October 2008 / 8 posts found

3 cara Ubati Kekecewaan

Sepanjang setahun lebih dah bro buka website Cinta ini, sudah 4 ebuku & 1 buku kompilasi cinta yang bro tulis dan sudah ramai yang telah mendapat panduan. Syukur sangat kepada Allah s.w.t kerana bro dapat membantu kepada mereka yang memerlukan… Dan...kebanyakkan masalah yang ditanya selalunya masih sama, ianya ialah “Bagaimana mengatasi masalah dikecewakan cinta!” Ok, sebelum you all bercuti hujung minggu ni apa kata kita sama-sama share cara-cara untuk ubati hati yang lara, jiwa yang…

Cinta & lagu…

"Andai dipisah lagu dan irama, lemah tiada berjiwa...hampa!" Itulah bait-bait lagu Getaran Jiwa, nyanyian Allahyarham P.Ramlee. Nyata benar apa yang dicoretkan oleh seniman negara itu, sesungguhnya...jika lagu tanpa irama, tiadalah lagi jiwa atau soul to a song! Hambar dan kecewalah feel nya.. Pernah juga semasa waktu bercinta dulu... bro pasang lagu dedication ni, ikut telefon je, tapi menangis-nangis girlfriend bro mendengarnya...all because lagu itu adalah lagu kegemaran kami. Lagu cinta kami,…

KL Open House!

Kali ni, bro nak share dengan you all open house di KL few days back. Actually salah satu occasion datang KL hari tu, adalah Open House di rumah kakak bro di Shah Alam. All I can say, it's really a great Aidil Fitri open house! ;) Paling best, my sister minta I jadi host bersama dan melayan tetamu yang ramai, dan hampir separuh adalah saudara mara yang datang. Suprisingly, cukup ramai saudara mara bro di KL ni :) hehe...bro je yang tak tahu...dan yang bro dah lama sangat tak jumpa, in fact dari…

10 wanita terdesak!

Saya selalu sangat menerima pertanyaan persoalan cinta dari wanita-wanita yang kebingungan dan wondering why, mereka ditinggalkan, dikecewakan, selalu dilupakan… Ada ramai pula yang kononnya bercinta, tapi diulik untuk seks…untuk memuaskan nafsu lelaki mereka. Bila dah puas, simply diberi kebebasan kepada girlfriend kononnya understand. Nak ajak kahwin? Jauh sekali…bertahun-tahun diganyang, dipergunakan tapi si wanita…hidup berbangga diri kononnya ‘bercinta’ …sedangkan dia bulat-bulat…

Seks sebelum kahwin…

Yikes?? :D ...sebenarnya, bro nak sentuh soal persediaan sex sebelum kahwin. BUKAN seks sebelum kahwin ya… PERSEDIAANNYA! Before that, nak tanya gak…apakah anda pernah melakukan perhubungan sex sebelum kahwin? Adakah sex itu keperluan utama untuk mengekalkan sesebuah perhubungan/perkahwinan? ATAU pun…perhubungan seks yang hangat, amat memuaskan sehingga teringat-ingat setiap saat itu, adalah segala-galanya? Jom, bersama bro kita sama-sama fikir dan bincangkan perkara yang TERAMAT penting ini...…

Blood Brothers live di “IMPIAN”

Sabtu 25hb, jam 3.00 petang akan berlangsung pelancaran program perniagaan U-Mobile, “Impian” dan juga majlis sidang media Irfan Khairi sebagai duta Impian.  Sejurus selepas sidang media & majlis pelancaran, Impian akan mengadakan taklimat- jadi, bagi mereka yang ingin mengetahui sama ada Impian boleh menjadi perniagaan ‘impian’ anda, jangan lepaskan taklimat ini. Alang-alang dah ada di situ, why not ketahui lebih lanjut right? Sekurang-kurangnya dapat ilmu perniagaan yang menarik!…

Cinta lelaki yang lebih muda

Comments are off for this post.
Agak lama dah bro tak menulis TIPS CINTA 101 ni kan. Maafkan Razzi, kebelakangan ni memang agak kelam kabut sedikit. Jangan marah aaa... So now you sedang bercinta, berapa umur you? berapa umur pasangan you? :D Aik, tak pernah kira...i seh man! Maybe tak pernah menjadi masalah kepada perhubungan cinta anda kut? Or actually you tak sedar, perbezaan umur itulah punca pertelingkahan dan pertengkaran yang berlaku dalam perhubungan you?...tak? ye ke? :lol: Di dalam kursus kahwin yang pernah bro hadiri…

Apa Cerita anda di hari raya?

Waahh...dah masuk hari raya ke3 nih. Best ke raya tahun ni? Licin barangkali ketupat dan lemang, habis semua biskut agaknya. :) Banyak ke dapat duit raya or habis duit buat beraya? hehe.. Or maybe ada kisah suka dan duka yang nak dikongsikan bersama? Pasti ada cerita yang best-best, dan pasti juga ada cerita yang pilu dan lara. Entah-entah ada yang jatuh cinta di hari raya kan?? ...So, apa kata you all semua bercerita kisah hari raya anda, nak cerita pendek tak apa, nak cerita panjang-panjang…