Satu phrase yang cukup mendalam maksudnya dan sangat bererti bagi kita semua. Dimana, di dalam kehidupan kita, kita kena lalui hidup dengan mencuba apa sahaja yang kita mahu serta boleh buat kita happy. Kita jangan takut nak cuba tu, takut nak cuba ni…takut gagal. NO!

Kita kena live a little …rasakan hidup ini walaupun hanya secebis…barulah our life’s complete! Then kita akan sangat happy, confident, have a clear mind… kerana kita dah dapat mengecapi apa yang kita inginkan!

Razzi Rahman & Irfan Khairi

Look at me and bro Ik, kami ‘lepak’ je …relax punya bro’s. Berapa banyak halangan dalam hidup kami??… tapi kita face it dan enjoy the good and the bad times. Dan kita buat apa yang kita suka dalam hidup kita…which is besides doing our own business, kita teruskan our passion for… music! 😉

Kita semua kena capai this ultimate feelings of freedom, rasa ketenangan, rasa girang and…happiness! I tell you kalau I berjumpa dengan IK je, memang kami bergelak ketawa je la 😆 …when we talk about success, kita happy, but when we talk about kegagalan pun kita ketawa sakan juga!

You know, hanya setelah you all rasakan yang you all benar-benar mengecapi RASA HIDUP ini, only then baru you will find true LOVE!

Razzi RahmanNow…this is me living a little of life. I ada business on my own, I menulis buku-buku cinta dan menyanyi, I sing my heart out!! Why??…because I Love it!! It makes me happy! I love making money, I love writings and I LOVE MUSIC SO MUCH!

That’s me…you bagaimana pula? Apa yang you suka? always ask yourself that question. Jangan sibuk fikir soal cinta dulu, jangan buang masa duk tanya, “Mana pasangan aku ni…mana cinta aku ni…aku sunyi!” NO!!…tanya diri you dulu… apa yang you suka dalam hidup you??…then buat!

Buat apa yang you suka. Apabila you happy dengan kerja you…happy with things you do… rezeki akan datang pada you, cinta akan hadir dalam hidup you, insyaAllah!

Well, I pun macam you all jugak dulu. Tak happy…down…sad…lonely… tak tahu apa nak buat with my life. Until I jumpa my sifu, my blood brother… Bro IK. He taught me that… do things that you like. Lepas tu Bro Razzi experience sendiri perbezaannya di dalam scenario business, life dan cinta 🙂 hehe…

Irfan KhairiWe come to Irfan Khairi a.k.a IK the Jutawan Internet! …siapa yang tak mahu jadi dia? dah lah kaya, successful… dan dia melakukan apa yang dia suka! Mengendalikan rancangan TV di awani, mengacara program radio 24, menulis beberapa buku best seller DAN KINI? ….

Mencipta 3 lagu yang bakal hit dari album kami pula di samping hampir kesemua lirik ditulis olehnya dan juga bersama bro Razzi. You see…sky is the limit! That’s what i can say about my bro Irfan.

Untuk kita…at least kalau tak boleh semua, secebis pun jadi lah… barulah namanya, kita live a little of life …kita rasa itu dan ini, kuih tu kuih ni, pergi situ pergi sini, buat itu dan ini….

Jangan sesekali, “Alaa…aku tak boleh la, aku tak biasa la, aku segan la, aku tak biasa buat tu, aku benci tu…” Well I tell you, kalau kita sentiasa berperangai begitu, sampai bila-bila lah kita tidak akan berjaya dalam hidup jauh sekali berjaya dalam cinta!

Kalau nak kira, kesemua zon yang kami berdua ceburi ni, jauh dari selesa…tetapi kami mahu buat kerana itu yang KAMI MAHU! sebab itulah, saya sangat bersyukur dapat mengenali IK dan dapat pula bersama-sama mengusahakan projek istimewa kami ini… Sebuah album yang bertajuk “Suara” – memuatkan 12 lagu terbaru!

Razzi Rahman & Irfan Khairi - album

Semuga kami mendapat sokongan you all! …setinggi-tinggi harapan kami mendapat tempat di hati you all. Kerana, kami ni tiada sokongan mana-mana company, tiada recording company, tiada radio station, tiada media… kami hanya berusaha dan berserah pada yang Esa. Dan kami lakukan dengan minat yang mendalam… seikhlas hati dan nurani, itu yang membezakan kami. We are full of passion 😉

So itulah Razzi Rahman & Irfan Khairi, oleh kerana itu juga bro Razzi telah memindahkan website kami ke sini. Yes! semuanya berada di sini check it out here >> http://www.razzirahman.com/muzik

Razzi Rahman & Irfan Khairi Muzik

Kami juga memberi beberapa lagu untuk LISTEN & FREE download :-

Akhir kata, “Live a little of life… FOR ME!” means for me tuuu…is YOU! Do it for you…yourself. Buatkan untuk diri you sendiri, bahagiakan diri you, cintai diri you! Orang lain… later! 😉

p/s : Nantikan lagu hit kami lagu/lirik Irfan Khairi : “KERANA”

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [18] Comments