married / 3 posts found

Cinta Sehidup Semati

blog_image01

Kalau tanya Razzi yang ‘Old School’ ni, yang agak traditional way ni, memang Razzi masih PERCAYA ujudnya CINTA SEHIDUP SEMATI 😀 – Sebab, saya sememangnya suka kepada surat-surat cinta, kad-kad cinta, nota cinta, gifts, flowers, chocolates all, dating bersemuka bukan dating online sebab itulah dengan isteri saya pun, kami masih ada waktu ‘DATING’ haha 😛

NAMUN, pastinya kami tetap menurut peredaran zaman dan tidak meninggalkan teknologi arus moden dan terkini.  Adakalanya saya menghantar whatsapp kepadanya, juga e-greetings yang cute-cute, emails, message, ada waktu-waktu pula isteri buatkan video slide, kenangan-kenangan manis waktu bersama, siap muatkan lagu kegemaran kami.

Moga cinta kami, sehidup semati lah kan… maksud saya harap-harapnya biarlah satu ni sajalah yang pertama dan terakhir. Masa hadapan kita tak tahu, insyaAllah dengan izinNya, kekal bersama hingga ke syurga.

JADI, buat anda yang masih ragu-ragu, kurang yakin dan tidak percaya masih adanya cinta yang sanggup sehidup semati, saya sebenarnya memahami perasaan dan pendirian anda. Dengan berbagai cabaran dan dugaan yang mudah berlaku di mana-mana zaman sekarang ini, memanglah agak risau memikirkannya.  Seperti contoh :-

Share This Post

TIADA CINTA baru TERASA

c2ihb24w

Pernahkah anda merasa begitu dicintai pasangan anda? Bagaimana pula perasaan anda bila ramai pula yang meminati anda? Atau anda sangat disayangi pasangan anda yang asyik nak tahu kemana saja anda nak pergi. Tahap ini is like anda ni begitu HOT la kan. 😉

INILAH yang dikatakan SAAT PERASAN! Dan saat inilah, saat yang agak membahayakan di mana anda akan mulai merasa pasangan anda membosankan, anda rasa dia menyusahkan saja! Masa inilah masa anda merasakan yang tak ada pasangan lebih mudah, TIADA CINTA, LAGI BAGUS! Dan anda…

Share This Post

Pentingkah sebuah CINTA?

Apabila Razzi sempat bertemu beberapa rakan dan taulan sewaktu Aidil Fitri tempohari, datang terfikir di minda setelah terdetik di hati… “Apakah masalah yang kita semua hadapi ini teruk sangat? Aku rasa masalah yang mereka hadapi adalah lebih teruk dari aku!”

Sehingga saya terfikir mengapalah kita ni asyik fikirkan perasaan kita saja, lepas tu sibuk dengan rasa tidak puas hati, rasa bengkak, geram kerana tidak dapat apa yang kita mahu,  kan? Anda bagaimana, adakah anda juga selalu asyik memikirkan perasaan anda sendiri? – Di sinilah membuatkan Razzi tertanya-tanya…

  • “Pentingkah CINTA? Pentingkah memilki cinta sebenarnya? Hidup bahagia dengan cinta?”
Share This Post