Yes PUASA! Jodoh time…

Salam kepada semua,

Bro ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan…semuga segala amalan you all sepanjang bulan puasa ni diberkati Tuhan yang Maha Esa.

Razzi Rahman.comTerimakasih kerana menyokong usaha bro Razzi sepanjang tahun ini. Bro amat terharu sangat dengan semua yang email dan sms bro punyalah banyak…mengucapkan selamat Merdeka lah, Selamat puasalah, Bro cuba untuk membalas semua InsyaAllah.

Dan kepada yang silent visitor di blog “Tanya Brother Love” ini yang mencecah puluhan ribu ni, bro amat berterimakasih kerana tak putus-putus masuk ke blog ini membaca berbagai info sehingga beribu-ribu page load sehari.

Today, is 1st day PUASA! BEST!!…best adalah kerana KETENANGAN yang senantiasa hadir dalam diri ini. Setiap tahun, bulan ramadhan lah bulan yang bro selau merasa relax, happy dan suka sangat bersama keluarga. Raya tak pulak… pelik.

You all percaya tak, bulan puasa ni lah juga bulan yang sangat mudah untuk mencari jodoh. Semua yang terperuk kat rumah, pasti keluar mencari-cari makan di Pasar Ramadhan. Masa ni lah kita boleh tengok macam-macam orang, kan 😆

TAPI… tempat yang paling menarik untuk mencari jodoh bukan kat pasar Ramadhan beb…tetapi di Masjid dan surau-surau. Haaa…yang tak pernah pergi sembahyang masjid pun memenuhi ruang-ruang kosong. Di sini, you all boleh tengok…sembahyang terawih ke tak…hehe, ada yang datang untuk sembahyang terawih tapi separuh jalan dah keluar hehe 😀 Ada yang datang sembahyang Isyak je hehe macam-macam ragam…

YANG PALING BEST…sembahyang subuh. YES!…Bro sekeluarga, mak, kakak, saudara mara semualah, memang tak miss sembahyang subuh di Masjid. Cuma tahun ni tak tahu lah hehehe busy je memanjang. Masing-masing ada agenda tersendiri…

WELL, bulan puasa, ramai yang ke masjid even untuk sembahyang subuh. Time ini lah nak tahu dia boleh dibuat suami ATAU isteri yang beriman atau tidak. Subuh pun ke masjid beb. Haa…tapi kalau yang bulan puasa pun tak sembahyang tu…alamatnya, jodoh takkan sampai atau kalau sampai pun mungkin hanya seketika. THAT’S IT!

“Ramadhan is the right time to choose your JODOH! Bulan yang penuh dengan keberkatan, dapat jodoh pun InsyaAllah berrrkat! Pilih betul-betul agar perkahwinan bahagia dan berkekalan!”

p/s : Puasa-puasa ni…kalau buka puasa dengan pemanis tu SUNAT, seperti kurma, puding ke, cakes, jelli, kuih muih dsb, memang best. TAPI kalau anything yang menggunakan gelatin tu…HATI-HATI, banyak yang dibuat dari binatang “Al Bab”

PILIH YANG 100% HALAL, 100% PEKERJA ISLAM, 100% KILANG ORANG ISLAM… YANG HANYA DARI KELUARAN “HALAL GELATINE.COM” 😉

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *