.


Dari Penulis Buku-buku Cinta #1 Malaysia, Razzi Rahman @ Brother Love
"Ketahui berarus-ratus cara untuk Wanita Memikat Cinta Lelaki dengan mudah!"  Klik di sini untuk maklumat lanjut!

blog_image03

Apabila ramai yang bertanya Razzi, samada nak tunggu atau nak berlalu… teringat saya dengan 2-3 couple sebelum ini yang berada dalam situasi yang sama. Apa yang saya sendiri lihat dalam perhubungan mereka, nak kata benci, ada jugalah bencinya, tetapi masih banyak sayang dan pastinya masih teramat cinta kepada pasangannya yang telah bertahun-tahun lama bersama.

Tapi masalah yang hampir sama dihadapi dia, adalah pasangannya itu tak jaga sangat perhubungan mereka, cara layanannya pun sudah tidak semesra dulu. Tutur katanya juga agak kasar dan tak menjaga hati… dan biasalah kan, bila akhir akhir sekali, apabila dapat tahu pula dia ada ‘berkawan’ dengan seseorang… lagilah senak dada tak terhingga. (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments


blogimage11

Selalu kita lihat pasangan yang sudah lama bersama, mulai malas nak layan pasangannya yang MANJA! Dah kurang cintalah tu kut kan? …

  • Mulailah ada kata-kata seperti, “Manja sangat, biar dia!”
  • atau “Tu lah, lemah, selalu dimanjakan beginilah jadinya”
  • dan mungkin ada yang berkata begini, “Ishhh… gelilah, manja-manja cam ni, pergilah main jauh-jauh!”

Aduuhhh sampai hati cakap macam tu pada orang suatu masa dulu anda giler-gilerkan! Dulu kemain mengidam, kejar sana-sini, selagi tak dapat, selagi tak kahwin, selagi tulah duk usaha kannn…

(more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


blogimage10

“Kita kawan saja, okay” – Pastinya ayat atau ‘line’ ini sudah agak lazim didengari, especially bagi mereka yang mendapat rejections atau CINTA TAK BERBALAS!

In a way, untuk menjaga hati la ni atau penolakan cinta secara lembut gitu. Ini adalah salah satu cara yang digunakan dengan berkata, konon-kononnya,

  • ‘Kita masih boleh berkawan…kita tetap akan jumpa… you takkan kehilangan I…kita akan tetap berkawan sampai bila-bila!”

Kata-kata sebegini sebenarnya adalah berada di dalam kategori “REJECTIONS” sebenarnya. Cara lembut untuk menolak agar orang yang meluahkan rasa cinta itu tidaklah kecewa sangat.

Namun, sebenarnya…

(more…)



Apa komen anda? : [15] Comments


lovelove

Selalu kita dengar-dengar dan juga lihat kaum wanita dan tidak ketinggalan kaum lelaki itu sendiri yang merasa tertipu, malah berputus-asa apabila cinta yang hangat bergelora, akhirnya dingin sebeku-bekunya!

Yang wanita sampaikan berkata, “lelaki bila belum dapat memang cinta tapi bila dah dapat semua lupa.”

Dan wanita juga menganggap pasangannya tak boleh dipercayai kerana suka flirt atau menggatal dengan girl lain, walaupun lelaki itu sudah berpunya.

Malah to them lelaki biasalah, masa nak dulu-dulu, tergila-gila mengidam dan bila dah hilang segala cinta, habis segala idaman, hilang segala rinduan, hampeh belaka!

Yang lelaki pun sama juga terkena dengan wanita yang sudah hilang minat untuk terus bercinta. Bukan wanita saja yang terkena…

Sesungguhnya telah ramai yang menghadapi situasi sebegini, terkena dan tertipu dek pasangan sendiri.

Tetapi percayalah, jika ini berlaku kepada anda, anda sebenarnya masih belum bertemu dengan cinta anda yang sebenar. Allah belum membawa jodoh anda yang sebenar. Dan yang memberatkan keadaan lagi adalah apabila anda sudah tahu perangai pasangan begitu, tetapi mengapa masih menunggu di situ? Tidakkah terfikir untuk meneruskan pencarian cinta yang sebenar-benarnya cinta?

Sekiranya pasangan anda :- (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments


blogimage_red01

Benar, ianya adalah takdir dari yang Maha Esa, samada kita sudah berpunya, atau pun masih single. Tetapi, cubalah renung-renung juga seketika, walaupun kenyataannya menyucuk di jiwa, pedih hempedu, telan dan buat tak tahu 😉 …cuba tanya, “mengapakah aku masih single?”

Anda cantik/lawa dan berbudi bahasa. Anda juga baik terhadap semua lapisan masyarakat. Ada ramai pula yang meminati anda, tetapi anda tetap juga belum kahwin-kahwin. Setiap kali anda memulakan perhubungan pula, ada sahaja perkara yang membuatkan perhubungan itu terputus di tengah jalan, lalu anda kembali single lagi. MENGAPA? :roll: (more…)



Apa komen anda? : [21] Comments


gambar_blog18

Dalam kehidupan kita seharian, sebenarnya kita akan banyak menempuh kekalahan dari kemenangan. Betul tak? Sometimes, kita cuba dan cuba lagi tetapi kekalahan dan kegagalan juga yang kita terima.

