Brother love / 52 posts found

Mengapa anda masih single?

blogimage_red01

Benar, ianya adalah takdir dari yang Maha Esa, samada kita sudah berpunya, atau pun masih single. Tetapi, cubalah renung-renung juga seketika, walaupun kenyataannya menyucuk di jiwa, pedih hempedu, telan dan buat tak tahu 😉 …cuba tanya, “mengapakah aku masih single?”

Anda cantik/lawa dan berbudi bahasa. Anda juga baik terhadap semua lapisan masyarakat. Ada ramai pula yang meminati anda, tetapi anda tetap juga belum kahwin-kahwin. Setiap kali anda memulakan perhubungan pula, ada sahaja perkara yang membuatkan perhubungan itu terputus di tengah jalan, lalu anda kembali single lagi. MENGAPA? 🙄

Share This Post

Cinta Single Mother…

mother

Hehe… jauh tersasar sedikit dari normal articles that bro Razzi always tulis. This time around I dedicated this article kepada RAMAI single mother out there! 😉

The actual fact is, memang I kenal ramai single mother among my friends sendiri. Some of them, muda-muda lagi dah divorced with one child. Adoi… Some of them pulak, sudah 2-3 kali kahwin doesn’t work out juga. Dan, ada yang akhirnya bahagia di samping seorang suami ke 2 yang penyayang.

Tapi, kan for all man… especially yang tak pernah kenal dengan CINTA SINGLE MOTHER… well, you can give it a try la. Hehehe… I jamin you akan berada di alam khayalan untuk masa yang lama bila sudah dilamun cinta dengan single mother. PERCAYALAH! 🙂

WHY? Well ada few reality facts :-

Share This Post

Tanya Brother Love…TODAY!

Anda ada pertanyaan atau persoalan cinta? Ingin mendapat bimbingan atau jawapan tentang cinta? Di sinilah tempatnya! "Apakah anda perlu membayar? TIDAK! Satu sen pun tidak!...IT'S FREE!!" Inilah sumbangan Razzi Rahman @ Brother Love kepada anda selama 5 tahun ini. Segala pengalaman saya sendiri selama lebih 10 tahun, pahit maung, suka dan duka telah saya lalui di dalam percintaan dan akhirnya berjaya menemui kebahagiaan! Dan Razzi mahu kongsikan dengan anda! SECARA PERCUMA! Syarat & Terma…

Cinta Fantasi

Tidak dapat digambarkan apabila mengetahui diri kita dicintai seseorang, kan? Betapa khusyuknya bila ada yang mencintai kita. Tiba-tiba setiap apa yang dipandang begitu menarik perhatian, bibir tersenyum lebar setiap masa...segala-gala bagai OK belaka! :) Namun, adakah kita sedar yang dia dan cintanya itu fantasi atau realiti? Adakah he or she for real? Adakah segala-gala pengorbanannya, segala perlakuannya semata-mata kerana mencintai anda? If it's yes...HOW SURE ARE YOU? Confirm ke dia benar-benar…

Ibu, I love you!

Apabila ibuku yang tidak pernah menyentuh wajah ini, tiba-tiba menjamah dan mengusap-usap mukaku, aku seolah-olah dapat merasa itulah saat-saat akhir aku bersamanya. Apatah lagi apabila beliau berkata dalam longlai, “Pandanglah wajah ibu sepuas-puas hati, ibu sudah nak pergi…” Kakakku yang sedari tadi, tegal berdiri…rebah, sebak dan menangis teresak-esak… dan aku, ya… air mata jantan ku juga turut tumpah…  Tak dapat aku menerima, ibu yang dulu sangat aktif, orang tinggi dalam kerajaan,…

Ayat-ayat Bunga Cinta”

Dah lama dah bro Razzi nak baca you all punya tulisan pulak kat blog brother love ni. So this few days, datang idea ni... Apa kata, kita sama-sama menunjukkan bakat yang terpendam? Maybe you all nak tulis sajak ke? maybe puisi? pantun? apa sahaja... 'penulisan bunga' Pendek atau panjang tak kisah, asalkan tulisan you all memiliki soal CINTA yang berkait dengan KEHIDUPAN, KEKASIH, PERKAHWINAN, KEAGAMAAN, KESUNYIAN, KESEDIHAN, KEGEMBIRAAN, HARAPAN dan sebagainya! ;) Tulis sebanyak mana yang anda mahu,…

Suatu Masa

Pukul 2:38 pagi, aku masih tak dapat nak lelapkan mata… ada kepiluan mencengkam kalbu, entah mengapa. Minda separuh sedar aku bagai mengatakan, “Kau tahu…tapi kau cuba elakkan dari merasakan apa yang kau rasa…” Ya mungkin betul… mungkin betul aku tahu cuma aku tak sanggup menghadapinya… ATAU mungkin juga kerana aku tak yakin… Mungkin kerana aku tiba-tiba teringat SUATU MASA dulu aku pernah bahagia dengan seseorang yang berada jauh di seberang? atau mungkin kepiluan ini kerana aku…

I miss you…

Apabila terlanjur beberapa hari tidak menulis mengikut rutin di blog Brother Love ni, rasa rindu mulai menyelubungi jiwa. Rasa seperti ada yang tidak kena... dalam studio, library, even masa travelling pun, terfikir “Eh apa lagi yang belum aku lakukan?” Bila letakkan kepala ke bantal, “Alaaaa...aku belum tulis lagi artikel terbaru!” Can you guys imagine? Kita belum pernah bersama, belum pun berjumpa, jauh sekali membelangkaskan diri kita...NAMUN, rasa rindu menyentuh kalbu...even menulis…

Bila Hati Pernah Terluka.

Comments are off for this post.
November 2008 - Semenjak pulang dari ibukota dua hari yang lalu, aku merasa agak kaku berada di kota sendiri. Funny aku rasa...hehe, dari seorang yang selalu aktif dan punya berbagai rancangan, aku mulai merasa sedikit kemurungan. Mungkin aku kerinduan dengan kesibukan kota itu yang aku benci selama ini. Peliknya, aku tidak menghubungi sesiapa pun yang aku kenali sepanjang berada di  sana. Bukan seperti selalu. Aku sendiri pun tidak faham apa yang aku rasa sebenarnya. Apa yang aku dapat katakan,…

Tidak Kecewa Lagi!

I was driving from KL to Kb masa mula-mula sekali I terfikir untuk serius menulis. It was about 5 years ago. Actually, I ni memang minat menulis dari kecil lagi. Dulu-dulu I suka menulis surat-surat cinta. Berhelai-helai lah surat cinta yang I hantar kat girls yang I minat hahaha :D Tapi yang geramnya, girls ni hanya terus menerus minta I tulis surat cinta pada mereka, tapi mereka balas hanya sehelai saja or just a note saying, “Razzi please tulis lagi, kita suka baca surat awak!” Adoi... you…