Pentingkah wanita memiliki body yang cantik dan menghairahkan? Sejujurnya, sebagai seorang lelaki…saya berpendapat YA, amat penting!

j0

Bagi kebanyakan lelaki, body wanita yang cantik, akan sentiasa menarik perhatian pandangan mata mereka. DAN, saya sendiri akui, mahu melihat dan suka kepada wanita yang mempunyai body yang cantik, solid, sexy dan mengghairahkan! Ianya akan membuatkan jiwa saya bergelora dan terangsang 🙂 …ini juga akan membuatkan hati saya akan mudah sayang dan cintakan wanita itu.

j3

JANGAN hipokrik la kata tak suka! Semua lelaki suka punya. Jangan nak menipulah!! – Usah berlakon bila dapat wanita seperti di dalam gambar ini, pandang pun tak mahu.

Sesetengah lelaki pula, TAK CANTIK rupapun tak apa asalkan body cantik dan ‘barang power!’, kata mereka wajah boleh luntur bila dah tua tetapi tubuh yang dijaga rapi akan sentiasa SOLID walau umur sudah meningkat. YA, ini memang benar!

Namun, ada juga sesetengah lelaki, suka tu memang suka pada wanita body cun melecun ni, cuma mungkin mereka lebih pentingkan keikhlasan, percintaan dan kejujuran. Lebih-lebih lagi jika mereka pernah melalui kegagalan dulu. BUT, suka girl yang body cantik? SURE punya laaa…

  • Gadis yang memiliki body yang cantik ini adalah, Jennifer Selter, 20 tahun, telah menjadi gadis yang memiliki tubuh yang paling disukai lelaki di instagram, facebook, twitter… Lebih-lebih lagi bahagian punggungnya yang bulat, pejal dan tonggek menaik. Perrghh… tak tidur 3 malam la kalau kahwin dengan dia ni haha 😀

j6

Walaupun dia BUKAN SELEBRITI, BUKAN ARTIS, hanya wanita kebiasaan tetapi kini beliau mempunyai followers seramai 1.9 JUTA di instagram, yang terdiri dari lelaki dan WANITA! Haaa… bukan saja lelaki yang tergila-gilakan body gadis ini, tetapi wanita-wanita juga mengkaguminya!

j1

Anda juga boleh menjadi seperti dia, rahsia workoutnya seperti yang dijelaskan di page dia adalah seperti berikut :-

– 50x jump squats
– 30x butt bridges
– 1 minute squat jacks
– 30x donkey kicks (each leg)
– 20x Cross back lunges (each leg)
– 100x jumping jacks
– Ulang 2-3 kali setiap hari

(Boleh lihat di youtube cara exercise ini kalau nak tahu macamana setiap cara-caranya)

j4j2j7

Jadi, di sini saya mengambil kesempatan ini sebenarnya untuk menceritakan bahawa untuk mendapat tubuh yang cantik ni BUKAN SENANG. Anda seharusnya workout dengan serius, untuk jangka masa yang berbulan-bulan lamanya bersama diet yang betul dan bukan sehari dua tetapi sekurang-kurangnya 3 bulan straight!

  • JANGANLAH sesekali membiarkan tubuh anda menggeleber, lembik dan tidak menarik!
  • Jangan tanya mengapa anda tidak menemui cinta jika anda tidak hiraukan kesihatan dan penampilan tubuh badan anda!
  • Kerana pastinya lelaki-lelaki nak pandang anda pun tak mahu, jika penampilan anda tidak menarik.
  • Tubuh tidak menghairahkan hanya akan membuatkan pasangan anda, lebih-lebih lagi SUAMI anda merasa anda tidak menarik lagi.
  • Mengapa anda hilang cinta? Mungkinkah kerana anda hilang kecantikan badan anda yang dulu?

Jangan salahkan lelaki jika itu berlaku.

Ya, anda boleh berkata lelaki tidak adil. Atau tak nak cari lelaki yang pentingkan body… THIS IS REALITY OF LIFE! Kita boleh menyangkalkannya, tetapi walaupun ia menyakitkan, kenyataan tetap kenyataan.

Sebenarnya, lelaki juga menghadapi situasi yang SAMA. Ramai wanita, usah nak jatuh cinta, nak pandang pun tidak jika lelaki itu berbadan gemuk, menggeleber, lembik, gempal, buntal, kurus kering, tengkorak hidup, … mengakulah, JANGAN HIPOKRIT! 🙂 – dan lelaki-lelaki ini sendiri menyedarinya, kerana dulu ramai yang senyum padanya, tapi kini tidak lagi.

‘CINTA, muncul di pandangan pertama.’ – Pepatah lama ini, jelas menggambarkannya. Dan memberi satu persoalan, “Adakah cinta dulu atau mata dulu yang mula-mula tertarik?”

JADI, the best is sesungguhnya, BODY hebat, penampilan diri, gaya, perwatakan dan keperibadian semua menarik minat mata yang memandang… My advise, workout bersama-sama lagi bagus kan, agar body yang lelaki dan juga wanita / suami dan isteri sama-sama MANTOP gitu, barulah kekal bahagia dan ssssyok sentiasa! 😀

p.s. : Pelajari 101 CARA yang membantu anda untuk memikat LELAKI, KEKASIH atau SUAMI ANDA, agar terus kekal menyintai dan menyayangi anda SELALU! – klik di sini

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : 1 Comment