March 2011 / 5 posts found

“Dalam kepala, ada batu duduk!”

  Masih ingat lagi tak scene dalam gambar di atas ni dan dialog dia? Kalau siapa suka repeat tengok movie P.Ramlee sure ingat la M.Zain cakap pada P.Ramlee betapa degil isterinya, tetapi sebab M.Zain berlakon sebagai suami berbangsa india so, "Ini perempuan, dalam kepala ada batu duduk!" hehehe :lol: Maknanya, kepala keras macam batu la tu kan. Well, begitulah susahnya untuk sesetengah dari kita untuk membuka lembaran baru, kan?! Susah untuk menempuh kehidupan baru, dunia baru! Pernah satu ketika,…

Cinta & Agama

Apabila menyentuh soal agama, ianya adalah sesuatu yang amat sensitif jika tersalah tafsir. Tetapi, sesungguhnya hanya manusia yang tidak suka diminta-minta, berbeza dengan nabi-nabi kita serta para sahabat yang sentiasa mahu memberi, tanpa diminta. Nabi Muhammad s.a.w, pernah satu ketika sengaja berlakon di dalam gelap kononnya sedang memakan sup yang sebenarnya hanyalah mangkuk kosong. Why? Ianya adalah kerana beliau mahu memberi the only soup yang dia ada itu kepada seorang fakir yang sangat…

Menangi $$$ untuk “IDEA” cerita video clip

Assalamualaikum, salam sejahtera... Setelah berbincang panjang, team Razzi Rahman Productions membuat keputusan untuk mengeluarkan video clip terbaru dari Razzi Rahman, untuk lagu Rembulan Kesiangan yang telah dirakam semula secara versi akustik. Anda boleh mendengarnya di my fb music player (Click songs) Jadi, pencarian model/pelakon bakat baru akan bermula soon. Berapa orang yang diperlukan belum kami tentukan tetapi kemungkinan 2 atau 3 orang. Ianya berpandu kepada jalan cerita atau storyboard…

“Aku ingin BERPAYUNG EMAS!”


Wahhh dah berubah dah wajah orang pompuan yang faham tuhh, seharian hari ni semua yang memberi pendapat, memang sekeras-kerasnya membangkang gitu ya… Aduuhh, buat bro Razzi berdebar-debar nak menulis artikel kali ni hehehe…

Bagi yang terkena, lagilah menyirap darah kan… “Apa si Bro Razzi nak kata pulak nihh, nak sokong si Payung Emas la tuhh!! ” 😀

Huhuhu…sabar akak-akak, adik-adik, jangan melenting ya, terketar-ketar saya menaip keyboard laptop ni hah hehe… takut kena smash, belasah dan tembakan beberapa das yang pastinya terus ke jantung ku yang makin berkocak kencang dub dab dub dab!!

Bagi mereka yang belum tahu dan tidak memahami apa itu, “Payung Emas”

Ada pendapat mengatakan – apabila seorang wanita single sanggup bermadu atau yang sudah berkahwin, redha dan penuh ikhlas juga merelakan suaminya, berkahwin seorang lagi… poligami lah tu kan. Maka, pahala yang diterimanya tersangat besar, fadhilat disyurga nanti, dia akan dipayungkan dengan payung emas!

Sememangnya , kata Ustaz dan Imam di tempat saya, besar pahala, itu memang betul…Apabila sudah menjadi isteri itu pun sudah diangkat sebagai ketua kepada semua bidadari, inikan pula menjadi isteri yang taat, redha dan berkorban hati dan perasaan dengan berkongsi suami…lagilah besar ganjarannya.

Share This Post

Kisah Cinta Tak Kesampaian…

Di rumah Allah ini aku termanggu, terpana pilu... terjenguk-jenguk mencari-cari... dan dari hujung penjuru dinding putih ini aku mengintai-intai dia... - Namun singgahnya seorang lelaki kacukan di diijab kabulkan imam muda yang menjadi tarikan utama iris ini... Alhamdulillah, dengan hanya sekali nafas, dara menjadi milik teruna secara sah, halal...dan dengan sekali nafas itu juga, seluruh hasrat cinta ini terkambus, terkubur… Harapan yang masih bagai terjulang tinggi, bersemi, bersalut jiwa…hancur…