Cinta 101 / 16 posts found

12 tips mengenal “A married man!”

mm

“Adakah anda sedang menantikan your ‘Prince Charming? lelaki impian dan bakal kekasih yang akan membawa anda ke gerbang perkahwinan?”

Sudah tentu kan…bro Razzi yakin ramai yang ingin mendirikan rumahtangga secepat mungkin. BELIEVE IN YOURSELF! Yup, percaya yang anda akan menemuinya…InsyaAllah!…berjaya.

Cuma, jangan terlalu rush sangat, tergesa-gesa percaya… kerana selalunya, yang cepat dapat ni cepat juga hilang…cepat panas…cepatlah dinginnya…Slow and steady beb! Bila susah dan lambat-lambat ni…bila dapat fuhhh…terangsang! 😀

Well, terlalu cepat jatuh cinta…akhirnya, pasti terkecewa…atau mungkin tertipu…mungkin juga terjatuh cinta dengan orang yang salah…. Malah mungkin bagi wanita, terjatuh cinta pula dengan lelaki yang sudah pun berkahwin…

Nak tanya lagi, “Adakah dia kata dah divorced atau akan divorced? Atau dia masih berkahwin lagi? Adakah dia menyamar single…tak pernah kahwin? Adakah dia berkata benar? Adakah dia suami orang sebenarnya? Tak tahu?” Di sini bro Razzi bagi you all, “12 Simple tips untuk mengenal lelaki yang sudah berkahwin, menipu bujang!”

Share This Post

Cara PALING BERJAYA, memikat LELAKI!

Comments are off for this post.
Adakah anda masih single? Adakah anda masih kesunyian setelah segala pengorbanan anda lakukan? Adakah anda masih tak sure, anda berjaya memiliki lelaki itu atau tidak? Anda cuba pikat lelaki itu dengan berbagai-bagai cara TETAPI TIDAK BERJAYA? Hari ini bro ingin bongkarkan "Cara Paling Berjaya, memikat lelaki!" Teruja tak? :D mesti punya betul tak?! Okey, before that...girls, you must remember something that really important, Lelaki paling tidak suka dengan Stress or Preasure...maksudnya, lelaki…

Hadiah untuk yang tercinta

Funny jugak masa bro di KL last week, bro telah berkesempatan untuk menemui satu couple yang not bad saling sayang dan cukup cinta lagi. Tapi, asyik bertekak tentang hadiah. Yup!, Hadiah yang diberi selalunya, either, tak romantik atau tak kena! Hehehe…asyik komplen je laaa.... ;) kekasih lelaki menyalahkan, girlfriend dia yang menghadiahkannya hadiah-hadiah yang femenin gitu, seperti bunga, buku resepi, baju yang bercorak dan berwarna terang! What do you guys think dengan apa yang girlfriend…

10 wanita terdesak!

Saya selalu sangat menerima pertanyaan persoalan cinta dari wanita-wanita yang kebingungan dan wondering why, mereka ditinggalkan, dikecewakan, selalu dilupakan… Ada ramai pula yang kononnya bercinta, tapi diulik untuk seks…untuk memuaskan nafsu lelaki mereka. Bila dah puas, simply diberi kebebasan kepada girlfriend kononnya understand. Nak ajak kahwin? Jauh sekali…bertahun-tahun diganyang, dipergunakan tapi si wanita…hidup berbangga diri kononnya ‘bercinta’ …sedangkan dia bulat-bulat…

Seks sebelum kahwin…

Yikes?? :D ...sebenarnya, bro nak sentuh soal persediaan sex sebelum kahwin. BUKAN seks sebelum kahwin ya… PERSEDIAANNYA! Before that, nak tanya gak…apakah anda pernah melakukan perhubungan sex sebelum kahwin? Adakah sex itu keperluan utama untuk mengekalkan sesebuah perhubungan/perkahwinan? ATAU pun…perhubungan seks yang hangat, amat memuaskan sehingga teringat-ingat setiap saat itu, adalah segala-galanya? Jom, bersama bro kita sama-sama fikir dan bincangkan perkara yang TERAMAT penting ini...…

Cinta lelaki yang lebih muda

Comments are off for this post.
Agak lama dah bro tak menulis TIPS CINTA 101 ni kan. Maafkan Razzi, kebelakangan ni memang agak kelam kabut sedikit. Jangan marah aaa... So now you sedang bercinta, berapa umur you? berapa umur pasangan you? :D Aik, tak pernah kira...i seh man! Maybe tak pernah menjadi masalah kepada perhubungan cinta anda kut? Or actually you tak sedar, perbezaan umur itulah punca pertelingkahan dan pertengkaran yang berlaku dalam perhubungan you?...tak? ye ke? :lol: Di dalam kursus kahwin yang pernah bro hadiri…

Diri anda lebih berharga!

 "Love is about an opportunities..." Dalam kehidupan seharian kita, kita selalu mendengar atau mengalami sendiri, permasalahan cinta seperti :- Masalah frust dengan kekasih, dikecewakan, cinta terabai, tiada kemesraan lagi, kesunyian, kerinduan, tiada pujuk rayu, cumbuan syahdu...dan berbagai-bagai lagi yang sama juga sewaktu dengannyalah, ado! :D Well, you know, apabila anda menghadapi masalah cinta yang sebegini, ingatlah diri anda lebih berharga. Anggap yang banyak lagi peluang untuk anda berjaya!…

Cara Memikat yang terbaik!

Comments are off for this post.
Bagi bro, cara memikat yang terbaik adalah cara yang pernah kita lalui sendiri. Sebab itulah bro sentiasa menulis dari pengalaman sendiri, berkongsi apa yang pernah dilalui dari setiap situasi yang berbeza! Jadi, mengapakah ebuku 101 cara Mencari Cinta telah membantu ramai orang memiliki cinta?   Kerana, di dalam ebook ini, ada 45 cara memikat dan 11 cara memikat penuh rahsia, yang bro sendiri praktikkan kesemuanya dan terbukti berjaya! Ikuti salah satu daripada caranya... CARA 49 : Teknik…

Permudahkan minda anda

Dalam mencari cinta atau jodoh, persediaan diri dari segi keterampilan, keperibadian yang baik dan persiapan mental amat penting demi untuk menonjolkan diri kita Bersedia Untuk sebuah perhubungan. Tanpa persiapan yang baik, anda akan kelihatan memiliki peribadi yang lemah, pendirian yang berbelah bagi, tidak berada di dalam kategori pilihan suami/isteri, tidak mempunyai masa depan yang cerah...justeru, tidak layak untuk dipertimbangkan walaupun sebagai BAKAL KEKASIH. Maka, kali ini, istimewa untuk…

3 steps ready for love

Langkah 1 : "Be Happy for others" Tahu tak yang semua agama mempunyai satu suruhan yang sama di dalam satu quote ini, “Be happy for others!” …maksud sebenarnya, bergembiralah melihat kebahagiaan orang lain. Ianya adalah kerana, apabila kita gembira dengan kebahagiaan orang lain, sesungguhnya minda, hati dan jiwa kita seolah-olah telah set sendiri yang, “Aku pun akan bahagia seperti dia.” Jadi, apabila mind set kita sudah begitu positif dan hati dan jiwa kita begitu teruja untuk kebahagiaan…