‘kematian’ Jeniffer Hudsons

Saya rasa by this time you all semua tentu sudah mendengar atau sudah membaca berita terbaru tentang Jeniffer Hudson??…

Jeniffer adalah bekas peserta American Idol yang gagal menjadi juara dan mendapat tempat ke empat walaupun memiliki suara yang sangat hebat! Namun dari kegagalan itu Jeniffer telah bangkit dan telah memenangi Academy Award dan Golden Globe Award sebagai pelakon pembantu terbaik di dalam cerita Dream girls dan beberapa award berprestij lagi. Dan album pertamanya pula baru sahaja berada di pasaran…

Di sebalik kejayaan demi kejayaan yang dikecapi oleh Jeniffer, pada hari Jumaat lepas, 24oct pukul 2:44pm beliau telah dikejutkan dengan berita pembunuhan ngeri ibunya, Darnell Donnerson dan adik lelakinya Jason Hudson yang telah dibunuh dengan Shotgun blast dirumahnya, di Chicago. Mayat mereka ditemui oleh sepupunya yang tinggal berdekatan…

Julian king, 7 tahun…cucu kepada ibu Jeniffer Hudson pula telah diculik dan setelah Jeniffer menawarkan wang $100,000 untuk siapa memberitahu dimana anak saudaranya berada…Julian telah ditemui mati di tembak di dalam sebuah kereta hari ini….

TRAGEDI NGERI  YANG AMAT MENYAYAT HATI buat sesiapa sekali pun, bayangkan lah jika ibu, adik, anak saudara kita mati ngeri hanya dalam sekelip mata sahaja…Bagaimanakah perasaan kita agaknya?

Jeniffer sebenarnya baru sahaja akan kembali berlakon sebuah lagi hit movie, “The Secret life of Bees” dan dia juga baru sahaja mengikat tali pertunangan dengan seorang lawyer, David Otunga….

Seperti yang bro cakap earlier, kejayaan demi kejayaan yang dia terima, dari karier yang memuncak naik, percintaan yang membawa ke pertunangan…I mean, she’s got all she wanted….all the happiness in the world! Tapi…kalau Tuhan nak tarik…sekelip mata saja…BOOM! and all this is like, “Kematian’ buat Jeniffer Hudsons sendiri.

Segala kebahagiaan, kejayaan bagai tidak segembira mana lagi berbanding dengan kematiaan ibu, adik dan saudaranya… Di sini, Tuhan sebenarnya memberi kita amaran agar tidak riak dan takbur dengan kejayaan yang dicapai, dan Tuhan juga memberi cabaran dan dugaan kepada kita agar kita sabar dan semakin tabah…

Sebenarnya, bro sendiri telah melalui banyak kegagalan dalam hidup, kekecewaan dalam cinta, ditipu, dihina, dikeji…duit dicuri beribu-ribu!!

BUT…Alhamdulillah, bro selalu percaya ini semua dugaan Tuhan, kita cuma perlu redha dengan ketentuannya! Dan memang benar sekali…setiap kejayaan pasti akan lalui kegagalan, setiap kehilangan pasti ada pertemuan dan setiap kekecewaan pastinya akan mengecapi kebahagiaan…

All i can say… “You lose some…you surely gain some” …so you cuma perlu relax dan sabar. Kalau you kata you kecewa dengan cinta… kecewa dengan kekasih you…it’s nothing!!…ramai lagi orang lain yang lebih teruk dan kecewa daripada you!

So, daripada meratap pilu, feel sorry for yourselves…baiklah you redha dengan ketentuan Ilahi dan mulai hidup baru…percaya cakap bro Razzi ni. You pasti akan menemui sesuatu atau seseorang yang jauh lebih baik dari yang dulu!! 😉

Dengan ini, marilah kita bersyukur dengan segala apa sahaja anugerah Tuhan kepada kita!

Bro sendiri pun bersyukur sangat dengan anugerah Tuhan! Dan di atas kesyukuran itu jugalah, bro amat terharu sekali apabila, mendapat peluang sekali lagi untuk merakam kan album! Album single, 2 lagu…

Tapi kali ini…

bukan solo, tetapi bertiga!! Nama group kami ialah RAZZI.MUZ.IK semua pakai nama sendiri 🙂 Dan lagu-lagu kami juga bukan cintan lentuk lah…semua semangat untuk berjaya, tidak mudah putus asa dan bergerak ke hadapan…

ini adalah kerana niat kami adalah untuk kita sama-sama memberi motivasi agar kita sama-sama berjaya di dalam apa jua perkara yang kita lakukan! So, you all nak dapat lagu free? news updates, album launching invitations tak?? 🙂 …jadi lah Fan kami sekarang >> Jadi fan www.RazziMuzIK.com atau add bro as your friend di facebook klik di sini

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *