PENYANYI / 10 posts found

Pemberian Istimewa untuk anda!

 Salam...puasa tak ni? hehe, mesti puasa kan. Baru best! So, orang kata bulan puasa ni kena banyak memberi, tapi... apakah pemberian istimewa untuk anda ni? Hehe kalau nak tahu...teruskan membaca! ;) Sementara itu, Album bro Razzi dan Irfan Khairi (Razzi.Muzik) telah pun siap sepenuhnya. Ada sikit-sikit yang nak godek-godek, tweak here and there. So, insyaAllah selepas Hari Raya Aidil Fitri ni, dapat lah kami melancarkannya! :) Di sini, I nak cerita sikit tentang lagu yang cukup bermakna buat…

Voices of Gaza – Razzi.Muz.Ik

Akhirnya setelah bertungkus lumus di dalam studio, lagu terbaru dari band saya, Razzi,Muz.Ik telah pun siap. Bro harap you all semua support our cause...kerana lagu ini begitu bermakna bagi kita semua. Bukan mudah untuk menyanyikan lagu ini, tambahan pula terpalik dengan emosi di sebaliknya. Beberapa kali telah kami berhenti dari recording dan take the day off! Alhamdulillah...kita dapat catch the essence of the songs at last. Tajuk : Voice of gaza (Voice in you) Lagu & Lirik Ciptaan : Irfan…

VOG starts recording!

1st and foremost, Brother Razzi nak ucapkan JUTAAN TERIMAKASIH di atas kiriman email feedback you all few days back. Menggeleng kepala bro tengok inbox!! :) ...mau tak nya, sampai 2-3 page inbox, email sekali masuk. Also, terimakasih juga dengan semua email yang tidak pernah lekang memberi sokongan. Anda tahu siapa anda ;) Buat bloggers Brother Love yang menghantar kiriman email masalah cinta... please, Jangan risau jika bro masih belum menjawab. Akan diusahakan nanti untuk menjawabnya. Diharap…

Istimewa untuk anda!

Khamis, 22 Januari 8.30 pagi, Sri Pentas. Seram sejuk juga kami, kumpulan Razzi.Muz.Ik yang terdiri dari Bro Razzi Rahman, bro Muzamil and Irfan Khairi melangkah ke set MHI TV3 untuk membuat persembahan. Buat pertama kalinya Razzi.Muz.Ik muncul di TV membawa lagu hit "Selamanya" ... macam kecut je perut ni hah!! Hehe :D Tapi masing-masing buat cool je, dan later tuu Alhamdulillah, kami berjaya melalui saat getir itu hehe... so, istimewa untuk anda, terimalah.... Segmen seterusnya, Interview laa...hehe,…

Razzi.Muz.Ik …album’s ready!

Salam pada semua bloggers Razzi Rahman @ Brother Love yang dihormati, diingati selalu dan disayangi semua! Raya korban camana? hope all beresss? :D Ada berita baik ni...album Razzi.Muz.Ik dah siap... ;) Ingin bro berkongsi sedikit pengalaman bro di sini untuk anda ketahui...You know, being a singer is not easy! Apatah lagi bro pernah menjadi penyanyi, dan berhenti. Kini kembali menyanyi semula setelah lebih 10 tahun tidak aktif dan berkerja di studio rakaman. Preparation nya sahaja sudah mengambil…

I believe I can fly…

"I believe I can fly, I believe I can touch the sky I think about it every night and day, Spread my wings and fly away" Kata-kata yang memberi perangsang seperti bait-bait dalam lagu seperti ini sebenarnya begitu memberi motivasi kepada kita, kan. "I believe I can fly..." walau ianya tidak logik dek akal, tetapi you percaya...you boleh lakukan. "I believe I can touch the sky..." lagilah...tak pernah dilakukan oleh sesiapa, yet...you believe you can!! Berpeluang untuk merakamkan album sekali lagi…

Cinta & lagu…

"Andai dipisah lagu dan irama, lemah tiada berjiwa...hampa!" Itulah bait-bait lagu Getaran Jiwa, nyanyian Allahyarham P.Ramlee. Nyata benar apa yang dicoretkan oleh seniman negara itu, sesungguhnya...jika lagu tanpa irama, tiadalah lagi jiwa atau soul to a song! Hambar dan kecewalah feel nya.. Pernah juga semasa waktu bercinta dulu... bro pasang lagu dedication ni, ikut telefon je, tapi menangis-nangis girlfriend bro mendengarnya...all because lagu itu adalah lagu kegemaran kami. Lagu cinta kami,…

Blood Brothers live di “IMPIAN”

Sabtu 25hb, jam 3.00 petang akan berlangsung pelancaran program perniagaan U-Mobile, “Impian” dan juga majlis sidang media Irfan Khairi sebagai duta Impian.  Sejurus selepas sidang media & majlis pelancaran, Impian akan mengadakan taklimat- jadi, bagi mereka yang ingin mengetahui sama ada Impian boleh menjadi perniagaan ‘impian’ anda, jangan lepaskan taklimat ini. Alang-alang dah ada di situ, why not ketahui lebih lanjut right? Sekurang-kurangnya dapat ilmu perniagaan yang menarik!…

Razzi Rahman “LIVE”

Salam semua, apa habaq? Puasa-puasa cukup semua? :D Alright! Setelah difikirkan dan dipertimbangkan, bro decided untuk buat kategori karaoke hari tu kepada yang LEBIH fokus, iaitu kepada kategori PENYANYI. So in this category kira semua boleh dan yang adanya contoh seperti, KARAOKE, JAMMING SESSION, SINGING LESSON and SONG REQUEST...Yup! You all boleh request song untuk bro nyanyikan "LIVE". Tapi ada syarat-syarat dia. This will talk in the next topic. For now, everything and anything about PENYANYI…

Siapa suka karaoke?

Yaa...siapa suka karaoke? :D Actually, bro nak minta pendapat you all ni. Ada idea tak bagaimana you all nak bro buatkan kategori terbaru ni...yup! sudah tentunya melibatkan passion bro, menyanyi..."KARAOKE" Okey, please sesiapa sahaja...bro sedia menerima idea apa sahaja untuk kita bersama buatkan kategori karaoke ini untuk menjadi menarik! Jika anda minat dengan karaoke, apakah yang anda mahu dari kategori ini? As for me, bro ni asalnya seorang penyanyi, lebih 10 tahun di dalam bidang nyanyian,…