Dalam kehidupan bercinta, lagi lah sama… lagi banyak KALAH BERCINTA dari menang. Malah berbagai cara kita cuba untuk bahagia dalam cinta, tetapi kekecewaan juga yang kita dapat. Kecurangan juga yang kita kena tempuhi. Pembohongan dan terpedaya juga yang selalu kita alami…

  • I’m not saying it’s good…I’m just saying, IT’S OK to lose in love!

Kalah sekali dua, biasa la tu kan… tak apalah itu takdir yang Maha Esa. Razzi sendiri pernah kalah dalam cinta, tak terkira banyak kalinya. Tetapi, ianya tidak menghalang Razzi untuk terus percaya akan ada cinta untuk saya suatu hari nanti. Dan kini, Alhamdulillah saya berjaya alhirnya. Ini kerana saya tidak pernah putus asa…Cuma, apabila kalah atau gagal… cuba jangan ulang mistake yang sama. Try to be better and make that changed! (more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


gambar_blog17

Sepanjang bulan ini sahaja Bro Razzi boleh katakan RAMAI SANGAT yang kehilangan arah akibat ditinggalkan kekasih yang selama ini berjanji untuk berkahwin. Asalnya, kerana sayang…kerana cinta lalu hati kekasihnya dijaga rapi. Hidupnya merana tak apa, asalkan yang tersayang tenang di jiwa tanpa sebarang soalan, tanpa kepastian, tanpa tekanan darinya.

  • Walhal ibu bapa selalu menekan bila nak kahwin?! Dah bertahun-tahun bercinta, berkawan dan berkasih mesra. Ke hulu ke hilir bersama… bergaduh bagai si gila, berkasih khayal hingga lewat senja!

Tapi bila disoal tentang kahwin, soal nikah dibangkitkan saja… pasangan terus terdiam, atau pun lari entah kemana. – Oleh kerana takut pasangan melakukan peristiwa sama, lalu soal perkahwinan didiamkan saja!

AKIBATNYA... (more…)



Apa komen anda? : [12] Comments


2

Dalam bercinta, tidak ada orang yang nak kecewa, apatah lagi diperdaya dan akhirnya ditinggalkan begitu saja. Malah kita semua sentiasa ingin mengelak dari kekecewaan. Betul kan? Sebabnya, terlalu banyak kali kecewa cinta, dalam hidup kita ni, memanglah akan membuatkan kita semakin lemah dan sampai tak tahan lagi peritnya.

  • Sedih sangat bila dikecewakan, ya saya tahu kerana saya juga pernah dikecewakan cinta. Ya Brother Love sendiri, selalu dikecewakan… BANYAK KALI! Dari kekecewaan yang banyak kali inilah telah mengubah diri menjadi siapa saya hari ini.

Mungkin ada yang berkata, “Elehhh, Bro Razzi tak apalah, lelaki. Pastu memang seorang yang strong dan tabah lak”

Strong lah sangat 😀  …saya sebenarnya, (more…)



Apa komen anda? : No Comments


1

Kadang-kadang rasa letihhhh sangat-sangat apabila beberapa kali gagal dalam cinta kemudian nak mencari cinta balik, nak mula bercinta balik bukan senang! Lepas tu, nak mula belajar mengenal balik, memikat balik, nak jaga itu nak jaga ini, rasa macam aduuuhh…. AGAIN?

  • Starting all over again tu seolah-olah satu penyeksaan sebenarnya. The process is HARD! It’s never get easy… unless kalau orang tu jenis tak ada feelings memang mudahlah kan.

Bagi mereka yang mudah sayangkan orang pulak? Macamana? Kena dilayan cam VIP, diberi sepenuh perhatian, dimanja bagai… fuhhh memang susah nak kawal sebenarnya, lebih-lebih lagi orang yang berdepan dengan kita tu giler-giler penyayang, manja, caring… habislah kita 😛

Anyway, apa yang Bro Razzi paling nak sampaikan di sini adalah tentang PELUANG yang MUNCUL, untuk kita BERCINTA LAGI… di mana, kita dah cuba elak, cuba tak nak rapat, cuba melupakan semua kenikmatan percintaan itu… tapi RASA itu tiba-tiba menjelma… inilah yang membuatkan kita tertanya-tanya,

“Masih ada ke peluang untuk aku bercinta lagi?”

(more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


gambar_blog16
Jodoh, pertemuan, ajal dan maut semuanya adalah di tangan Allah. Dia Maha Pencipta dunia dan rahsia alam ini. Semuanya milik Dia… kasih, sayang, benci, rindu dan pastinya Cinta adalah milik Allah. Dalam Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, dianugerahkan pula kepada kita, hambanya ini dengan segala rasa yang ajaib dan bisa menggegarkan jiwa.

Mungkin rasa pelik sekali imbas, melihat akan kehidupan kawan Razzi ini, let’s call her Diah (Don’t worry D, i replace nama sebenar you dah )  😀 – Well, kisah Si Diah ni adalah tentang JODOH sebenarnya.

(more…)



Apa komen anda? : No Comments


« Previous PageNext Page »