I believe I can fly…

Razzi Rahman

“I believe I can fly, I believe I can touch the sky
I think about it every night and day, Spread my wings and fly away”

Kata-kata yang memberi perangsang seperti bait-bait dalam lagu seperti ini sebenarnya begitu memberi motivasi kepada kita, kan. “I believe I can fly…” walau ianya tidak logik dek akal, tetapi you percaya…you boleh lakukan. “I believe I can touch the sky…” lagilah…tak pernah dilakukan oleh sesiapa, yet…you believe you can!!

Berpeluang untuk merakamkan album sekali lagi setelah bertahun-tahun…adalah menjadi impian bro selama ini. Dan apabila Mentor/sifu Jutawan internet, saudara Irfan Khairi menyarankan untuk menubuhkan band yang diberi nama Razzi.Muz.Ik dan terus merakamkan album single dengan 2 lagu hit …bagaikan satu khayalan fantasi yang telah menjadi kenyataan!! Alhamdulillah sangat2 beb…

Nak story you all sikit…. 😉

Sebenarnya, segala-gala bermula sejak lama-lama dulu lagi. Irfan Khairi (IK) minat bermain gitar dan sewaktu dulu-dulu semasa belajar bermain gitar, lagu-lagu Razzi Rahman lah yang menjadi pilihan beliau untuk practice kerana begitu minat dengan penyanyi tu lah! 🙂 .Hingga semua lagu-lagu bro tu IK boleh hafal!

Ingat lagi tahun 2006, selepas bro attend seminar Jutawan Internet, 1st time naik kereta dengan IK, dia pasang lagu Razzi…then menyanyi lepas satu-satu lagu bro…waaa, boleh ingat tu, bro ketawa sakan… ketawa sebab, setengah lagu-lagu bro tu, bro sendiri pun tak ingat lirik nya hahaha 😀

Then Pilot Mas, Captain Muzamil (Muz) pulak jiran IK…Muz ni memang minat main gitar sama dengan IK, dia orang ni berpuluh gitar ada haha…jadi bila bro pergi jamming kat rumah IK, Muz join sama…since then, kita orang jadilah best of friend!

Tapi things yang sentiasa bring us together adalah semangat kami, minat kami…music, singing is always been our passion!!…that’s why, always ask yourselves, what do you really like?…then, just do it!

What we like? IK minat business and music, Muz pun  minat music dan bro sendiri minat sangat menulis dan singing/music so, keghairahan kami sama di situ. Kalau dengar lagu yang hebat, menaikkan semangat dan dapat motivate memang berdiri bulu roma kami!! 😆

so bagai sudah ditakdirkan, tertubuhlah band kami sekarang ni RAZZI.MUZ.IK

Razzi.Muz.Ik

Dan today adalah hari our TURNING POINT, nak tahu kenapa? Hari ini adalah hari pertama kami bersama-sama as a band, akan mengadakan photoshoot dan interview dengan reporter newspapers!! …gementar juga beb, doa kan kami berjaya please…dan nantikan news dan update dari kami ok. Tapi, bro cukup confident dengan IK sebagai band leader…his strategy, his mind works wonders! 🙂

Akhir kata, untuk anda yang berminat menjadi Fan RAZZI.MUZ.IK , anda boleh klik disini!

Untuk dapatkan updates pasal band kami, countdown ke hari launching atau mendapat jemputan ke pelancaran album itu nanti pada new year ini, lawatilah RazziMuzIk.com

Untuk itu, Bro tinggalkan you all dengan sebuah video clip persembahan kami baru-baru ini 25th october di Hotel Jw Marriot sempena Launching Impian U-mobile, IK sebagai DUTA. Lagu apa? Pastilah lagu yang cukup memberi semangat juang yang tinggi! For that, bro salute Faizal Tahir. Ok semua, enjoy the clips…and tell me what you think. Thank you and good luck to all!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *