Sex…sex? SEX!!!

Comments are off for this post.


Sex…sex? sex!!! 😀  …tak ada benda lain ke nak buat? Asyik ngadap benda tuuuu je, cuba buka mata kepada perkara-perkara yang boleh sama-sama bergelak ketawa ke, sama-sama menjana kesihatan dan menambahkan stamina ke, atau melakukan sesuatu yang boleh menambahkan pengetahuan dan pengalaman ke?…

TAPI…semua tu pun dapat kita alami dengan hanya melakukan sex kan? Alamak…hehehe…but thats not the point! The point is, dengan melakukan berbagai-bagai perkara lain selain dari melakukan seks, kita akan mempunyai sebuah perkahwinan yang lebih interesting sebenarnya!

Laaa…ingatkan apa lah tadi ya dengan tajuk my blog post this time around. Sex, sex, sex…Yup! It’s not about sex but it’s about having sex and everything else. Not just sex, sex and sex je…. And this particular articles is expecially for married people and for those who are going to be married soon. BUKAN untuk mereka yang mengamalkan sex bebas dan belum berkahwin. Itu gua tak masuk campur! 😉

Semua orang tahu, melakukan seks atau hubungan kelamin or having sex as in ‘making love’ adalah satu keperluan di dalam perkahwinan. Malah, sesetengah wanita yang bro sendiri temui, sampai ada yang tak puas-puas dengan suaminya dan ada pula sehingga meminta cerai. Si suami juga ramai yang ‘makan luar’ kerana isteri sudah kecut dan longlai…

Baru-baru ini, ada seorang isteri ni…came to my place minta kerja. Looking at her applications…she’s married with 2 kids. Desperately need a job. Ini adalah sedikit dari perbualan kami :-

“Mengapa selepas berkahwin 3 tahun ni baru nak mula berkerja?”
“Saya dalam proses perceraian, jadi saya tengah cari kerja lah Encik Razzi”
“Oo…macam tu, emm minta maaf lah…boleh saya tahu mengapa nak bercerai?”
“Saya tendang suami saya!”
“APA?!!…awak tendang suami awak? Pasal apa?!”
“Dah bertahun-tahun saya sabar dengan dia Encik Razzi, tapi dia asyik 5 saat je…ada satu hari tu, saya sangat-sangat nak….faham lah kan? …lepas tu, dia sekali celup je, terus selesai?!…marah lah saya…itu yang saya tendang anu dia!”
“ADOI!!!”

There you go, sikit punya marah si isteri ni tau. Ingat pada mulanya I kesian kat dia, nak ambik lah dia kerja. TAPI…kang silap-silap ada apa-apa yang dia naik marah, aku pulak yang kena tendang kat anu…lebih baik, reject je laa hahaha!! 😆

Basically what I want to say…there are more then sex in this life. YES, sex is important! Kena pulak yang barang baik, pejal, besar, panjang, memuaskan or whatever…BUT sex is not everything! It’s not something yang 100% boleh membahagiakan sebuah rumah tangga.

Sesetengah pasangan, apabila sudah cinta, dah sayang, dah kahwin, “mainnnn je kerja!” Lama-lama, ianya akan membosankan. Jadi, apa yang anda perlu lakukan ialah, selitkan perkara-perkara luar biasa yang tidak pernah anda berdua lakukan bersama.

Ada banyak perkara-perkara simple yang boleh kita selitkan di dalam kehidupan berumah tangga. Contohnya :-

  • Continue dating, walaupun sudah lama berkahwin. Set a real date, dress up and datang asing-asing.
  • Go for a candlelight dinner. Simpan anak-anak kat rumah abang ke, kakak ke kejap 🙂
  • Play some sports like bowlings, or swimming together or even jogging bersama gain some stamina…it’s good for sex too.
  • Do something funny, masak bersama-sama, sometimes let the husband cook! Gelak sama-sama kalau tak menjadi 😆
  • Gain more knowledge together dengan hadiri great courses for relationship
  • Go for a holiday kat pulau mana-mana…or take a road trip. Pergi out station…bercinta balik!!

Macam-macam lagi yang kita boleh buat…so, barulah interesting perkahwinan kita tu beb wa cakap lu 🙂 …, at the end of the day, barulah hadap benda tu, then only the sex is so meaningful! 😉 Okey?

p.s : <a href=”http://www.notacinta.com/ebuku.html”>Miliki Koleksi ebook cinta Razzi Rahman yang telah banyak membantu ramai orang – KLIK DI SINI</a>

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments