June 2009 / 5 posts found

Cinta & Perkahwinan Catriona Ross

Aku dan T or Catriona Ross yang kau orang kenal...sebenarnya tidak pernah menyembunyikan tali persaudaraan kami. Sejak dulu...kami sentiasa in the open, dalam magazine, in my blog, everywhere...memang stated, aku bapa saudaranya dan dia adalah anak saudara, who is anak my own lovely sister, Siti Zawiah. Inilah rumah tempat aku dan Cat dibesarkan In such a way, kami amat rapat...maybe kerana kami dibesarkan bersama sejak Cat baby lagi. Dulu-dulu, akulah yang membasuh lampinnya haha :) ...dan akulah…

“Penelope”

Tengok movie 'Penelope' semalam it keeps me thinking... "Berapa ramai di antara kita yang lahir sempurna tetapi asyik menegur, menghina, mengutuk dan mengata sesama manusia?" ...sedangkan diri sendiri sebenarnya, teramat daif, malah kadang-kadang tu, langsung tiada siapa yang hiraukan dia... bayangkan jika dia mempunyai wajah yang buruk pula, what will happen?? Anyway... Cerita Penelope ni is about a girl names Penelope, dilahirkan di dalam sebuah keluarga bangsawan yang sangat kaya, tetapi mendapat…

Syurga Buat Isteri…

“Wanita adalah kaum yang paling mudah masuk syurga!” Amboi, suka orang pompuan…tersengih je bila bro Razzi tulis macam ni kan. Hehehe… Tambah pulak letak gambar Siti, artis kesayangan I ni pulak. (Sorry D.K, I cut u out...I jeles! hehe...) ;) Tapi itulah hakikatnya! Sememangnya wanitalah yang paling mudah ke syurga.Tetapi, sebelum kita masuk bab syurga tu…apa kata kita sama-sama renungkan terlebih dulu apa yang bro love bakal katakan di sini, iaitu...tentang kesilapan isteri! "…pulak…

Breaking the rules!

When talk about breaking the rules, I teringat kepada pesan orang tua-tua... “hati-hati di jalanraya” :) hehe I say man... do you guys ingat tak, lagi banyak pesan orang tua yang sebegitu, lagi banyak dan lagi bersemangat kita nak break the rules, langgar undang-undang jalanraya! Hahaha...yang most of us buat is, jalan je la eventho' traffic light tengah merah and paling simple thing yang kita tak nak buat is avoiding dari memakai tali pinggang keledar. Sampai kerajaan terpaksa berbelanja berjuta-juta…

Mencari Teman Hidup!

Istimewa minggu ini, setelah tergerak di naluri brother Razzi, terasa pula ingin menghulurkan bantuan setelah melihat teman yang agak terseksa di dalam pencarian beliau untuk memiliki sebuah cinta yang telah lama diidam-idamkan. Entah mengapa jodoh yang diharap-harapkan tidak muncul, malah tidak ketemuan... Jadi, hari ini bro ingin memperkenalkan kepada you all girls, pengunjung blog brother love yang begitu setia selama 2-3 tahun ini, kepada my friend, yang panggilan namanya EBBY. You all nak…