kecewa / 5 posts found

Cinta Sehidup Semati

blog_image01

Kalau tanya Razzi yang ‘Old School’ ni, yang agak traditional way ni, memang Razzi masih PERCAYA ujudnya CINTA SEHIDUP SEMATI 😀 – Sebab, saya sememangnya suka kepada surat-surat cinta, kad-kad cinta, nota cinta, gifts, flowers, chocolates all, dating bersemuka bukan dating online sebab itulah dengan isteri saya pun, kami masih ada waktu ‘DATING’ haha 😛

NAMUN, pastinya kami tetap menurut peredaran zaman dan tidak meninggalkan teknologi arus moden dan terkini.  Adakalanya saya menghantar whatsapp kepadanya, juga e-greetings yang cute-cute, emails, message, ada waktu-waktu pula isteri buatkan video slide, kenangan-kenangan manis waktu bersama, siap muatkan lagu kegemaran kami.

Moga cinta kami, sehidup semati lah kan… maksud saya harap-harapnya biarlah satu ni sajalah yang pertama dan terakhir. Masa hadapan kita tak tahu, insyaAllah dengan izinNya, kekal bersama hingga ke syurga.

JADI, buat anda yang masih ragu-ragu, kurang yakin dan tidak percaya masih adanya cinta yang sanggup sehidup semati, saya sebenarnya memahami perasaan dan pendirian anda. Dengan berbagai cabaran dan dugaan yang mudah berlaku di mana-mana zaman sekarang ini, memanglah agak risau memikirkannya.  Seperti contoh :-

Share This Post

Syukur saya masih beristeri

love8

“Siapa tak sayang bini oi!” kata P.Ramlee dalam filem lakonannya. Kata-kata ini, boleh Razzi confirm kan, YES betul… suami mana yang tak sayang isteri? Kalau tak sayang mengapa masih lagi ada isteri itu di sisinya? Pasti sudah dicerainya, jika benci sangat.

  • NAMUN, masih ada lagi pasangan yang terus kekal di dalam perkahwinan, walau perhubungan itu langsung tidak membahagiakan!

This is a true story, kerana ini terjadi pada sahabat lama Razzi sendiri, siapa tu biarlah ia kekal menjadi rahsia. Yang nak dikongsikan hari ini adalah kisah mereka ni… Pasangan suami isteri yang dulunya amat bahagia hidup bersama, dan setelah lama tak jumpa, saya dapat tahu… si suaminya ikut jalan sendiri, si isteri pula mengikut hala tujunya sendiri, mengharungi hidup berasingan setiap hari, tiada perasaan apa-apa lagi, tiada cemburu, tiada benci dan tiada cinta, tiada kasih sayang…

Share This Post

Pentingnya Keistimewaan Wanita

gambar_blog2

Sebagai wanita yang berilmu dan berpendidikan, mempunyai kerjaya dan bijak dalam urusan seharian, …adakah anda tahu keistimewaan anda sendiri?

Sekiranya saya minta anda senaraikan apakah kehebatan yang anda miliki, keistimewaan yang anda ada, bolehkah anda menulisnya? Adakah anda boleh menyenaraikannya, atau anda tak berapa yakin yang anda mungkin ada, mungkin tidak ada keistimewaan?

Setiap manusia yang dijadikan punya keistimewaan mereka tersendiri. Punya kepandaian semulajadi, bakat terpendam dan sebagainya. Lebih-lebih lagi kaum wanita. Mereka telah dianugerahkan dengan keistimewaan hebat yang tidak ramai wanita menyedarinya. Apatah lagi, pengalaman bersama pasangan lelaki yang telah melayan buruk, menyeksa, brainwash, membuatkan minda mereka terus ‘blank’ dan hilang keyakinan dalam hidup.

Episod duka, dikecewakan, terseksa batin, pengalaman ditipu, dicurangi, akan membawa trauma dan kesan yang amat buruk di dalam hidup wanita sehinggakan ada yang menganggap diri mereka seperti kain buruk, terbuang dan tidak bernilai lagi. Sedangkan wanita sebenarnya amat berharga!

Share This Post

10 Hikmah dari Melepaskan CINTA

belon

Melepaskan sebuah cinta yang begitu bermakna sekali adalah sesuatu yang amat sukar dilakukan. Bro Razzi sangat respect tabik kiri kananlah kalau ada yang boleh buat kerana ia sesungguhnya bukan kerja senang! NAMUN, ianya boleh dilakukan, JIKA kita mahu hidup kita jadi lebih teratur dan bahagia di kemudian hari kelak. Kerana, bila kita tengah jiwang dalam cinta ni, bila terlepas atau putus cinta, macam zombie lah kita ya… hidup tanpa jiwa, sakit wo!

Memanglah melepaskan cinta untuk dia dicintai dan disayangi oleh orang lain yang lebih layak itu, satu perbuatan mulia…

PLUS, kita sanggup dan rela berkorban, biarlah kita yang kehancuran asalkan dia bahagia. The fact is, bila cakap kita biarkan dia bercinta dengan orang lain pun dah terasa senak di dada, bagai tertusuk pisau kat jantung kita ni kan… adoi! SAKIT!

Tapi itulah namanya cinta sebenar-benarnya cinta. Tapi apa boleh buat dia tidak nampak itu, yang dia nampak kuman di seberang laut, gajah punya besar depan mata tak nampak…eee geram kan 😛

Jadi, untuk teman-teman dan followers Brother Love sekelian, yang tengah kecewa semua tu kan, I hope sedikit kata-kata di sini boleh menceriakan malam you all… “10 Hikmah dari Melepaskan Cinta”

Share This Post

Siapa takut, lelaki atau Wanita?

Pernah tengok kucing takut? Funny sangat, kemudian bila terkejut habis berdiri bulu haha :D Well GIRLS... Lelaki macam kucing tu lah! - Memang lelaki amat suka apabila tahu ada wanita minat dan sukakan dia. Even kalau dia dah berpunya, engaged or even married sekalipun, hatinya akan melonjak gembira...suka giler! Akan tetapi, jauh di sudut hati sesetengah lelaki, mereka amatlah malu & TAKUT untuk merapati atau memikat wanita walaupun dia dah tahu the girl suka kat dia hahaha adoi... NAMUN, satu…