P.H.D

Razzi Rahman & Catriona Ross

Nice picture?? Can you all guess how long ago this picture was taken? All I can say, this is way beyond digital age…masih camera yang pakai film roll lagi la beb…negatif film lagi. Berapa tahun dulu agaknya?? Ok kalau sapa teka betul, dapat hadiah 🙂

Anyway, bro bukan nak cakap pasal film atau negatif, tapi bout P.H.D! Im sure some of you know what P.H.D means right? Kalau you muda lagi…you tahu lah kan. Tapi kalau warga emas tu mesti ingat lulusan PHD. hehehe… 😆

P can stand for anything actually. Pengikut, Pelampau, Pengkhianat, tapi dalam hal ni…selalunya ia dikenali sebagai PERASAAN. Jadi P.H.D stands for…Perasaan Hasad Dengki. Tetapi bagi Bro, P…stands for PENYAKIT! Penyakit Hasad Dengki.

Semenjak Bro berjaya dengan perniagaan Kopi Radix “Mai Secawan” ni ramai betul yang mengidap penyakit ni. Bertambah lagi semenjak membuka cawangan di KB MALL. Ibu Cat, my sister, sampai dah kering air mata dengan mereka yang PHD ni. Berbagai-bagai cara mereka lakukan, cuba untuk menjatuhkan perniagaan kami. Kini, my sister dah jadi orang no 5 dalam Malaysia dan memenangi award pula dalam perniagaan membekalkan produk HPA ni. Di kelantan pula, sudah mempunyai pusat agensi utama yang terbesar! Jadi, makin ramai lah pendengki, pengkhianat, busuk hati, perangai Setan laknat ni.

Terbaru, bro pula yang teraniaya. Di KB MALL, ada pula muncul mereka yang dengan cara halus dan kasar, mahu menjatuhkan kami. Menganiaya kami yang sudah bertahun-tahun bertungkus lumus berusaha demi mencapai kejayaan…hanya Allah swt sajalah tempat kami berserah, kejayaan, kegagalan dan rezeki datang dengan kehendak yang MAHA ESA…bukan mereka yang ada PHD ni.

Berbalik kepada gambar di atas, sebenarnya bro sendiri pun tak tahu berapa tahun lepas gambar itu diambil. Mungkin 9-10 tahun lepas. Cat masih bersekolah lagi rasanya tu, sebab bro baru-baru jadi penyanyi masa tu. YANG PENTING, bukan berapa tahun gambar itu diambil tetapi, sudah bertahun-tahun Bro dan Cat sememangnya rapat. Malah, sejak dari kecil lagi sebenarnya.

Bukan baru, dan bukan hanya kerana Kunci Cinta.com ditubuhkan kami close. Kami juga sememangnya mempunyai minat, citarasa dan cita-cita yang hampir sama. Jadi, kini setelah KC begitu menampakkan arah kejayaan…virus-virus kecil mulai menampakkan diri. Penyakit Hasad Dengki ini mulai menular. Mulailah ada yang cucuk, mulailah ada yang batu api, cuba untuk memecah belahkan perhubungan kami sebagai  partner KC, dan business partner Gold Mind Publishing. Please lahh beb…jangan buang masa!

We shared the same blood!! Remember that! Blood is thicker than water! Family to us is BIG and DEEP. We’d die for our family. KC is our LIFE, our HOPE, our DREAMS…no one can simply come between us. I’d kill whoever try….

Enough is enough with all this rubbush PHD. Bro sudah cukup teraniaya. I will not sit and keep quite this time around. I will stand and fight for it. Ingatlah… “Doa orang-orang yang teraniaya ini amat diberkati ALLAH!”

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *