July 2008 / 7 posts found

The Legend Resort

 Betul...10 markah kat Dekno and Wawa :D , bro kat Cherating Beach, The Legend Resort. As usual bro suka buat review about the hotel or the place that I've stayed. Ada cerita yang sangat-sangat mengejutkan sebenarnya...TETAPI, before that...bro nak story you all tentang something that touch my heart there... Dalam duk relax-relax tuu..bro tak sangka, kenangan lalu mengusik kalbu sepanjang percutian bro kali ini. Mungkin juga kerana terbayang 'The Island girl' atau juga kerana kasih dan sayang…

3 kisah kesilapan saya

Comments are off for this post.
“Orang yang berjaya adalah orang yang mengaku kesilapannya!” Ikuti kisah saya secara eksklusif... KISAH 1 : PERTAMA KALI DIKECEWAKAN Bro ni boleh dikatakan sangat suka jatuh cinta dan sangat suka dicintai. Suka sangat bercinta sehingga dunia bagai berada di alam lain. So, cinta pertama bro tidak kesampaian kerana my own mistakes! Bro telah 'menipu' tentang umur bro sendiri... Kerana masih muda tetapi kelihatan sudah dewasa, jadi mula-mula bercinta bro sudah melakukan kesilapan iaitu memulakan…

3 – 1st steps

As promised!...setiap 2 hari sepanjang menjelang 15 Aug, anniversary blog "Tanya Brother Love" ini, bro akan memberi berbagai-bagai tip cinta, panduan bercinta, artikel tentang cinta, malah even kisah-kisah cinta dari pengalaman bro sendiri. ;) So, untuk itu...bro namakan category dia adalah "CINTA 101" kira macam, photo 101, murder 101, life 101 etc. Maksudnya, tip, panduan atau pembelajaran tentang perkara tersebut lah. In our case... cinta! Jadi, Cinta 101! So for today, let's us start dengan,…

7th Sept – 1st Anniversary

Yes!...7th Sept ini, genaplah Blog brother love 1 tahun. Jadi, sempena menyambut my 1st anniversary…ada 2 perkara yang I ingin lakukan ;) 1st - Promosi terbaru! Dapatkan ebook 99 Kunci Mencari Cinta dan anda akan mendapat 2 free gifts :- Ebook 99 Rahsia lelaki Ebook 99 Tip Mutiara  Cinta On top of that, anda juga akan mendapat free bonus :- Di dalam masa terdekat ini, Ebook yang telah anda miliki ini akan bro upgradekan dengan new tips, lebih detail dengan new design!!...semua ini, anda dapat…

Second wife

“Apa pendapat bro tentang second wife?”  …mungkin you all tidak pernah mendengar pandangan bro yang akan dipaparkan disini jap lagi. Jadi, apa yang bro pinta, you all semua lapangkan dada dan give it a thought for just a little bit. ;) To me, meeting a new girl to be my wife adalah seperti I’m having ‘Another life’ menjalani satu kehidupan yang lain dari yang sudah ada. Jika ditanya, “tidakkah akan menyakitkan hati isteri pertama?” NO!!...TAK PERLU! Kerana to me, there are no 1st…

A dialogue : Me & Fatt

Bro ni adalah juga berjumpa sesama bloggers. Dari duk di alam cyber, langsung jumpa di alam nyata hehe... So, hari ni bro didatangi salah seorang bloggers wanita yang bernama Fatt. Cantik orangnya, cute-cute, manis-manis, baru 23 tahun. Dressing pulak cam taste bro lah, simple, pakai tshirt putih dan tide levis jeans. Body huhhh!!...bergoncang jugak iman hehehe… (jeles gf bro ni kalau dia baca!) Sabar B, Ok ;) Fatt adalah sorang wanita berkerjaya dan bergaji agak besar. Tujuan kedatangan beliau…

Stress Remedies

"Love is about sacrifice for happiness...happiness is about remedies!" Walau bagaimana berjayanya anda di dalam memiliki sesebuah perhubungan, jika tiada kebahagiaan...tiadalah gunanya. Mulailah stress...tortured...letih dengan semua orang, naik malas dengan kehidupan. So, apakah yang patut kita lakukan? REMEDIES! Sembuhkannya...Rawat hati you, bahagiakan jiwa yang bagai mati itu! Hilangkan stres yang tidak sepatutnya ada. Barulah anda akan bahagia, barulah hati mulai ceria. Kalau asyik buat rutin…