December 2010 / 5 posts found

“Azam Cinta” 2011

Sepanjang 2010, berbagai topik cinta telah Bro Razzi tuliskan, hampir 300 artikel cinta telah pun saya paparkan untuk kita kongsi bersama tentang segala-gala persoalan cinta. Most of it adalah about KECEWA CINTA. Yaaa… sadly, kisah dan pengalaman mereka yang kecewa cinta ni BANYAK sangat. I sendiri pun turut merasa kesedihannya kerana dalam ramai-ramai yang telah pun saya bantu, tetapi masih ramai lagi yang kecundang dan tersungkur dalam perhubungan cinta masing-masing, - whatever the outcome…

Sex…sex? SEX!!!

Comments are off for this post.
Sex...sex? sex!!! :D  ...tak ada benda lain ke nak buat? Asyik ngadap benda tuuuu je, cuba buka mata kepada perkara-perkara yang boleh sama-sama bergelak ketawa ke, sama-sama menjana kesihatan dan menambahkan stamina ke, atau melakukan sesuatu yang boleh menambahkan pengetahuan dan pengalaman ke?... TAPI...semua tu pun dapat kita alami dengan hanya melakukan sex kan? Alamak...hehehe...but thats not the point! The point is, dengan melakukan berbagai-bagai perkara lain selain dari melakukan seks,…

Tell the truth or LIE?

"Which one that you prefer? The truth or The lies?"  ...Mesti THE TRUTH kan? Mesti mahukan kebenaran. TETAPI... kebenaran itu amat menyeksakan! Boleh ke hadapinya? Minggu ni Bro Razzi nak talk about this matter over satu kisah masa kecik-kecik dulu. You see...Being right is good but it suck! Sucks bad, when we have to tell other person, the truth...especially the truth about their lover's, that cheat! Sucks when we have to report terjumpa laki dia dengan perempuan lain adoi! Memang the right decision…

Kisah Cinta Razzi : “Matahari ku”

Semalaman aku dijangkiti penyakit, ‘Mind Blocked’ …blank otak! Tak ada idea dan tahu apa yang nak ditulis. Monday morning as usual, rutin aku pulak...posting new article aduuhh... So, bila aku mulai give up, macam biasalah tempat aku berehat malam-malam buta, tempat aku bercakap sorang-sorang… balkoni aku yang mengadap langit kelam, gelap gunung dalam bayu menyentuh lembut ke pipi aku yang agak kesat tak bercukur. Alhamdulillah, lepas aku berbual dengan diri aku sendiri dalam sejuk embun…

is She or is She Not?

  Apabila kita berada di dalam sesebuah perhubungan that so called, “friendship” tidak boleh tidak...perasaan kita pasti akan mengusik di jiwa kita, dengan memberi satu pertanyaan... “Is she or is she not?” ...atau bermaksud, adakah dia yang kita sayangi dan cintai ATAU tidak? Its vise versa lah, “is he or is he not?" So, it makes us wonder...and wonder sepanjang perkenalan itu. Malah everytime kita habis je berbual dengan dia on the phone, atau selepas berchatting berjam-jam dengan dia.…