February 2009 / 10 posts found

Siapa sudah dimiliki?

Kali ini, ingin juga rasanya bro mengetahui siapakah di antara kita semua ni yang sudah berpunya ya... curious juga. Kita duk bercerita, dan berkongsi pengalaman tetapi tidak sama-sama berkongsi status sendiri. Berbangga dengan pasangan anda adalah satu cara yang pasti membahagiakannya. Sesiapa saja suka dihormati, diingati tambahlah jika anda begitu bangga dengan pasangan anda. Namun, sedikit persoalan yang timbul di sini, ialah... "adakah kita benar-benar berpunya atau adakah dia milik anda?"…

Fool for LOVE!

Pepatah orang tua-tua, “Cinta itu buta” , orang putih pulak selalunya dia kata, “Love is blind” Samalah tu :D ...Tapi rumusannya, it's “Fool for love”  Makna di sebaliknya ialah kita semua akan menjadi seperti, bodoh kerana cinta. Secara ikhlasnya, bagi pendapat bro love...kita bukan bodoh kerana cinta atau fool for love. TETAPI kita “BERANI MENCUBA LAGI” that what make things exciting!...but, tidak dapat disangkalkan lagi, apabila kita jatuh cinta pada seseorang tu kan. Apa yang…

Bermain mata

 From : eBuku 101 cara mencari cinta Teknik Memikat : Cara 56 Jom sekali lagi kita menyanyi, "Ohh...aku tergoda, aku tergoda...terkecewa, dari kerana mata yang mempunyai kuasa!" best tak lagu tu, dari dulu-dulu lagi dah dialunkan lagu mengenai betapa hebatnya renungan mata yang dapat mengeluarkan kuasa dan bisa menggegarkan jiwa. Saya sangat suka teknik bermain mata sebenarnya :lol: ...yang bestnya, sesiapa saja boleh melakukannya jika tahu apa makna disebalik renungan itu.    Dari penglaman…

5 Rahsia lelaki

Comments are off for this post.
From : eBuku 101 Rahsia lelaki Rahsia #31 Apabila seorang lelaki benar-benar sukakan anda, mereka suka mengacau anda, perli-perli dan mengata-ngata anda. Buat-buat benci, padahal teramat suka!  Lebih kurang orang perempuan jugalah...hehehe :D Rahsia #32 Sekiranya lelaki itu mencurahkan segala masalah yang dihadapinya kepada anda, lebih-lebih lagi tentang cinta. Dia sebenarnya memerlukan seseorang yang sanggup mendengar. Anda tidak perlu memberi cadangan. Juga jangan cepat merasa yang anda dikehendaki…

Penderitaan Cinta

From : eBuku 101 cara mencari cinta Teknik mental : Cara 26  Sesungguhnya sahabat-sahabat sekelian, bro Razzi amat berharap agar fikiran anda semua dalam keadaan tenang kerana seharusnya anda akan menempuh saat-saat seperti yang saya pernah tempuhi demi untuk mendapat kebahagiaan yang sekian lama diimpikan. Bersedia! Pastikan anda cekal dan tabah menghadapinya. Kuatkan semangat, bersedia untuk dikecewakan. Apa yang anda perlu tanamkan dalam diri anda bahawa pertemuan, perpisahan, ajal dan maut,…

Yang lawa, ramai lagi

Salamsss.... :D  Sepanjang minggu ini, its special!! Kerana, bro Razzi Rahman akan memenuhi setiap hari tip-tip cinta serta teknik-teknik yang ditulis dari pengalaman bro sendiri direct diambil terus dari ebook Bro yang bertajuk "101 cara Mencari Cinta" and all, FREE! ;) Yang lawa Ramai lagi. Sebenarnya di dalam tempoh pencarian cinta, ketahanan mental anda mestilah teguh dan kental dalam menghadapi segala dugaan. Mesti tabah menerima kekecewaan cinta. Ingat! Kalau gadis yang anda cuba pikat tidak…

Cinta, Duit dan Pengaruhnya!

Yang mana satukah pilihan anda? Berbelanja habis-habisan sehingga anda dapatkan si dia yang anda puja, atau Meninggalkan Si dia kerana berusaha habis-habisan untuk menjadi kaya? ATAU...both? Quote dari Albert Einstein. "You can lose a lot of money chasing a woman...but you'll never lose a woman chasing money" Setuju atau tidak...itulah hakikatnya! Mencari cinta di zaman sekarang bukan seperti dulu lagi. Anda memerlukan banyak wang untuk melabur demi cinta yang anda dambakan. Namun, cinta yang diidam-idamkan…

Bloggers Brother Love

'Sahabat' itulah satu-satu perkataan yang dapat brother love katakan at this moment. Nothing in this world yang boleh atasi sebuah persahabatan, kan?. Friendship beb! Sebelum ni bro telah postkan TIP Bagaimana dari kawan jadi kekasih ada yang setuju ada yang tak setuju. Well itu normal lah. Takkan semua setuju...tak real lah kan. But for you guys yang dah lama kenal dengan bro surely mereka akan setuju dengan tip dan pendapat bro kerana mereka memahami yang apa bro tulis adalah DIRECT dari pengalaman…

Terbaru : NotaCinta.com

Selamaaat... :D Alhamdulillah Bro Razzi bersyukur, kerana di atas sokongan you all semua baik dari segi karya penulisan juga bidang seni, kini bro mempunyai satu lagi sites yang sangat interesting actually, namanya? ;) http://www.notacinta.com/ Yup! seperti di dalam gambar logo sebelah ler... Di sini, bro meletak kesemua karya bro di dalam bidang penulisan, especially...ebuku cinta dan yang bakal diterbitkan penghujung bulan february ini adalah Cdrom - Segala-gala nota cinta khas untuk LELAKI &…

Berkawan dengan Ex gf/bf ?

"Apa pendapat anda? adakah ianya baik untuk anda atau hanya memudaratkan anda?" Eventually, bro akan jawab soalan ini, tetapi for now, bro love nak tahu you all punya pendapat dan jawapan kepada persoalan ini. For now, I just give kat you all untuk lihat pada beberapa situasi. Situasi A : Anda sudah mempunyai kekasih tetapi bekas kekasih anda asyik merayu untuk HANYA BERKAWAN. To you mestilah tak ada apa-apa... because, kawan je. But what about to your pasangan? Mungkin dia jealous...mungkin dia…