September 2009 / 5 posts found

Musim Raya, Musim Cinta

Sudah lebih 1 minggu kita beraya, menyambut Aidil Fitri. Bro Razzi pun mengambil masa lama juga untuk kembali menulis di blog Tip Brother Love ni. I harap you all terus setia browsing blog ini okay, maklum sajalah raya-raya ni kan, cuti memanjang laaa..., tak cuti macamana, ada open house la, ada kenduri arwah la, ada kenduri kahwin la, dah naik tembam dah muka ni haha :) Talking about, kahwin... bro Razzi dapat lihat, 'Musim Raya, memang Musim Cinta' sebabnya, ramai kelihatan seperti mencari-cari…

Aidil Fitri, not for me…

Siapa yang tak suka berhari raya?, lebih-lebih lagi bro Razzi yang happy go lucky, yang suka berjenaka, bergelak ketawa selalu. PASTI SUKA! :)  Tapi, itulah kata orang... "Dalam ketawa, pasti ada tangisnya, dalam gembira pasti ada dukanya" So, tidak terkecuali diri saya yang hanya manusia biasa ini. Seperti tahun-tahun yang lepas... Hari Raya Aidil Fitri adalah saat gembira saya di dalam duka yang cukup pilu sebenarnya... Gembira kerana dapat menumpang kegirangan melihat teman-teman, pulang ke…

Siapa suka “A bad boy” ?

Siapa suka lelaki 'bad boy'? ...well to answer you, RAMAI! Tapi, Nama pun dah BAD boy, jelas sekali maknanya dia adalah seorang budak jahat! Budak Lelaki yang tidak disukai ramai, lelaki yang pasti selalu dilarang ibubapa untuk dijadikan boyfriend. Lelaki yang membuatkan gadis selalu kecewa! NAMUN, mengapa begitu ramai wanita tertarik dengan lelaki perangai ala “bad boy” from look and life style ni? Bagi wanita ini, bad boy ni kira susah untuk mereka hindari, dan apabila kenal je, akan tersangkut…

Love Doesn’t Hurt!

Artikel kali ini I ingin tujukan khas buat 'Insan Teristimewa' yang bernama LELAKI, ... yes mereka yang menggelarkan diri mereka lelaki...TETAPI lelaki yang membelasah dan memukul wanita! Dimana, mereka ini langsung tidak layak dipanggil lelaki! Ingin I rujuk kepada siri 'The OPRAH Winfrey show' pada awal tahun ini, I guess semua orang kenal Oprah Winfrey, pengacara talk show Moghul. Setelah berlakunya, insiden rapper Chris Brown memukul penyanyi terkenal Rihanna...dan setelah Chris Brown menyesal…

10 tips Mengundang Cinta

I call this, 'miracles tips' la sebab miracalously menjadi kepada mereka yang mempercayai akan 'The rules of the Universe' kalau orang islam kita panggil 'Hukum Alam' It works sebabnya untuk keseimbangan dunia ini. Kira kalau kita buat dan amalkan, ia akan balance kan hidup kita. Dan di dalam proses ini, anda akan melakukan 2 perkara yang sudah berkurun-kurun lama manusia mengamalkannya. :- Positive thinking – Sentiasa percaya boleh Rules of attractions – Apa yang anda fikir, bayangkan dan lihat,…