Elemen kejutan di dalam sesebuah perhubungan amatlah penting! Ada berbagai-bagai cara memberi kejutan kepada pasangan anda sehingga boleh membuatkan si dia bertambah sayang. Salah satunya adalah, “Kejutkan dia dengan PERCUTIAN!”

“Tak sangka, Pulau Perhentian masih lagi cantik, tourist pun ramai”

To me, menerapkan 2 elemen terus ke dalam sesebuah perhubungan, PASTI akan memberi satu anjakan berbeza. Elemen kejutan + rawatan. Hehe… bagi bro Razzi,  pergi bercuti tu seperti merawat jiwa yang kacau laa… it’s Remedies time!

Razzi Rahman

“Alangkah tenangnya jiwa ini berada di pulau yang jauh dari kota”

Well, what I meant, pasangan kita yang selalu macam bermasalah saja, yang mungkin sarat dengan problem kerja tak settle lagi itu pastinya tidak akan membahagiakan kita kan? Jadi…selalunya, semua orang yang tengah pening-pening dengan kerja atau berserabut dengan berbagai-bagai masalah, akan merasa tenang apabila dapat pergi bercuti, betul tak?  So, going for a holiday is something that really can help your relationship.

Razzi Rahman

“Yes, I love island. Im an island boy who loves island girl” 🙂

I suka sangat beaches… Ahhh…melayang sekejap ke destinasi-destinasi pulau yang pernah bro lawati. Bercuti di kepulauan, memang akan membuatkan kita merasa ketenangan dan rasa cinta pasti melayang beralun…so percutian, mesti letak dalam your to do list. 😉

Razzi Rahman snorkeling

“One of my hobby…snorkeling!”

Kalau dapat snorkel di laut jernih macam great barrier reef tu, baru lah ngam…bersih je, ikan pun cantik-cantik. Kat Malaysia ni, hmm agak keruh dan kelam air nya hehe… tapi Phuket not bad! Phi-phi island tu…but tsunami sudah langgar arrr…ayo wa takut dah nak gi sana 😀

“One thing about me, pulau or not…I will NEVER take chalet”

Well, kita pergi bercuti sebab nak kan ketenangan, happy and enjoy so its good to do some saving la barulah percutian kita tu puas hati. Tempat tinggal pun best sikit, resort yang ada air-cond, hot shower, ada swimming pool, lepas tu package dengan barbeque pulak, good food…barulah best. Kalau tak, nak cari ketenangan, yang jumpa kehampaan adoi! 🙂

Razzi Rahman holiday

“Razzi Rahman, yang suka sangat holiday…dah terbakar kulit” 🙂

Well, that’s all guys…my holiday story this time around. So far, I dah cover few places kat you all in my blog ni kan. so make sure you all refer balik all my info. As for me, you all know, I jenis go all out if its for a holiday, even Tanjung Jara Beach Resort 1 ribu a night pun I try…. as long as it makes me feel good!

To me, life is about… membawa diri kita kepada satu level dimana kita boleh membahagiakan diri kita sendiri, DEMI untuk kita membahagiakan pasangan kita nanti. Selagi kita belum bahagia, mana mungkin kita dapat membahagiakan orang lain?!

So, all the best and good luck…bersungguhlah menghargai diri.

p/s : Untuk mengetahui tip & cara memikat pasangan lelaki anda dengan lebih lanjut, dapatkan ebuku 101 cara “how to keep your man” , sila klik di sini! 

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [20] Comments