“Ma’ing Anging!”


Tahu ke apa maknanya tu? Hehe… ‘kalu ore kelate gak pehe sangak lah tuh!’ But for you all, tak faham kan?

Well… it’s easy je, perkataan yang sebenarnya adalah “MAIN ANGIN” Main angin ni bermaksud, MENYEDAPKAN HATI orang lah, atau pun dengan lebih detail lagi,

Memberi ruang dan peluang untuk anda merasa senang hati. Membiarkan anda bercakap tentang betapa bagusnya anda, atau betapa hebatnya kejayaan terbaru anda. Membenarkan anda berbangga tentang apa sahaja…dan dalam masa yang sama kita memberi sepenuh perhatian kepada anda, walau kita tidak kisah sangat sebenarnya hehe.

So kita biarkan ANGIN dia bertiup laju dengan elok, tanpa menghalang! Ma’ing Anging la tuuu hehehe…

Why I want to talk about this is because too many people lately yang kadang-kadang tu TIDAK SEDAR, bahawa yang sebenarnya lelaki itu atau wanita itu sebenarnya HANYA ‘MAIN ANGIN’ – Walhal dia tidak berminat pun dengan kita, of all we know, he or she JUST BEING NICE…hanya main angin je….

Maybe sebab kita ni boss ke, seseorang yang terpaksa dihormatinya atau sebab kita ni best friend ke, atau someone yang pernah dia terhutang budi. Dalam erti kata lain, TERPAKSA!

Sedih juga bila kita menyedarinya bahawa selama ini dia hanya main angin je…Yang mana sebenarnya dia tidak berminat pun dengan kita kan. Kita rasa dia baik sangat, kita rasa macam dia ni ada hati kat kita, yang kita buat joke dia gelak sakan, apa yang kita buat semua dia admire sangat, segala-gala cara kita dia setuju…so in a way, kita rasa best betul!

Angin kita pun elok je la kan…but the truth is dia hanya JUST BEING NICE hanya main angin. Well, kita nak marah ke kat dia? Takkan kut kan…  orang berbuat baik pada kita.

Lesson here is,

IKHLAS atau TIDAK IKHLAS cara dia melayan kita… kita seharusnya terima cara dia. Dan as usual my advise… relek beb! Jangan cepat sangat jatuh cinta atau menyimpan perasaan kepadanya. Relek dulu…survey dulu, ketahui dulu status dia.

Adakah dia sudah berpunya? Adakah dia sudah bertunang? Adakah dia sudah 10 tahun kahwin dan mempunyai masalah rumahtangga? Apakah feeling dia sebenarnya? Check semua dulu… adakah dia sebenar-benarnya ikhlas main angin dengan anda…atau sekadar nak ambik hati.

Ini penting kerana jika kita terus menyimpan perasaan, TANPA doing the survey…silap-silap, buat malu je apabila kita menyimpan perasaan kepada orang yang hanya menganggap kita sebagai, “Just a friend or just a boss or just another human!” …tup-tup, kita jatuh cinta kat dia…aduuuhhh, dia nak cakap yang dia tak ada perasaan kat kita pun, dia takut kita kecewa atau terasa hati nanti…

At the end, kita juga yang malu… so, better watch out apabila seseorang itu hanyalah ‘Bermain Angin’ sahaja!

All the best and good luck! …”SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA”

FREE DOWNLOAD Muat turun eBook Salam Cinta dari saya yang cukup memberi semangat untuk anda berjaya memiliki sebuah kebahagiaan yang sejati. Sila klik di sini

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love

p.s : Kongsikan di facebook, klik ‘SHARE’

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *