Funny jugak masa bro di KL last week, bro telah berkesempatan untuk menemui satu couple yang not bad saling sayang dan cukup cinta lagi. Tapi, asyik bertekak tentang hadiah. Yup!, Hadiah yang diberi selalunya, either, tak romantik atau tak kena! Hehehe…asyik komplen je laaa…. ;)

kekasih lelaki menyalahkan, girlfriend dia yang menghadiahkannya hadiah-hadiah yang femenin gitu, seperti bunga, buku resepi, baju yang bercorak dan berwarna terang!

What do you guys think dengan apa yang girlfriend dia hadiah kan tu? :lol:

Dan kekasih wanita menyalahkan, boyfriend dia yang menghadiahkannya dengan hadiah-hadiah yang to her, tak romantik langsung, seperti, tiket tengok bola, wallet, krim jerawat

Bagaimana dengan pemberian boyfriend dia pulak ni? Romantik ke tak bawa girlfriend tengokbola?…cuba nak buat girlfriend dia hilang jerawat…hehehe :D not bad lah juga kan.

Well, memberi hadiah kepada yang tercinta juga kena ada seni dia ya…tak boleh nak bagi ikut sedap kita je. So, bagaimana memberi hadiah yang boleh membuatkan kekasih kita rasa kena dan tepat serta romantik?

Paling utama, MESTI tahu apakah minat dia? Apakah kesukaan dia? Benda apakah yang selalu dia mention nak dapatkan?…jika kita tahu semua tu, mudahlah kan?…Bagaimana nak tahu…kenalah betul-betul memberi perhatian dengan tabiatnya, kata-katanya, actionnya…

Disini, bro ada beberapa tip memberi hadiah yang sesuai, murah dan very intresting :-

1. Pasu bunga, dengan pokok bunga nya yang masih kecil dan baru -

Instead of bagi bunga je, haaa…bagi pokok bunga gitu ya. Hadiah ini, kita kenalah tahu pasangan kita tu suka atau tidak menjaganya. Minat atau tidak menyemai, menyiram, membaja…seumpama perhubungan cintalah juga. Jadi, dalam masa yang sama anda boleh tahu what type of person pasangan you tu kan, interesting tak?

2. Pet atau binatang peliharaan – Pernah terfikir nak beri pemberian sebegini?

Hehe..mungkin ada yang pernah hadiahkan. Alright, selalunya pet ni anak kucing la kan. Atau pun burung parrot ke. Iguana pun boleh hamster pun alright juga. STILL, kena tahu adakah dia suka pet tu…kang bagi hamster…melompat pulak pasangan kita tu. :D Bagi kucing…kang terbersin-bersin… BUT kucing is always the best lah! Jangan bagi ikan…cepat mati, nanti perhubungan pun seolah-olah begitu pulak ya ;)

3. Buku Resepi, yang exotic dan terasing…

Seperti kawan bro tadi beri buku resepi pada boyfriend. Well, that’s not bad! Tapi masalahnya, boyfriend dia tak suka masak. To those man yang suka masak…Im sure they would love to have. Tapi buku resepi masakan exotic lah…masakan-masakan yang dari Korea ke…Greek ke baru interesting untuk kita cuba masak. Kalau bagi buku resepi local…buat boring je. Tak menariklah menu dia nanti, betul tak? …bagi lelaki, pun kena tahu pasangan anda tu suka masak atau tidak? Kalau suka, belikan buku resepi masakan Arab! Hangat beb!

4. Lampu tidur/Lampu garam bukit

Okey, hadiah ini kalau tak romantik lagi, tak tahulah. Untuk lelaki, you tidak akan terasa seperti mat jiwang dengan memberi hadiah ini. Untuk wanita pula, dengan memberi hadiah ini, ia seperti memberi peringatan kepada boyfriend anda yang cahaya itulah yang anda inginkan teru bernyala…seperti mana anda ingin kan cinta itu terus bersemi…dan paling best, setiap kali pasangan anda masuk bilik, buka je lampu tu…pasti teringat kan anda kan? Hehe…kalau nak romantik lagi, beli kan lampu tidur yang ada mangkuk atas tu bercorak-corak warna-warni…

Cam? Very interesting isnt’t it dan tidak mahal, its affordable lah kan. You know guys/gals, memberi hadiah memang penting! Tetapi, paling penting adalah memberi hadiah ialah, hadiah yang sesuai dan kena pada masanya. Selidiki dan perhati serta amat-amati pasangan anda…apakah hadiah yang cukup sesuai dan pasti memikat hatinya? Bro dah beri 4 tip memberi hadiah yang sangat menarik…bagaimana dengan idea anda pula? :)

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [18] Comments