalamualaikum…warga cinta, fans Brother Love, tema-teman dan sahabat handai. Di kesempatan ini, dengan rasa terharu dan penuh gembira, Bro Razzi ingin mengucapkan pada semua,

SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA dan juga SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK. Semuga setiap amalan dan ibadah yang kita usahakan diterima dan diberkati Allah s.w.t.

As usual, I ni tak suka nak berpesan bab agama ni, jauh sekali nak menegur jangan itu dan ini kerana, kita semua dah besar panjang belaka, dan tahu baik dan buruk. Sebagai umat Islam, kita juga tahu kewajipan kita, kita juga sangat tahu apa yang halal dan apa yang haram… So, I believes all of us can handle those things.

Teringat kata-kata  Dato’ Dr. Hj. Fadzilah Kamsah, kata beliau… “Kita kena berjalan sama-sama… dunia dan akhirat kita kena selaras!”

So, what we can understand here is ~ Tanggungjawab Akhirat kita wajib utamakan, namun jangan pula kebahagiaan, kasih dan sayang berkeluarga serta tanggungjawab dunia kita lupakan… Till next time,

Salam Sejahtera Cinta dari saya…
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

p.s. Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan HALAL GELATIN, sila klik di sini



Apa komen anda? : 1 Comment


Let me start by saying…

CONGRATULATIONS TO ALL WINNERS & CONTESTANTS!

Terimakasih kepada semua yang telah menyertai Best Personality Contest!

“Saya, Razzi Rahman @ Brother love, Pengarah Syarikat Razzi Rahman Productions sangat menghargai dan merasa bangga dengan anda semua kerana telah memberi sepenuh keyakinan dalam menyahut cabaran dari kami Team RRP…Semuga we had fun, enjoy ourselves serta bertemu lagi di dalam projek akan datang yang lebih besar! ;)”

76 Peserta yang telah menyertai pertandingan ini di facebook. Di bawah ini adalah Final Result :

Keputusan adalah muktamad!

==================
TOP 3 – FINAL RESULT
==================

01. Ken – 990
02. Aida Cutes – 920
03. Fina Sophie – 851

===================
TOP 21 – FINAL RESULT
===================

04. Azah Awin – 565
05. Aziani Salam – 540
06. Nora Miera – 412
07. Zana Kimi – 375
08. Azyan Syazwani – 371
09. Za Altera – 315
10. Lien Da – 239
11. Ida Syarina – 230
12. Masshiatanor – 183
13. Zuwaina Hamid – 177
14. Azatul Shima -148
15. Rozieta Ramly – 138
16. Nurul Hidayatul – 131
17. Isnawati Is – 125
18. Siti Zaliha – 120
19. Dylla Dyannz – 109
20. Najihah Nazima – 91
21. Morlee – 90
22. Zaleha @ Zaza – 89
23. Nurfatihah – 88
24. Nur’aainaa – 88

======================================
Nama anda tersenarai sebagai pemenang? TAHNIAH!
======================================

Persaingan sangat rapat di antara peserta-peserta semua, jadi bagi kami… menang kalah adalah adat permainan. Apabila sudah mencuba, itu sudah satu kemenangan…satu kemajuan pada diri kita sendiri. Yang penting kita mencuba dan enjoy with it. Tapi kenalah jujur dan ikhlas baru best kan.

Kami Team RRP juga turut berbangga kerana dapat bersama-sama anda semua menjayakan contest ini.

Jumpa sekarang pula di “Pencarian Bakat Baru Video Clip KERANA”
klik di sini : http://www.facebook.com/pagifb

p.s : Semua hadiah akan diberi bermula pada Friday 6th August. Email akan dihantar kepada semua pemenang untuk maklumat lanjut

Yang Bertugas,
Admin Personnel
Team Razzi Rahman productions.



Apa komen anda? : [2] Comments


~ PELUANG MEMENANGI HADIAH-HADIAH ISTIMEWA YANG BERNILAI LEBIH RM1000!! ~

YES!…tiba pula giliran Bro Razzi kembali mengadakan contest. Before this berbagai-bagai pertandingan telah dijalankan, “Mencari Cinta Contest” – “Best Comment Contest” – KINI…TERBARU…Contest yang yang paling SIMPLE, SAVE dan SENANG!

“Best Personality Contest”

Why Personality contest? Sebab di dalam buku & ebuku saya juga, saya selalu menitik beratkan soal Personaliti yang baik dan mesti suka membantu dengan hati yang ikhlas. Kerana, ia amat penting! Ianya pasti akan membuatkan anda disukai ramai, mudah memiliki cinta dan senang di sayangi…

Personaliti yang baik juga merangkumi cara berpakaian, corak penampilan dan pandai bergaul. Jadi di sini, BUKAN tua atau muda, BUKAN paras rupa, mahu pun bentuk tubuh yang menjadi ukuran, tetapi PERSONALITI anda!

  • SIMPLE – Contest ini Simple sebab anda tidak perlu kemana-mana, tidak perlu mencipta apa-apa atau melukis mahu pun menukar apa-apa…NO NEED! Just show personaliti anda yang terbaik;)
  • SAVE – Contest ini Save kerana anda cuma menggunakan DIRI ANDA, HATI ANDA & KEBAIKAN ANDA sendiri, so save money, save time!
  • SENANG – Contest ini juga sangat senang kerana anda cuma perlu tunjukkan gambar anda dengan imej penampilan anda yang terbaik. Promote yourself, ramai orang suka, friends pun semua suka, anda menang! THAT’S IT!

Hanya 3 EASY STEPS Untuk Menyertai :

Step 1. Emailkan  ke admin@razzirahman.com 3 keping GAMBAR anda yang terbaik dengan imej serta gaya penampilan anda yang terhebat. Sertakan bersama maklumat peribadi anda (Nama penuh, nombor telefon dan alamat penghantaran).

Step 2. Setelah gambar anda disahkan ASLI serta Facebook Profile anda juga REAL,  Team Razzi Rahman akan memuat naik gambar anda ke album “Best Personality Contest”, then anda boleh SHARE kan gambar terbaik anda dengan kawan-kawan anda dan facebook komuniti.

step 3. Di sini faktor dalaman anda bisa mempengaruhi keperibadian anda! Kepandaian anda bergaul dan bijak mengambil hati kawan-kawan anda serta orang ramai, menjadi ukuran untuk anda mendapatkan undian gambar ‘LIKE’ yang tertinggi. Tag all of your friends if you want to 😉 — Invite dan share your picture with anyone on facebook!

IMPORTANT TIPS : Tidak semesti anda kena mempunyai wajah yang lawa atau hensem, tidak perlu body yang sexy, atau tinggi macam model, TIDAK PERLU kulit muda yang putih merah, gebu, cerah, NO! BEST PERSONALITY IS ABOUT BE THE BEST OF YOU …Be Confident by showing your great image, best appearance, dan be kind to people, sehingga ramai yang suka pada anda. Pasti anda akan mendapat perhatian ramai untuk memilih anda sebagai pemenang.

Tarikh tutup: 2 Ogos 2010! (Tertakluk kepada pindaan)

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Peraduan ini terbuka kepada semua lelaki dan wanita, TANPA HAD UMUR 😉 Peserta yang mendapat LIKE yang tertinggi akan memenangi “BEST PERSONALITY CONTEST” seterusnya layak untuk menerima hadiah yang bernilai RM1000!! WOW!!…jika tidak menang don’t worry, ada 20 hadiah saguhati menanti anda!

2. TIGA  keping gambar penyertaan hendaklah dihantarkan ke admin@razzirahman.com dengan tajuk “Best Personality Contest” …nyatakan gambar mana antara 3 yang anda mahu kami tampilkan. Serta tuliskan sepatah dua kata – Promo anda atau Mutiara kata anda atau apa sahaja yang anda mahu katakan untuk menarik perhatian ramai.

3. Bersama gambar tadi, sertakan maklumat peribadi anda (nama penuh, nombor telefon dan alamat penghantaran) sebelum 2 Ogos 2010. Semua penyertaan yang diterima selepas itu tidak akan dilayan.

4. Hanya 1 penyertaan dibenarkan setiap seorang. Penyertaan yang lebih dari 1 tidak akan dikira.

5.  Contest ini diadakan khas untuk fan Brother Love di FACEBOOK PAGE. To join, to Like or to Comment anda hendaklah click LIKE di Brother Love page terlebih dahulu sekiranya belum berbuat demikian. Kemudian, barulah semua functions are available.

6.  Pemenang akan dipilih mengikut juri awam, iaitu semua fan and your friends serta facebook komuniti. Apabila tamat tarikh pertandingan, keputusan undian gambar yang mempunyai ‘LIKE’ tertinggi akan dikira menang! Begitu juga 20 pemenang saguhati. JADI, ajaklah seberapa ramai kawan-kawan anda untuk mengundi anda!

7. Team Razzi Rahman Productions berhak untuk meminda, mengubah, memanjangkan masa pertandingan atau menamatkan contest ini pada bila-bila masa sahaja yang difikirkan perlu. Tiada notis awal akan diberi.

8. Waktu penghantaran hadiah pertandingan ini akan diberitahu kelak, melalui page Brother Love, selepas pemenang diumumkan.

9. Pihak syarikat Razzi Rahman Productions berhak untuk menggantikan sebarang hadiah dengan hadiah yang lain yang sama nilainya tanpa sebarang notis pemberitahuan. Semua hadiah tidak boleh ditukar dalam bentuk tunai.

10. Dengan anda menyertai pertandingan ini, bermakna anda telah bersetuju, Team Razzi Rahman Productions berhak untuk memaparkan nama dan gambar-gambar anda sebagai peserta atau pun pemenang pada bila-bila masa sahaja. Anda juga bersetuju dan mematuhi semua peraturan dan keputusan yang telah ditetapkan.

HADIAH-HADIAH! :-

1x Hadiah Utama – Pemenang yang mendapat undian facebook LIKE tertinggi akan memenangi :-

  • 3 ebooks koleksi mencari cinta
  • 2 buku – Kamus Cinta & 101 Nota Mencari Cinta
  • 7 lagu dari album RR&Ik
  • 3 single terbaru (belum release) – termasuk “NOTA CINTA” – Be the first to hear!
  • 24 jam chat tentang cinta bersama your Personal Brother Love (Book your time as you pleased)
  • Cash money – RM200 – “Shops for your nice outfit ya! hehe 😉 “

VALUED AT RM1000!

20x Hadiah Saguhati – Pemenang yang mendapat undian facebook LIKE melebihi 50 like in total :-

  • 3 ebooks koleksi mencari cinta
  • 1 buku 101 Nota Mencari Cinta
  • 7 lagu dari album RR&IK
  • 1 single terbaru (belum release) – “NOTA CINTA” – Be the first to hear!

VALUED AT RM150

SERTAI SEKARANG!!

Yang Bertugas,
Admin Personnel
Team Razzi Rahman productions.

Untuk sebarang pertanyaan sila email :
admin@razzirahman.com



Apa komen anda? : [22] Comments


Salam you all….

Apa khabar hari ini? Bro Razzi ni tengah selesema semasa menulis note ini. Saja teringat kat you all yang selalu drop by kat sini, so ingat nak remind for those yang belum menonton video-video Nota Cinta Brother Love, bolehlah menontonnya.

Setiap minggu saya akan uploadkan video nota cinta yang memberi cara-cara saya handling relationship saya, also some tips yang interesting that maybe you all can do the same. Okey, untuk menonton kesemua video nota cinta, klik link di bawah ini :-

http://www.youtube.com/brotherlovetv

Bro Razzi juga mempunyai page Brother Love di facebook, di sini saya selalu membincangkan topik pendek, pastinya tentang cinta. Here…you’ll get my answer almost instantly hehe cepatlaa sikit. Also video nota cinta will be showing here every week.

Pastinya saya juga mempunyai akaun peribadi yang KHAS untuk friends…

Jadi, kepada you all yang mahu mengenali bro Razzi dengan lebih rapat lagi…nak tengok gambar-gambar saya dari dulu hingga sekarang, private untuk friends only. Or nak berinteraksi secara terus…well senang je, just be my friend di facebook. “Dalam request please letak RR fan” Ok? :) ready? go here http://www.facebook.com/razzirahman

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [5] Comments


Next Page »