Phone Call

That’s all it takes, just a phone call! Nak tahu dia berminat atau tidak, you just need a phone call. Nak tahu dia suka, dia rindu, dia nak kat kita… you just need a phone call, That’s all! 🙂 Hehe…

Kalau tak juga phone, tak ada call, tak nak lah tuuu… boleh perlahan-lahan cari yang lain. Sebab, tidak ada apa-apa alasan jika tak boleh call. Everyone ada handphone yang melekat bagai tertanam kat tubuh sendiri tu. Kalau tak call juga, samada dia tak berminat, atau dia tak serius sangat ataupun “Al khedekhut ni wal mampusi”  😛 hahaha!!

Apabila rasa cinta mulai bersemi, rasa exciting, punyalah suka, rasa macam naaaaak sangat kenal… PASTI dia akan call. Kita tidak perlu untuk menunggu lama actually, dalam seminggu dia dapat phone number you, definitely dia akan call. Some of them, dalam sehari dua dah call ATAU akan sms dulu bagi ayat-ayat memikat…

  • “R u watching d moon rite now? Coz I think I saw yr beautiful reflections”
  • “Sori xsms u awal2, xtahu nk sms apa… how’s things?”
  • “Bestlh trjumpa u hr 2, so u rasa leh jumpa lg?”

If its me, I akan sms something like this,

“Can I just put myself in a box and wrap it up with a pink wrapping paper n post it to u with a red riben n a rose at d side, some soft perfume sprayed to it…just to make you smile?”

The next step will be definitely a call! It shows, that how much the person suka kat you dan ingin berkenalan dengan lebih lanjut. BUT, another thing yang susah sikit is…the phone number. Susah juga kalau dia tak minta pun phone number you. Sedangkan orang lain semua minta, tapi dia tak minta! Fuhhh…how la? Kita nak dia call kita…

Well, there are so many ways to do it, some of them :-

  • “I got a very serious matter I nak tanya you, so kalau you terima call from my number 0121234567 please pick up!” – Sedangkan you tak ambil pun nombor phone dia haha…
  • “I interested lah dengan your line of work, this is my card. I hope you boleh explain more over the phone.” – Much less nampak nak memikat.
  • “Ini barang yang encik/cik beli dan ini…” – Di plastik atau pembukus tu tulis nombor phone you. Tulis juga ‘I’ll be waiting’ …hehe direct je.
  • “Saya tersilap tempat tulis nombor phone ni, nak buat macamana ya?” – Sambil tunjukkan borang itu kepada dia yang you minat. Haha…
  • “Okey, see ya…call me nanti!” – Sedangkan you tak bagi pun nombor phone you…satu result paling  pantas, dia tanya atau tidak will show dia suka kat you, “Eh you tak bagi pun nombor you?!”SAH! Dia minat…yahoo! :))

NOW, what is your next job?…tungguuuu! Yes…tunggu je lah. Bila dia call berilah suara yang paling romantik, atau sangat manja, suara yang memikat habis! Ketawa manja-manja lagilah menarik haha…The first impression, last! So, you kena make it work on the first phone call! Do whatever as simple as you can jangan look desperate!

Standby simplest line to say about life supaya dia rasa relax, tidak tertekan dan mahu call lagi. JANGAN sesekali anda mulakan percakapan dengan, “Oh God I miss you already, ingatkan you dah tak call I dah!” NOOOO!!!

So, all in all…just a phone call away, to know is he/she or is he/she not interested with you. Simple!… sesiapa saja, kalau suka, masih rindu, PASTI CALL walau jauh di seberang laut cina selatan hehe… ok, Good luck!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *