Stress Remedies

“Love is about sacrifice for happiness…happiness is about remedies!”

Walau bagaimana berjayanya anda di dalam memiliki sesebuah perhubungan, jika tiada kebahagiaan…tiadalah gunanya. Mulailah stress…tortured…letih dengan semua orang, naik malas dengan kehidupan. So, apakah yang patut kita lakukan?

REMEDIES! Sembuhkannya…Rawat hati you, bahagiakan jiwa yang bagai mati itu! Hilangkan stres yang tidak sepatutnya ada. Barulah anda akan bahagia, barulah hati mulai ceria. Kalau asyik buat rutin yang sama atau terperap di rumah saja…bukan saja badan akan jadi lemah…minda anda juga akan jadi lembab, writers like me akan dapat ‘BB’ …tau apa? Brains Blocked! 😉

Razzi RahmanHow you remedy?…macam-macam. Up to you really! Some people likes to go for bikes riding, some likes karaoke or watching movies. Most likes to go on a trips. Holiday mana-mana, like bro lah tuu…

So this week, bro just nak share some things that I do for remedy my inner feelings. To tell you all the truth“I’m not the kid’s guy kind of man.”

Tapi sometimes… spending my time with my 2 heroes, helps! Really can give me a big laughed and released stress. Especially when they turned to be cute, bossing me around, nagging me for a movies! “Dad…I’ve been waiting to watch Kunfu Panda for 10years, Dad!” …”Dad, Ironman is dying dad…you likes Ironman do you?” …”Where’s the love dad…I don’t want Icecream, I don’t want anything…jussssssst Kunfu Panda!” ….hahaha how to resist? 😀

Razzi Rahman heroes

How can you not love them? Hahahaha…bila suruh posing, siap buat aksi Kunfu Panda tu. Aihh…budak-budak zaman sekarang ni kan. They are so inteligent just being themselves! 

Razzi Rahman heroes

Yang ni aksi kunfu panda apa mende pulak ni…habis nak diterajangnya. Yang kelakarnya…orang sekeliling penuh kat belakang melihat aksi this 2 heroes! Hahaha…and aksi tekejut kat Trex Ice Age3 pun ada…hmmm besar besok ganti Brat Pitt lah Adam n Adib ni hehehe…

Tu baru Kunfu Panda bro kena nagged, belum Wall-E coming up…Ice Age 3…haaa dulu, Spiderman dengan Shrek sibukkkk aje…nagging! Memang bro pun suka sangat kartun-kartun CGI ni…my favourite la, especially Monsters.inc, The incredibles, etc… Tapi, not while Im busy, working day and night laaa…

BUT when Im free…I can watched 3 movies a day! Straight up! hehehe…so that day, one of my heroes birthday…so we went to see Kunfu Panda, Ironman, Narnia…one whole saturday at Mid Valley! Makan popcorn dengan Chicago hotdogs je la aku hari tu hahaha….

So besides merawat hati dan jiwa yang tengah kacau dengan pergi bercuti…bro suka tengok wayang! With or without anyone…cukup-cukup boring bila dah janji nak tengok wayang sekali my girlfriend, mengantuk lah, letihlah…so, bro no hal…I can just go and watched alone! That’s me….especially latest movies cam The Mummy ni coming very soon! Wooo…sure best giler! “So, GSC….gua dah promote macam-macam lu orang punya film ni…kasilah gold seat kat wa!! Fuhhh Rm40 satu seat tuuu…siap baring berlunjur.”

Razzi Rahman

Well, that’s about it! …now you all know’s some of my reality life or mine! Which is very private. But, for you guys…bro happy to shared. So, remedies guys! Hidup kita ni terlalu singkat untuk terus berduka, kecewa dan sengsara…bergembiralah! Dengan cara bagaimana kebahagiaan dan kegembiraan yang you all nak lakukan itu terserah…

Carilah, mungkin playing golf ke, memancing pun best gak, mandi pantai pun ngam, pergi ke pulau-pulau pun best…it’s one of my favourite lah tu, snorkelling kat pulau-pulau, beach parties. As long as you do things kat luar…aktiviti luaran…then you’ll remedy your inner feelings, minda pun akan lebih terbuka dan relax. 

Cuma, kalau stress dengan perhubungan…janganlah bawa partner awak pulak hehehe…itu menambahkan stress!! Tengok bro ni… “only boys out, girlfriend duk rumah hihihihihi…”

Whatever it is, always remember…

“Langit tidak selalu mendung sayang…berlalu awan kelam, reda hujannya, pelangi pasti kan menjelma!”

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *